enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:52 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:47 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:21 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:20 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
14:41 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
00:11 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:06 MİT ve Emniyet’ten “casusluk” operasyonu: 6 gözaltı
00:05 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:04 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:04 Irak’ta ABD’nin karşı çıktığı Nuri Maliki kimdir?
00:04 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:03 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Merkel: Pandemi kontrol dışına çıkabilir

Merkel: Pandemi kontrol dışına çıkabilir
10.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya Başbakanı Merkel, büyük kentlerde salgının kontrol dışına çıkabileceği uyarısında bulunarak “Endişe verici bir durumla karşı karşıyayız” dedi. Merkel ve belediye başkanları yeni önlemler alınmasını kararlaştırdı.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (Reuters,dpa,AFP)’ye dayandırdığı haberine göre, Almanya’da korona vakalarının sayısının artması üzerine Başbakan Angela Merkel, bugün 11 büyük kentin belediye başkanlarıyla bir video-konferans gerçekleştirdi.

Toplantıya Berlin, Hamburg, Bremen, Münih, Frankfurt, Köln, Düsseldorf, Dortmund, Essen, Leipzig ve Stuttgart’ın belediye başkanları katıldı. Buluşma sonrası salgına karşı yeni önlemler alınması kararlaştırıldı.

Buna göre, bir kentte yedi gün içinde 100 bin kişide 50 yeni vakanın üzerine çıkılması durumunda kamusal alanda maske takma zorunluluğu ve sosyal temas kısıtlamaları genişletilecek, belirli saatlerde sokağa çıkma yasakları konulacak, alkol satışına sınırlama getirilecek. Kutlama, toplantı gibi etkinliklere katılımcı sayısına da ek kısıtlamalar gelecek.

Güvenlik güçlerinin yasakların denetimi için görev yapması planlanıyor.

Alman ordusu da destek verecek

Bir hafta içinde 100 bin kişide 35 yeni vaka görülmesi durumunda da Almanya’da salgın verilerini denetleyen Robert Koch Enstitüsü uzmanlarının büyük kentlere danışmanlık hizmeti vermesi kararlaştırıldı. Alman ordusunun da bu uzmanların danışmanlık hizmetine ve koordinasyonuna destek vermesi planlanıyor.

Toplantıda kabul edilen sonuç bildirgesinde, eğer alınan tüm bu önlemler salgının kontrol altına alınmasını sağlamazsa yeni kısıtlamalar getirilmesinin kaçınılmaz olduğu da vurgulandı.

“Tablo endişe verici”

Toplantı sonrası yaptığı açıklamada kentlerdeki vaka sayısının artışından endişeli olduğunu söyleyen Merkel, pandeminin kontrol dışına çıkabileceği uyarısında bulundu. Sağlık çalışanlarının enfeksiyon zincirinin takibi için büyük bir çaba sarfettiğini belirten Merkel, “Büyük kentler ve kalabalık yerleşim yerleri, pandemiyi kontrol altına alabileceğimizi mi, yoksa kontrolü kaybedeceğimizi mi, gösterecek” dedi.

Şu anda endişe verici bir durumla karşı karşıya olduklarını ifade eden Merkel diğer bazı Avrupa ülkelerinin pandemide halihazırda  yaşadığı olumsuz sürece dikkat çekti ve “Pandeminin kontrol dışına çıkması, hastalar, sağlık sistemi ve kamusal hayat açısından şu anda bazı Avrupalı dostlarımızın yaşadıkları” dedi.

Almanya’da önümüzdeki aylarda böyle bir gelişmenin yaşanmasını istemediğini vurgulayan Merkel, kamusal hayatta ve ekonomide yeni bir kapanmanın önlenmesi gerektiğini söyledi.

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Ekim 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.