enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:42 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’nda
13:32 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:18 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
00:29 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:27 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:05 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
07:31 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
07:12 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
00:58 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:42 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu, “Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:08 Made in EU Nedir?
00:06 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Merkel’den Türkiye’ye veda ziyareti

Merkel’den Türkiye’ye veda ziyareti
09.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, 16 Ekim Cumartesi günü Türkiye’yi ziyaret edeceği bildirildi.

Mustafa Kemal Atatürk(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilciliğinin (DW)’den aktardığı habere göre, Almanya’da 26 Eylül’de yapılan seçimler sonrasında görevini devredecek olan Almanya Başbakanı Angela Merkel, 16 Ekim’de Türkiye’yi ziyaret edecek.

Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, başkent Berlin’de düzenlediği basın toplantısında Merkel’in 16 Ekim’de İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini açıkladı.

Türkiye’nin Almanya açısından önemli ve yakın bir partner olduğuna işaret eden Seibert, iki ülke arasında güçlü bağlar bulunduğunu söyledi.

Almanya’da milyonlarca insanın aile köklerinin Türkiye’de olduğunu ve bunun iki ülke arasında kişisel bir köprü oluşturduğunu ifade eden Seibert, “Bu nedenle bizim için Alman hükümeti olarak Türkiye ile yakın, yapıcı ve güvene dayalı bir işbirliği önem taşıyor” diye konuştu.

Görüş farklılığı yaşanan konularda da diyaloğun devamının önemine vurgu yapan hükümet sözcüsü, “Türkiye’nin jeostratejik konumu nedeniyle bizi birbirimize bağlayan çeşitli uluslararası konular var. Türkiye, NATO partneridir” ifadesini kullandı.

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Ekim 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.