enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Kocaeli Büyükşehir’le Suriye Rakka’da iftar bereketi
00:09 TBMM Başkanı Kurtulmuş, siyasi partileri ziyaret etti
00:07 Vakıflar Genel Müdürlüğünce, “Vakıf Başkanları İftar Buluşması” programı Ankara’da düzenlendi.
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 23 yılda yaptığımız atılımla özellikle insansız teknolojilerde önemli bir seviyeye eriştik””
00:06 Gazeteci İlhan KARAÇAY: İftar sofralarını eleştirmem büyük yankı yaptı
00:06 TBMM Başkanlı Kurtulmuş, “Soykırımın durdurulması için maalesef bir şey yapılamıyor”
00:06 ABTTF Başkanı: HRW’nin hukukun üstünlüğündeki sorunlara dikkat çeken raporu Meclis gündeminde
00:06 Bakan Gürlek: Yargı bağımsızlığı vazgeçilmez bir ilkedir
00:05 Milli motosikletçi Razgatlıoğlu, 27 Şubat’ta Tayland’da MotoGP’de yarışacak ilk Türk sporcu
00:05 Akif Çağatay Kılıç, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:04 Mavi Vatan’a yeni güç: SANCAR SİDA
00:03 CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebi kabul edilmedi
00:02 Bakan Fidan, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:01 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “Başkan Donald Trump’ın İran konusundaki önceliği diplomasi”
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini ilmek ilmek dokuyoruz
00:20 Orta Doğu’da Bilek Güreşi
00:14 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:13 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:12 TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurularda: Üniversitelerde astroloji bölümü açılması
00:11 İçişleri Bakanlığı, Yalova’daki saldırıyla ilgili müfettiş görevlendirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu yılın ilk 8 ayında istihdam artışının 654 bin kişi oldu”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu yılın ilk 8 ayında istihdam artışının 654 bin kişi oldu”
27.10.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işgücü piyasasının oldukça iyi gittiğine vurgu yaparak, “Bu yılın ilk 8 ayında istihdam artışının 654 bin kişi olduğunu ve işsizlik oranının ise yüzde 8 buçuk olarak gerçekleştiğine dikkat çekti. 

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstihdam sayımız aynı dönemde 78 bin kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Milliler'e destek için Almanya'ya gidecek - Son  Dakika Haberleriartarak 32 milyon 776 bin kişi istihdam oranı ise 0,1 puan artarak yüzde 49,7 oldu. Yılbaşından bugüne geçen 8 aylık süreçte 650 binin üzerinde bir istihdam artışı sağladık. 2005 yılından bugüne 13 buçuk milyon kişiye istihdam oluşturduk”dedi.

“İş Pozitif Programımız ile 600 Binden Fazla Kadın Vatandaşımızı Çalışma Hayatına Kazandırdık”

Gençler ve kadınların çalışma hayatındaki konumlarını güçlendirmeye öncelik verdiklerine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş Pozitif Programımız ile 600 binden fazla kadın vatandaşımızı çalışma hayatına kazandırdık. Yakın zamanda devreye aldığımız İşgücü Uyum Programıyla da özellikle kadınlar, engelliler, üniversite öğrencilerinin işgücü piyasasına geçişini kolaylaştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Erdoğan, son yıllarda esnaf, tüccar, sanayici dahil işverenlerin en çok şikayet ettiği hususların başında çalıştıracak personel bulamamalarının geldiğini belirterek, “Bilhassa emek yoğun iş kollarında ara eleman sıkıntısı yaşanıyor. İşgücü arzının yeterli olmadığı durumlarda tüm dünya gibi uluslararası işgücünün tamamlayıcı rolünden istifade ediyoruz. Çalışanın, üretenin, ihracat yapanın, özellikle yanında olmaya devam edeceğiz. İşsizliği azaltmayı, istihdamı artırmayı, işgücü piyasasında kayıt dışılığı önlemeyi amaçlayan istihdamı destekleyici politikalarımız sürecektir” değerlendirmelerinde bulundu.

İş sağlığı ve iş güvenliği başta olmak üzere; üretimin sürekli ve sürdürülebilir olmasını sağlayacak adımları da hızla atmak gerektiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları aktardı:

“Ekonomi programımızın önceliği olan enflasyonla mücadelede hamdolsun kayda değer mesafe aldık. Ekmeğimize, soframıza, alın terimize, dişimizden tırnağımızdan ayırarak bir tarafa koyduğumuz birikimimize musallat olan enflasyon yavaş yavaş dizginlenmeye başladı. Yıllık enflasyon son 4 ayda 26,1 puan geriledi. Yeterli mi? değil. Yeterli olmadığının biz de farkındayız. İnşallah biraz daha sabredecek ve çok daha güzel neticeleri göreceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.