enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:14 Türkiye’nin Podgorica Büyükelçiliği: bordo pasaport sahibi Türk vatandaşları 30 Ekim 2025 itibarıyla Karadağ’a girişte vize almak zorunda
18:13 18 bin tonluk akaryakıt farkı! Türkiye Petrolleri’ne operasyon
01:08 Meclis’teki tarihi komisyonda bugün Bakanlar dinlenecek
00:57 Avrupa’nın en yoğun havalimanı haline gelen İstanbul Havalimanı’nda 7 yılda 402 milyon 937 bin 350 yolcuya hizmet verdi…
00:19 Katil İsrail’in Başbakanı Netanyahu’dan, güvenlik toplantısının ardından orduya Gazze Şeridi’ne saldırı emri…
00:15 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’dan Gazeteci Veysel KAVRAYAN, Gebzede dün yaşanan faciayı izledi…
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Cumhuriyet’in 102. yaşını tebrik eden ülkelere teşekkür
00:05  İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyasal Strateji ve Diplomasi Kulübü’nden ‘Online’ Çatışma Bölgeleri Eğitim Programı
00:02 MarjinalSosyal YouTube Programı “Toplumsal Fayda Hikâyeleri”nin yeni bölümünde Ayşe Kırımlı’yı ağırladı
00:01 Hollanda’dan Gazeteci İlhan Karaçay’ın Mektubu: “O ADAM BENİM BABAM” Şarkısından Doğan Mucize…
00:01 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,1 Mart Vapur İskelesi Otoparkını yüzde 85 tamamladı
00:01 Uluslararası Sporcu Sendikası (US-SEN) Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Yoğurtçuoğlu’ndan Suriye’de Umut ve Rehabilitasyon Hamlesi
21:29 Aydın Gençlik Festivali’nde Çerçioğlu’na Büyük Şok!…
18:47 Hollanda’nın en renkli insanı Bülent TÜRKER’den muhteşem bir tören daha…
06:46 Hollanda’da görülmemiş bir seçim yarışı: 4 parti liderlğe oynuyor!
00:04 Bahis skandalı: Hakemler ne ceza alabilir, lig etkilenir mi?
00:04 Cumhurbaşkanı Erdoğan, BMC Ankara Tank ve Yeni Nesil Zırhlı Araçlar Üretim Tesisi Açılışı ve İlk Yeni Altay Tankları Teslimat Töreni’nde konuştu.
00:04 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu,Türkiye’nin 14. hava kampüsünün 31 Ekim’de Sivas’ın Divriği ilçesinde açılıyor…
00:03 Almanya Başbakanı Merz bugün Türkiye’ye geliyor
00:03 Günün önemli şirket haberleri
TÜMÜNÜ GÖSTER →

MGK’dan “Terörsüz Türkiye” vurgusu

MGK’dan “Terörsüz Türkiye” vurgusu
22.05.2025
A+
A-

* Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bildirisinde, Terörsüz Türkiye hedefiyle ilgili son gelişmeler değerlendirildi, tasfiye sürecinin her aşamasının hassasiyetle takip edilmesine yönelik kararlılık vurgulandı.

* Detayı haberimizde!…

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency

MGK'dan "Terörsüz Türkiye" vurgusu

ANKARA, 22 MAYIS 2025 – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan MGK toplantısının ardından bildiri yayımlandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından paylaşılan bildiriye göre, toplantıda, PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere milli birlik ve beraberliğin ile bekaya yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde, yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla yürütülen operasyonlar ile son dönemde meydana gelen uluslararası gelişmeler hakkında Kurul’a bilgi sunuldu.

Bildiride, “Terörsüz Türkiye hedefiyle atılan adımlar ile son gelişmeler değerlendirilmiş, tasfiye sürecinin her aşamasının hassasiyetle takip edilmesine, terörün ülkemizin gündeminden kalıcı olarak çıkarılmasına, milletimizin birlik ve beraberliğinin tahkim edilerek daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye’ye ulaşılmasına yönelik kararlılık vurgulanmıştır.” ifadelerine yer verildi.

MGK Bildirisi’nde, müşterek coğrafyanın tüm terör örgütlerinden arındırılması neticesinde, başta komşular Irak, Suriye ve İran olmak üzere bölge ülkeleri için de huzurlu bir dönemin başlayacağına işaret edildi, güvenlik alanındaki işbirliğinin daha da ilerletilmesinin, bölgenin ortak geleceğinin inşasına en önemli katkıyı yapacağı belirtildi.

MGK’da Suriye’deki gelişmeler ve son durumun ele alındığı vurgulanan bildiride, şunlar kaydedildi:

Suriye yönetiminin tüm ülke sathında istikrarı sağlama gayretlerine verilen güçlü desteğin sürdürüleceği kaydedilmiş, Suriye halkını mağdur eden uluslararası yaptırımların kaldırılmasına yönelik eğilimden memnuniyet duyulduğu ifade edilmiştir. Bu kritik süreçte, Suriye’nin egemenliğine, toprak bütünlüğüne, üniter yapısına ve siyasi birliğine zarar verebilecek girişimlerin bertaraf edilmesinin önemine dikkat çekilmiş; Suriye’yi istikrarsızlaştırmaya matuf faaliyetlere karşı ilkeli bir tutum benimsenmesi çağrısında bulunulmuştur”

Bildiride, şu değerlendirmelerde bulunuldu:

“Gazze’de soykırım ve işgali sürdüren İsrail’in, Filistin’in yanı sıra Suriye, Lübnan ve Yemen’e yönelik sistemli saldırılarının ve yayılmacı emellerinin Orta Doğu’daki barış çabalarını sekteye uğrattığı belirtilmiş, mesuliyet mevkiindeki uluslararası aktörlerin, İsrail yönetiminin politikalarından kaynaklanan risk ve tehditlerin bertaraf edilmesi hususundaki sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğinin altı çizilmiştir.”

MGK Toplantısı’nda, Kuzey ve Doğu Afrika’da cereyan eden hadiselerin de görüşüldüğü belirtilen bildiride, Türkiye’nin, Afrika’daki kardeş ülkelerin güvenlik ve istikrarı tesis etme çabalarına verdiği desteği artırarak devam ettireceği ifade edildi.

Bildiride, Rusya-Ukrayna Savaşına ilişkin şunlar kaydedildi:

“Rusya-Ukrayna Savaşı’nın sona erdirilmesi için hassas bir sürece girildiği kaydedilmiş, kalıcı ve adil bir barışa ulaşılması için inisiyatif üstlenen ülkemizin, barış diplomasisi ve arabuluculuk faaliyetleriyle küresel barış ve istikrara katkı sunmayı sürdüreceği ifade edilmiştir. 8. Azerbaycan ile Ermenistan’ın barış anlaşması taslağı üzerinde mutabakata varmalarından memnuniyet duyulduğu belirtilmiş, bölgemizdeki tüm aktörlerin menfaatine neticeler ortaya çıkaracak nihai barışın tesisi için gerekli koşulların sağlanması yönündeki beklentimiz bir kez daha teyit edilmiştir.”

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.