enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Merkel Midilli’deki Mültecilerin Durumunu AB’ye Taşıyor

Merkel Midilli’deki Mültecilerin Durumunu AB’ye Taşıyor
13.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Yunanistan’ın Midilli Adası’ndaki Moria mülteci kampında çıkan yangından sonra binlerce kişinin evsiz kalmasının ardından, Başbakan Angela Merkel adına bir açıklama yapan sözcüsü Steffen Seibert, Merkel’in Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile önümüzdeki hafta Cuma günü biraraya gelerek, mülteci sorununun AB üyesi ülkelerle birlikte çözümü konusunu ele alacağını açıkladı.

  “Moria’da yangın sonrası mülteciler çok zor, çaresiz ve umutsuz bir durumda” diyen Seibert, Merkel’in ilk olarak yeni bir kampın kurulması için Yunanistan’a acil şekilde yardım edilmesinden yana olduğunu söyledi.

Sözcü, “Mülteci sorunu AB’nin en önemli konusu; kalıcı, uzun vadeli bir çözüm bulmamız gerekiyor” değerlendirmesini yaptı ve gelecek hafta Merkel-Leyen buluşmasının bu açından önemli olduğunu ekledi.

Merkel, Macron’la görüştü

Merkel önceki gün akşam yaptığı bir açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la görüştüğünü ve yaklaşık 400 çocuk sığınmacının Avrupa’nın diğer ülkelerine kabul edilmesi konusunda mutabık kaldıklarını kaydetti.

Merkel, kısa vadeli adımların yanısıra, AB ülkelerinin ortak sorumluluk alması gerektiğini belirterek, Almanya’nın AB dönem başkanlığında Avrupa’nın göç politikasında ilerleme sağlanması için çalışacakları bilgisini verdi.

Fransa ve Almanya’nın yanısıra, diğer Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin de sığınmacı sorununun çözümüne katkısı bulunması gerektiğini ifade eden Merkel, Almanya’nın bu bağlamda yalnız bırakıldığını ima ederek ülkesinin, Yunanistan’ın yanısıra, Bosna Hersek ve Batı Balkanlar’daki birçok ülkeye de destek olduğunu ifade etti.

Çocuklar Avrupa ülkelerine gönderiliyor

Bu arada Alman hükümeti ilk etapta 100 ila 150 arasında refakatsiz küçük çocuğu kabul edeceğini duyurdu. Avrupa Birliği (AB) üyesi 10 ülkenin, sokakta kalan çocuklarla ilgili uzlaşmaya vardığını açıklayan İçişleri Bakanı Horst Seehofer, söz konusu ülkelerin refakatsiz olan 400 kadar çocuğu ilk etapta aralarında paylaşacağını, Almanya’nın da ilk etapta 100 ila 150 küçük çocuğu kabul edeceğini, Fransa’nın benzer bir sayı planladığını bildirdi.

“Çocukların büyük bölümünü Almanya ve Fransa kabul edecek. Daha fazla üye ülkenin de mülteci çocukları almaları konusunda görüşmeler sürüyor” diyen Seehofer, yetişkinlerin durumu konusunda Yunanistan hükümetiyle görüşmelerin sürdüğünü, evsiz kalan mültecileri Avrupa’nın diğer ülkelerine yollamak yerine Midilli’de yeni bir kamp kurulmasının doğru olacağını ifade etti.

Seehofer, AB’nin sığınmacılar konusunda ortak bir çizgi izlemesi gerektiğini belirterek, öncelikli olarak ailelerin durumunun ele alınması gerektiğini vurguladı. “Bizi uzun süre meşgul edecek muazzam boyutlarda bir mülteci sorunuyla karşı karşıyız” şeklinde konuşan Seehofer, Almanya’nın AB Dönem Başkanı olarak önümüzdeki hafta inisyatif alacağını ve Yunanistan ile Malta’da bulunan mültecilerin durumunun kalıcı şekilde çözülmesi için öneri paketi sunacağını ekledi.

Yangın sonrası Almanya’da düzenlenen gösterilere katılan binlerce kişi Yunan adalarındaki tüm kampların tahliye edilmesi ve buradaki sığınmacıların Almanya’ya getirilmesini talep etti. Yunanistan’daki mülteci kampları, kapasitelerinin çok üstünde kişiyi barındırdıkları ve yetersiz oldukları nedeniyle yıllardır eleştiriliyor. Nitekim 3 bin kapasiteli Moria kampında 12 bini aşkın sığınmacı kalıyordu.

HABER : Cem DALAMAN & Berlin (VOA)

[TÜHA Haber Ajansı, 13 Eylül 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.