enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Merkel koronavirüs önlemlerinin hafifletilmesini reddetti

Merkel koronavirüs önlemlerinin hafifletilmesini reddetti
28.03.2020
A+
A-
Seksenler_2019 banner

TÜHA HABER / Almanya Başbakanı Angela Merkel, koronavirüs salgınını önlemek amacıyla ülke çapında alınan önlemlerin hafifletilmesi fikrine karşı çıktı. Merkel şu an bu tartışmaların yapılmasının doğru olmadığını ifade etti. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın Deutsche Welle Türkçe’ye (DW) dayandırdığı habere göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel, koronavirüsün yayılmasını önlemek için ülke çapında yürürlükte olan uygulamaların hafifletilmesine net bir şekilde karşı çıktı. “Açıkça söylemek isterim ki şu anki zaman, önlemlerin hafifletilmesine dair tartışma yürütmeye uygun değil” diyen Merkel, vaka sayısının hala dört-beş günde iki katına çıkmaya devam ettiğini ve bu sürenin uzatılması gerektiğini ifade etti.

Virüsün kuluçka döneminin beş ile 14 gün arasında değiştiğini hatırlatan Merkel, geçen Pazar günü salgının yayılma hızını azaltmak amacıyla alınan kararların Pazartesi günü ülkenin büyük bölümünde uygulanmaya başlandığını ve bu önlemlerin ne denli etkili olduğunun henüz bilinmediğini belirtti. Bu sebepten dolayı “insanlardan sabır rica etmek” zorunda olduğunu dile getiren Başbakan Merkel, “Önlemlerin dozunu azaltmayı ancak iyi sonuçlar aldığımızda konuşabileceğimiz başından beri belliydi. Şu an maalesef bu noktaya epey uzağız” dedi.

Önlemlerin hafifletilmesine yönelik talepler

Koronavirüs salgınına karşı federal ve eyalet hükümetlerinin aldığı kararlar sonucu, kamusal hayatın büyük sekteye uğraması üzerine bazı kesimlerden, yürürlükteki önlemlerin hafifletilmesine yönelik talepler gelmişti.

Almanya Belediyeler Birliği Başkanı Gerd Landsberg, Perşembe günü yaptığı açıklamada, “Uzun vadede ülkenin tamamını felce uğratamayız” demiş ve çocuk yuvaları ile okulların paskalya tatilinden sonra yeniden açılıp açılmayacağının temel bir soru olduğunu dile getirmişti.

Landsberg, restoranların da yeniden açılması gerektiğini savunmuş ancak kitlesel organizasyonlara getirilen kısıtlamaların ve insanların birbirlerine uzak durması uygulamasının gerekli olduğunu kabul etmişti.

İş dünyasından pek çok isim de alınan tedbirlerin, uzun vadede çok ağır sosyal ve ekonomik sorunlara yol açacağı gerekçesiyle kısa zaman içinde hafifletilmesini talep ediyor.

Halk hükümetten memnun

Bu arada Almanya halkının büyük bölümü, Merkel hükümetinin koronavirüs krizi yönetiminden memnun. YouGov isimli kamuoyu araştırma enstitüsü tarafından yapılan bir çalışmaya göre, halkın yüzde 54’ü hükümetin bu konudaki kararlarını olumlu buluyor. Yüzde 13’lük bir kesim ise bu kararlardan “çok memnun” olduğunu ifade diyor. Hükümetin kriz yönetiminden hoşnut olmayanların oranı ise yüzde 38. Yüzde 8’lik bir grup da, konu hakkında görüş belirtmeyenlerden oluşuyor.

Almanya’da koronavirüsle ilgili vaka ve ölüm sayıları da artıyor. Robert Koch Enstitüsü tarafından aktarılan son verilere göre, ülkedeki tescilli vaka sayısı bir günde 5 bin 780 kişi artarak 42 bin 288’e yükseldi. Covid-19 hastalığından ölenlerin sayısı ise bir günde 55 kişi artarak 253’e yükseldi.

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Mart 2020]

Ya İstiklal Ya Ölüm
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.