enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:51 Ege’de Sağanak Felaketi: Sel Değil, İhmal Taştı
21:21 Türkiye Yelken Ligi Techno 293 Sınıfı 2. Ayak Yarışları Foça’da Düzenleniyor
21:00 TBMM Başkanı Kurtulmuş: “İran kendi sorunlarını çözebilecek büyük bir tarihi müktesebata sahiptir”
20:19 Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan vatandaşlar zam farkları yarın
20:05 İletişim Başkanı Duran: Türkiye potansiyelini gerçeğe dönüştüren bir ülke konumuna ulaştı
19:52 Bakan Fidan: Alanda kavga artık müzakere masasına taşındı
19:41 Meteoroloji’den kuvvetli kar yağışı uyarısı
19:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ile görüştü
19:07 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Özyurt: “Faiz Kararı Tek Başına Değil, Ticari Kredi Koşulları Belirleyici”
17:50 İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO): ABD ve İsrail’i herhangi bir yanlış hesap yapmalarına karşı uyarıyoruz
17:37 Rapor: Trump ile yapılacak anlaşma, ABD’ye Grönland’ın bazı bölgelerini kontrol etme hakkı verebilir
17:23 ABD ordusu, DEAŞ’lı tutukluları Suriye’den Irak’a nakletmeye başladı
14:20 Su Politikaları Uzmanı YILDIZ: Yapay yağış çözüm olur mu?
00:36 Serbest bölgelerin ihracatı artıyor
21:06 BM Raporu: Dünya Su Krizi Değil, Su İflası Yaşıyor!
20:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun hesabını o hainlerden mutlaka soracağız
19:42 İletişim Başkanı Duran, “Sosyal Medyada Sorumluluk, Özgürlük ve Güvenlik Paneli” programına katıldı…
19:19 Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen Barış Kurulu Şartı’nın imza törenine katılmak için bugün İsviçre’ye gidecek
15:11 Azerbaycan’ın ‘Kara’ günü: Kanlı Ocak
14:41 Bayrampaşa Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturması: 12 gözaltı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Meta, 20 Ocak’ta göreve başlayacak olan Trump’ın yemin töreni fonuna 1 milyon dolar bağışladı

Meta, 20 Ocak’ta göreve başlayacak olan Trump’ın yemin töreni fonuna 1 milyon dolar bağışladı
08.01.2025
A+
A-

Facebook ve Instagram’ın ana şirketi Meta, ABD Başkanı seçilen Donald Trump’ın göreve başlama fonuna 1 milyon dolar bağışladığını açıkladı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Bağış, Meta CEO’su Mark Zuckerberg’ün Trump ile Mar-a-Lago’da özel olarak görüşmesinden sadece birkaç hafta sonra geldi. İlk olarak Wall Street Journal gazetesinin bildirdiği bağış, Meta tarafından doğrulandı.

Trump’ın ikinci dönemi için Beyaz Saray Genel Sekreteri olarak atanan Stephen Miller, Zuckerberg’ün de diğer iş dünyası liderleri gibi Trump’ın ekonomik planlarını desteklemek istediğini söyledi.

Teknoloji CEO’su, Trump’la yaşadığı iniş çıkışlı ilişkiyi rayına oturtarak, şirketinin sağcı kesimdeki algısını değiştirmeye çalışıyor.

Trump, 6 Ocak 2021’de ABD Kongre Binası’na yapılan baskının ardından Facebook’tan atılmıştı. Şirket, 2023’ün başlarında hesabı yeniden açtı.

2024 başkanlık yarışı sırasında Zuckerberg, herhangi bir başkan adayına desteğini açıklamadı; ancak Trump’a karşı daha olumlu bir duruş sergiledi. Bu yılın başlarında Trump’ın ilk suikast girişimine verdiği yanıtı övdü.

Trump yine de kampanyası sırasında Zuckerberg’ü kamuoyu önünde eleştirmeyi sürdürdü. Temmuz ayında kendi sosyal ağı Truth Social’da bir mesaj yayınlayan Trump, Meta CEO’su için kullandığı bir lakaptan alıntı yaparak seçim sahtekarlarını hapse göndermekle tehdit etti ve “ZUCKERBUCKS, dikkatli ol!” diye yazdı.

“Zuckerbucks,” 2020 seçimlerinde resmi hükümet oy sayımlarını finanse etmek için milyonlarca dolar bağışta bulunan özel kuruluşları tanımlamak için kullanılan bir terim haline gelmişti. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, kar amacı gütmeyen kuruluşlar aracılığıyla 47 eyaletteki 2 bin 500 yerel seçim bürosuna 350 milyon dolar gönderdiği için bu tür bağışlar onun ismiyle anılıyor.

Şirketler geleneksel olarak başkanlık yemin törenlerine bağış yapanların büyük bir kısmını oluşturuyor. 2009’da dönemin başkanı Barack Obama’nın şirket bağışlarını kabul etmemesi, bunun bir istisnasıydı. Obama, 2013’teki ikinci yemin töreninde bu tutumundan vazgeçti.

Facebook, ne Biden’ın 2021’deki ne de Trump’ın 2017’deki yemin törenine bağışta bulundu.

Federal Seçim Komisyonu kayıtlarına göre Google, Trump’ın ilk yemin töreniyle Biden’ın törenine 285 biner dolar bağışta bulundu.

Microsoft, Obama’nın ikinci yemin törenine 1 milyon dolar bağış yaparken, 2017’de Trump’a ve 2021’de Biden’a sadece 500 biner dolar verdi.

Yemin töreni komitelerinin bağış toplama kaynaklarını açıklamaları gerekiyor, ancak parayı nasıl harcadıklarını paylaşmaları gerekmiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.