enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:44 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:43 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri!…
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:21 Erdoğan: Asgari ücret için TİSK’in elini taşın altına koymasını bekliyorum
00:18 Dışişleri Bakanı Fidan, “Suriye’de bölgesel sahiplenme prensibiyle hareket ediyoruz”…
00:10 Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz, “Türkiye İtalya ortaklığı son yıllarda daha da ivme kazandı”
00:03 Gazeteci Emma de RUITER,’den Avrupa Haberleri…
00:03 BOTAŞ, FSRU gemisi Ertuğrul Gazi, Türkiye’nin enerjide kararlı yolculuğunda yeni bir başarıya imza attı…
00:02 Meryem GÜLBETEKİN : Ay’a Gerçekten Ayak Basıldı mı ??? Soğuk Savaşın Büyük Gizemi
10:50 Kitap: “Gerçeğin Katli-İsrail’in Gazeteciliğe Karşı Savaşı”
08:19 Dünya Sağlıklı Yaşlanma Konseyi (WHAC) Bayrak Devir Töreni İzmir’de Gerçekleşti…
00:59 TÜBİTAK’tan Kastamonu Üniversitesi’nin Pompeiopolis ve güneş saati çalışması’na destek…
00:52 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri…
00:42 Nükleer Diplomasi: Türkiye-Güney Kore Ekseninde Yeni Enerji Mimarisi
00:30 Dışişleri Bakanı Fidan, “Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa” konferansında konuştu…
00:23 BM’nin insan hakları testi: Gazze
00:05 Almanya’nın Hannover kentinde iki camiye yönelik saldırı gerçekleştirildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Merkel ve Macron’dan kritik Türkiye mesajları

Merkel ve Macron’dan kritik Türkiye mesajları
27.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Macron, derin fikir ayrılıklarına rağmen Türkiye ile diyalogu savunan Merkel’a destek çıktı, aynı zamanda Ankara’ya “sözler eyleme dönüşmeli” mesajını verdi. Biden’ın ise AB’ye Türkiye endişelerini aktardığı bildirildi. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW, Reuters/ EC, DA, HT)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye ile diyaloğa fırsat verilmesi kararının çıktığı AB Zirvesi sonrasında kritik açıklamalarda bulundular.

Merkel, Türkiye ile “derin fikir ayrılıklarına” rağmen diyalogun sürdürülmesinin önem taşıdığına işaret etti, Türkiye’de tüm düzeyde temaslara ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Türk hükümeti ile Mülteci Mutabakatı kapsamındaki işbirliğinin yararlı olduğunu savunan Merkel, “Yasadışı göçü azalttı. İnsan kaçakçılarının faaliyetini zorlaştırdı. Ve her şeyden önce de birçok sığınmacıya yardımcı oldu” diye konuştu.

Mutabakatın bir parçası olan Gümrük Birliği’nin modernizasyonu konusuna da değinen Merkel, Avrupa Birliği’nin iki aşamalı bir yaklaşım izleyeceğini söyledi. İlişkileri geliştirmek için çabaların sürdürüleceğini söyleyen Merkel “Doğu Akdeniz’deki yumuşamanın nasıl bir gelişim gösterdiğine bakılacağını” ve Haziran ayındaki zirvede buna göre kararlar alınacağını belirtti.

“Sözler eyleme dönüşmeli”

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da Türkiye ile diyaloğa ihtiyaç duyulduğunu savundu.

“Türkiye ile açık sözlü ve gerçekçi bir diyaloğu yeniden başlatmak ezlemdir” açıklamasını yapan Macron, “Ankara’nın olumlu ilerlemeler kaydettiğini müşahede ettik. Sözler bundan böyle eyleme dönüşmeli. Bir sonraki aşama: Haziran ayındaki AB Konseyi” görüşünü açıkladı.

Biden AB liderlerine Türkiye endişesini aktardı

Bu arada AB liderlerinin zirve sırasında ağırladıkları ABD Başkanı Joe Biden ile Türkiye’yi de ele aldıkları bildirildi.

ABD Başkanı Joe Biden

ABD Başkanı Joe Biden

Bloomberg haber ajansının haberine göre Biden, Avrupalı liderlerle video konferansı aracılığıyla yaptığı görüşmede, “Türkiye demokrasisinde yaşanan gerileme” ve “Ankara’nın Rusya ile hiç olmadığı kadar yakın olan ilişkisi” hakkındaki endişelerini aktardı.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert’in, AB liderlerinin Biden ile görüşmesi sonrasında Başbakan Merkel adına Twitter’da yaptığı paylaşım da dikkat çekti.

“ABD Başkanı Joe Biden ile Transatlantik gündeme ilişkin görüş alışverişinde bulunduk” denilen açıklamada, bu gündem maddeleri “İklim, ticaret, Rusya, Çin ve Türkiye ile ilişkiler” olarak sıralandı.

[TÜHA Haber Ajansı, 27 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.