enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 ICE’a Tepki Büyüyor
00:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:03 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:02 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:02 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
00:01 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:01 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:00 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
14:41 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:29 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:41 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
04:33 DEVA Partisi’nden açıklama: Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocukların ödüyor
00:53 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Kahvaltı Haberleri’
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:30 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:16 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Meyer-Landrut: Türkiye’den Rus propaganda kanallarını kısıtlamasını bekliyoruz

Meyer-Landrut: Türkiye’den Rus propaganda kanallarını kısıtlamasını bekliyoruz
18.03.2022
A+
A-

Pelin Çift İle Gündem Ötesi

‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cumartesi günü “Gönül Dağı”dan sonra saat 00.15’te TRT 1 Ekranlarında..

BERLİN – TÜHA HABER / Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Türkiye’nin Ukrayna savaşında izlediği politika ile ilgili Alman haber ajansı dpa’ya değerlendirmelerde bulundu.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Türkiye’nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in propagandasına kapılmamaya dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Büyükelçi Meyer-Landrut, Ankara’nın Avrupa Birliği’nin Ukrayna işgali nedeniyle Rusya’ya uyguladığı yaptırımları zayıflatmamasını umduğunu belirtti. Alman diplomat, Ankara’dan Rus televizyon kanalı RT gibi “Rus propaganda kanallarına” kısıtlama getirmesini beklediklerini de ifade etti.

Alman haber ajansı dpa‘ya açıklamalarda bulunan Büyükelçi Meyer-Landrut, Türkiye’nin Ukrayna savaşında bir “denge” politikası yürüttüğünü söyledi.

Türkiye’nin bir yandan açık bir biçimde NATO ve Ukrayna’nın yanında yer aldığını ve bunun Avrupa Birliği tarafından da memnuniyetle karşılandığını kaydetti. Diğer yandansa Ankara’nın Batı’ya eleştiriler yönelttiğini hatırlatan Büyükelçi Meyer-Landrut Türkiye’nin bu denge politikasını “uzun süre sürdüremeyeceğini” belirtti.

Avrupa Birliği hava sahasını 27 Şubat tarihinde Rus uçaklarına kapattı ancak Türkiye benzer bir adım atmış değil. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 4 Mart tarihinde yaptığı açıklamada Türkiye’nin Rus uçaklarına hava sahasını açık tutacağını açıklamıştı. Brüksel’deki NATO Dışişleri Bakanları toplantısı sonrasında bir açıklama yapan Çavuşoğlu “Türkiye hava sahasının açık olması stratejik ve insani bakımdan önemli. Sadece Türkiye açısından değil yaptırımı uygulayan ülkelerin vatandaşları açısından da hava sahasını açık tutuyoruz” demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da açıklamalarında Batı’da Rusya’ya yönelik bazı uygulamaları eleştirmişti. “Cadı avını andıran uygulamaları da kabul etmiyoruz” diyen Erdoğan, “Almanya’da flarmoni orkestrasının şefi Putin’in arkadaşı diye görevine son veriyorlar. Böyle saçmalık olur mu? Dostoyevski’nin eserlerine yasak getiriyorlar. Böyle saçmalık olur mu? Bunun tarihte Bağdat’taki kütüphaneleri yıkan Hülagü’den ne farkı var? Aynı bunlar. Bunları yaşamak biz siyasetçileri kahrediyor” ifadelerini kullanmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.