enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:10 Halep krizi tamamen bitti mi? Suriye’yi şimdi ne bekliyor?
17:52 Bakan Fidan, Gazze barış planının ikinci aşamasına ilişkin toplantıya katıldı
11:00 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor!
08:39 Dr. Elvin Abdurahmanlı, “Bölgedeki kalıcı barış ve Türk birliğinin caydırıcı gücü en önemli unsur”
06:51 Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz
00:53 Türk Dünyası’nın Kültürel Mirasını ve Küresel Etkileşimini öne çıkaracak ‘Viyana’da Türk Haftası’ bugün başlıyor…
00:36 Bakan Göktaş, 2002’de 5 bin 777 olan engelli memur sayısı 82 bin 626’ya ulaştı
00:34 Hollanda Türk Gazeteciler Birliği, 10 Ocak’ı bu kez “Anma” ruhuyla yaşattı
00:28 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) İstanbul ve Ankara’da 10 Ocak buluşmaları
00:24 Türkiye’de rüzgardan elektrik üretimi 3 Ocak’ta 259 bin 76 megavatsaatle günlük bazda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
00:19 Yüzyılın konut projesinde yeni haftanın kura takvimi
00:16 Türk Dünyası’ndan Haberler!
00:13 Milli Savunma Bakanı Güler, “Gazze Şeridi’nde İsrail için bir tehdit oluşturmuyor”
00:10 Oğuz Türklerine ait 9-10. yüzyıldan kalma Kültöbe Yazıtı keşfedildi
07:36 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
06:19 BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ABD’ye sert tepki
06:16 Bir bardak portakal suyunun şaşırtıcı faydaları
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:37 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yılbaşında yurt genelinde beklenen hava durumunun detaylarını aktardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yılbaşında yurt genelinde beklenen hava durumunun detaylarını aktardı
30.12.2024
A+
A-

* Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yılbaşında tahmin edilen hava durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, yurdun büyük bölümünde 31 Aralık Salı günü için yağış beklentisinin olmadığını söyledi.

* (MGM) Hava Tahmin Uzmanı Çelik, 1 Ocak Çarşamba günü de yurt genelinde yağışsız olacağını, ancak sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyrettiği bir gün görüleceğini belirtti.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yılbaşında yurt genelinde beklenen hava durumunun detaylarını aktardı. Çelik, yılbaşı tatili için seyahat edecek olan yurttaşların buzlanma, don, sis ve pus hadiselerine karşı dikkatli olmaları gerektiğini bildirirken, şunları söyledi:

”31 Aralık Salı günü sadece Doğu Karadeniz kıyı kesiminde sağanak yağış geçişleri var. Bir de Akdeniz’in iç kesimlerinde, özellikle doğu kesimlerinde kısa süreli de olsa hafif yağışlar ve kar yağışları görebiliriz. Onun dışında yurdun büyük bölümünde 31 Aralık Salı günü için yağış beklentimiz yok. 1 Ocak Çarşamba günü de yurt genelinde yağışsız ancak sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyrettiği bir gün göreceğiz. Hem 31 Aralık’ta hem de 1 Ocak’ta yağış beklemiyoruz. Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik yok. Ankara’daki en yüksek sıcaklıklar 10-11, İstanbul’da 12-13 derece civarında, İzmir’deyse 14-15 derecelik en düşük sıcaklık beklentimiz var. Yurt genelinde hafta sonuna kadar yağış beklemiyoruz.

‘Hafta sonundan itibaren yağışlı hava’

Hafta sonunda batı bölgelerden başlayarak yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğiz. Yağışlı sistem artık etkisini kaybetti ancak sıcaklarda önemli bir yükselme yok. Mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edecek. Ayrıca özellikle gece ve sabah ilk saatlerde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayıyla birlikte sis ve pus hadisesi de görebiliriz.

Üç büyük şehrimizde de salı gününden itibaren hafta sonuna kadar yağış beklentimiz yok. Hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında olması sebebiyle özellikle iç ve doğu bölgelerde yani rakımı 800, 850 metrenin üzerindeki yerlerde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayıyla birlikte sis ve pus hadisesi görebiliriz. Buna karşı sürücüler başta olmak üzere tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.