enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:50 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
00:26 “İran-ABD gerginliği”
00:19 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:10 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
11:54 Türkiye’nin 6 Şubat 2023’te depremlerin yol açtığı hasarların giderilmesi ile bölgenin yeniden imarına yönelik çalışmalar sürüyor.
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu yılın ilk 8 ayında istihdam artışının 654 bin kişi oldu”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu yılın ilk 8 ayında istihdam artışının 654 bin kişi oldu”
27.10.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işgücü piyasasının oldukça iyi gittiğine vurgu yaparak, “Bu yılın ilk 8 ayında istihdam artışının 654 bin kişi olduğunu ve işsizlik oranının ise yüzde 8 buçuk olarak gerçekleştiğine dikkat çekti. 

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstihdam sayımız aynı dönemde 78 bin kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Milliler'e destek için Almanya'ya gidecek - Son  Dakika Haberleriartarak 32 milyon 776 bin kişi istihdam oranı ise 0,1 puan artarak yüzde 49,7 oldu. Yılbaşından bugüne geçen 8 aylık süreçte 650 binin üzerinde bir istihdam artışı sağladık. 2005 yılından bugüne 13 buçuk milyon kişiye istihdam oluşturduk”dedi.

“İş Pozitif Programımız ile 600 Binden Fazla Kadın Vatandaşımızı Çalışma Hayatına Kazandırdık”

Gençler ve kadınların çalışma hayatındaki konumlarını güçlendirmeye öncelik verdiklerine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş Pozitif Programımız ile 600 binden fazla kadın vatandaşımızı çalışma hayatına kazandırdık. Yakın zamanda devreye aldığımız İşgücü Uyum Programıyla da özellikle kadınlar, engelliler, üniversite öğrencilerinin işgücü piyasasına geçişini kolaylaştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Erdoğan, son yıllarda esnaf, tüccar, sanayici dahil işverenlerin en çok şikayet ettiği hususların başında çalıştıracak personel bulamamalarının geldiğini belirterek, “Bilhassa emek yoğun iş kollarında ara eleman sıkıntısı yaşanıyor. İşgücü arzının yeterli olmadığı durumlarda tüm dünya gibi uluslararası işgücünün tamamlayıcı rolünden istifade ediyoruz. Çalışanın, üretenin, ihracat yapanın, özellikle yanında olmaya devam edeceğiz. İşsizliği azaltmayı, istihdamı artırmayı, işgücü piyasasında kayıt dışılığı önlemeyi amaçlayan istihdamı destekleyici politikalarımız sürecektir” değerlendirmelerinde bulundu.

İş sağlığı ve iş güvenliği başta olmak üzere; üretimin sürekli ve sürdürülebilir olmasını sağlayacak adımları da hızla atmak gerektiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları aktardı:

“Ekonomi programımızın önceliği olan enflasyonla mücadelede hamdolsun kayda değer mesafe aldık. Ekmeğimize, soframıza, alın terimize, dişimizden tırnağımızdan ayırarak bir tarafa koyduğumuz birikimimize musallat olan enflasyon yavaş yavaş dizginlenmeye başladı. Yıllık enflasyon son 4 ayda 26,1 puan geriledi. Yeterli mi? değil. Yeterli olmadığının biz de farkındayız. İnşallah biraz daha sabredecek ve çok daha güzel neticeleri göreceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.