enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:50 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
00:26 “İran-ABD gerginliği”
00:19 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:10 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
11:54 Türkiye’nin 6 Şubat 2023’te depremlerin yol açtığı hasarların giderilmesi ile bölgenin yeniden imarına yönelik çalışmalar sürüyor.
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Merkel’den Türkiye’ye veda ziyareti

Merkel’den Türkiye’ye veda ziyareti
09.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, 16 Ekim Cumartesi günü Türkiye’yi ziyaret edeceği bildirildi.

Mustafa Kemal Atatürk(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilciliğinin (DW)’den aktardığı habere göre, Almanya’da 26 Eylül’de yapılan seçimler sonrasında görevini devredecek olan Almanya Başbakanı Angela Merkel, 16 Ekim’de Türkiye’yi ziyaret edecek.

Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, başkent Berlin’de düzenlediği basın toplantısında Merkel’in 16 Ekim’de İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini açıkladı.

Türkiye’nin Almanya açısından önemli ve yakın bir partner olduğuna işaret eden Seibert, iki ülke arasında güçlü bağlar bulunduğunu söyledi.

Almanya’da milyonlarca insanın aile köklerinin Türkiye’de olduğunu ve bunun iki ülke arasında kişisel bir köprü oluşturduğunu ifade eden Seibert, “Bu nedenle bizim için Alman hükümeti olarak Türkiye ile yakın, yapıcı ve güvene dayalı bir işbirliği önem taşıyor” diye konuştu.

Görüş farklılığı yaşanan konularda da diyaloğun devamının önemine vurgu yapan hükümet sözcüsü, “Türkiye’nin jeostratejik konumu nedeniyle bizi birbirimize bağlayan çeşitli uluslararası konular var. Türkiye, NATO partneridir” ifadesini kullandı.

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Ekim 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.