enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:36 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:35 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:09 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
00:01 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
12:05 “Terörsüz Türkiye” süreci…
00:52 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:41 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
00:30 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Meta, WhatsApp’ın reklamlı olmayacağını açıkladı

Meta, WhatsApp’ın reklamlı olmayacağını açıkladı
18.09.2023
A+
A-

WhatsApp başkanı Will Cathcart, WhatsApp için herhangi bir reklam planlarının bulunmadığını belirtti.

Gözde Ulukan fotoğrafı

Gazeteci* Gözde ULUKAN

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Financial Times, Meta’nın gelir artışı ararken WhatsApp sohbet uygulamasında reklamları araştırdığına dair bir haber yayınlanmıştı.

Bu da WhatsApp’ın bundan sonra reklamlı olup olmayacağı ikileminin yaşanmasına neden olmuştu. Ancak WhatsApp başkanı Will Cathcart, X üzerinden yaptığı açıklamada bunun yanlış olduğunu; böyle bir planlarının olmadığını açıkladı.

Financial Times’ın haberinde, Meta’daki ekiplerin WhatsApp sohbet ekranındaki kişilerle yapılan konuşmaların listelerinde reklam gösterilip gösterilmeyeceğini tartıştığı, ancak konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere atıfta bulunularak nihai bir karar verilmediği belirtilmişti.

Financial Times, Meta’nın ayrıca uygulamayı reklamsız kullanmak için bir abonelik ücreti talep edip etmemeyi de tartıştığını da söyledi.

WhatsApp Financial Times’a yaptığı açıklamada bunu test etmediklerinin ve böyle bir planlarının olmadığının altını çizdi.

Aslında analistler, Meta’nın WhatsApp’ta reklamları getireceğine dair bir süredir tahminlerde bulunuyor. Zira böyle bir hamlenin şirkete ciddi anlamda para kazandıracağı düşünülüyor. Ancak tüm bunlara rağmen Meta, şimdiye kadar WhatsApp uygulamasında reklam gösterme fikrine direndi.

Şirket, bunun yerine belirli hizmetler için ödeme yapmalarını gerektiren, satıcılara yönelik bir teklif olan WhatsApp Business aracılığıyla para kazanmaya devam ediyor.

Hatta Meta, WhatsApp Business aracılığıyla gelirini artırmak için şubat ayında uygulamadaki fiyatlandırma yapısında ve mesajlaşma kategorilerinde değişiklikler yaptı.

Bu kategoriler arasında yardımcı program, kimlik doğrulama, pazarlama ve kullanıcı tarafından başlatılan hizmet konuşmaları yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.