enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:18 Zelenski Ankara’da: Bölgesel Dengelerde Diplomatik Arayış
09:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Güney Afrika Cumhuriyeti’nde…
00:59 “Futbolda bahis” iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmda 8’i tutuklu 17 hakem hakkında (MASAK) raporu hazırlandı…
00:44 Bakan Tunç: Çocuklarımızın güvenli bir geleceğe adım atmaları hepimizin ortak amacıdır
00:42 Radikal Hakaret Siyasetinin Amacı Ne?
00:30 Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı’nda, yılda yaklaşık 1 milyon 800 bin gıda analizi yapılıyor.
00:20 Yerel Yönetim Reformu Yaklaşırken…
00:16 Soykırımın yükü Gazzeli kadınların omzunda
00:15 İstanbul Fatih’te bir otelde konaklayan 4 kişilik Böcek ailesinin ölümüyle ilgili, otel sahibi ve bir otel çalışanı tekrar gözaltına alındı
00:07 Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Jae-myung Türkiye’ye gelecek
00:05 Gazze’de 11 Ekim’de ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana İsrail’in saldırılarında hergün çocuklar öldürülüyor…
17:26 Tarihi komisyon İmralı’ya gidiyor
11:33 Türkiye’den Yunanistan’a sert tepki: Hukuksuz oldu bitti girişimleri reddediyoruz
00:57 Bakan Tekin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2026 yılı bütçesine ilişkin sunumunda konuştu…
00:56 Vuçiç hakkında suç duyurusu: Saraybosna’da ‘İnsan Safarisi’
00:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nüfus artış hızımız azalıyor
00:40 Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu anlaştı mı?
00:39 Kosova’da siyasi kriz: Hükümet yeniden kurulamadı, erken seçim kapıda
00:32 Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğu, Meclis toplantısına eski ve yeni içme suyu borularını getirdi…
00:26 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2026’da iki kez yapılacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Merkel’den afetzedelere hızlı yardım sözü

Merkel’den afetzedelere hızlı yardım sözü
21.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya Başbakanı Merkel, ülkenin batı bölgelerini vuran sel felaketi sonrasında acil yardım ödemelerinin birkaç gün içinde başlatılacağı sözü verdi. İlk etapta 400 milyon euroluk yardım öngörülüyor. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa,rtr/BK,BÖ)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel, sel afetinden etkilenen vatandaşlara bürokrasisiz hızlı yardım taahhüdünde bulundu. “Paranın insanlara hızlı bir şekilde ulaşması için her şey yapılacak” diyen Merkel, bunun birkaç gün içinde halledilmesini umduğunu söyledi.

Merkel, partisi Hristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) Eylül genel seçimlerindeki Başbakan adayı ve afetten etkilenen Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaletinin Başbakanı Armin Laschet ile Bad Münstereifel kentini ziyaret etti. Bakanlar Kurulunun acil mali yardımları Çarşamba günü onaylayacağını belirten Merkel, caddeler ve raylar gibi tahrip olan altyapının yeniden oluşturulmasının ve şehrin yeniden imarının “birkaç aydan daha uzun süreceğini” kaydetti.

KRV Başbakanı Laschet de yardım başvuruları için gerekli belgelerin vatandaşları uğraştırmayacak şekilde düzenleneceğini belirterek ilk ödemelerin başlatılabilmesi için formalitelerin bu hafta içinde halledilmesi gerektiğini kaydetti. Laschet, Bakanlar Kurulunun ilk acil yardım ödemelerine Çarşamba günü yeşil ışık yakacak olmasından dolayı müteşekkir olduğunu da sözlerine ekledi.

Deutschland Hochwasser Bundeskanzlerin Angela Merkel in Bad Münstereifel

Hükümet taslağında 400 milyon euro öngörülüyor

İki politikacı da ilk acil yardım ödemeleri konusunda miktar telaffuz etmezken, federal hükümetin afet bölgelerine 400 milyon euroluk acil yardım planladığı kamuoyuna yansıdı. Maliye ve İçişleri bakanlıklarının Bakanlar Kuruluna sunmak üzere hazırladığı taslağa ulaşan Reuters haber ajansı, ilk etapta acil yardım için 400 milyon euro öngörüldüğünü, ancak taslakla ilgili görüşmelerin sürdüğünü bildirdi. Bu ilk yardımın binalar ve altyapıdaki hasarın giderilmesi ve acil yardımları kapsadığı, bu miktarın yarısının federal hükümet, diğer yarısının eyaletler tarafından finanse edileceği belirtiliyor. AB’nin dayanışma fonlarından kaynak aktarımı için de başvurulması planlanıyor.

Yeniden imar için daha uzun vadeli olarak öngörülen milyarlarca euroluk fon ile ilgili kararın ise daha sonra alınacağı belirtiliyor. Hükümetin taslağında, bu fon ile ilgili ayrıntıların Temmuz ayı sonu ya da Ağustos’ta eyalet başbakanlarının da katılacağı bir özel oturumda istişare edilmesi öngörülüyor. Ancak hükümet yeniden imar fonunun oluşturulabilmesi için tüm eyaletlerin finansmana katılmasını şart koşuyor.

Bavyera eyaleti, eyalet içinde selden zarar gören vatandaşlara ödenmek üzere 50 milyon euroluk kendi acil yardım fonunu oluşturmuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.