enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:50 Dünyanın en büyük Türk Pazarı’nı Hollanda’da kurarak tarihe geçen Bart Van Kampen hayata veda etti…
08:12 Cevdet Yılmaz: “Terörsüz Türkiye önemli mesafeler katetti”
07:54 Almanya’nın Nürnberg kentinde Kırım Örgütleri Asamblesi adlı yeni bir platformun kuruluş kongresi gerçekleşti…
07:51 ABD uşağı katil İsrail’in sinsi işgal stratejisi: Çoban karakolları
07:43 Prof. Dr. Mustafa Karataş, “Gazze sadece Filistinlilerin meselesi değil, bütün ümmetin ve insanlığın ortak ve adil davası”
07:12 Günay Uslu’nun bitmeyen yükselişi: Paye üstüne paye, görev üstüne görev, Şimdi de Hollanda Film Festivali Denetim Kurulu Başkanlığı’na atandı…
07:01 Türk dünyasının sembolü yok oluyor: “Urmu Gölü can verir; İran onun katline ferman verir”
23:16 İletişim Başkanı Duran: Demokrasimize yönelik her türlü tehdidin karşısında durmaya devam edeceğiz
23:07 YSK’dan CHP açıklaması: Gerekçeli karar duyuruldu
21:37 Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Denizli’de “İhracatın Yıldızları Ödül Töreni”nde konuştu
21:21 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “12 Eylül askeri darbesinin demokrasimize sürülen kara bir leke. Bu darbeler tarihini biz tarihe gömdük ve sona erdirdik.”
19:52 Türkiye-Ermenistan normalleşme sürecinde altıncı toplantı yapıldı
07:49 Moskova’da Türk iş dünyası Crocus Expo fuarına katıldı
07:47 Geleceğin sanayisi dijital ve yeşil dönüşümle şekilleniyor
07:38 “İslamî ve İnsani Bir Sorumluluk: Gazze” Konferansı Kapanış Basın Bildirisi
07:35 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den afetzedelere 10 milyon TL destek
07:10 Cevdet Yılmaz: CHP, iç kavgayı toplumun tamamına yansıtmaya çalışıyor
07:05 Küresel Gazeteciler Konseyi’nin (KGK) ödül töreni ve sergisi 13 Eylül’de New York’ta
03:37 MSB: Tüm imkanlarımızla Katar’ın yanındayız
03:30 Serdar Dursun Kocaelispor’a imza attı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Merkel: Biraz daha sabır

Merkel: Biraz daha sabır
17.04.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya Başbakanı Merkel, koronavirüs önlemlerinin ‘’ihtiyatlı adımlarla’’ gevşetilmesini hedeflediklerini açıkladı. Fiziki temas kısıtlamaları 3 Mayıs’a kadar sürecek, okullar Mayıs’ta kademeli olarak açılacak.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW)’ye dayandırdığı haberine göre,Almanya Başbakanı Angela Merkel ve 16 eyaletin başbakanları bugün video konferans yoluyla yaptıkları toplantıda koronavirüs nedeniyle alınan önlemlerin gevşetilmesi sürecini masaya yatırdı.

Toplantı sonrası gerçekleştirilen basın toplantısında vatandaşlara pandemiye karşı mücadelede gösterdikleri disiplin için teşekkür eden Merkel, ‘’biraz daha sabırlı olunması’’ çağrısı yaptı.

Alınan önlemlere karşın ilk etapta son derece kırılgan bir başarıdan söz edilebileceğini belirten Merkel, henüz bir aşı bulunmadığını vurgulayarak kısıtlamalara uyulmaya devam edilmesini istedi.

Fiziki teması azaltmaya yönelik kısıtlamaların 3 Mayıs’a kadar uzatıldığını belirten Merkel, kamusal hayatta küçük adımlarla bir açılım sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. Bu hedefe yönelik olarak 30 Nisan’da eyalet temsilcileriyle yeni bir toplantı gerçekleştirileceği belirtildi.

Okullar Mayıs’ta kademeli olarak açılacak

Almanya Başbakanı, okulların 4 Mayıs itibarıyla ‘’kademeli olarak’’ açılacağını kaydetti. ‘’Bu konuya ilişkin tartışmaları Almanya’da ne kadar çok insanın yakından takip ettiğini biliyorum. Zira bu, ebeveynler için çok zor bir durum’’ diyen Merkel, okulların yeniden açılmasının son derece ihtiyatlı bir biçimde gerçekleştirileceğini, teneffüs ve okul araçları için yeni konseptler düşüneceklerini ifade etti.

sampiyon banner

Toplu ibadetlerin de bir süre daha yapılmayacağını söyleyen Merkel, bu hafta içinde dini temsilcilerle sürecin nasıl devam edebileceğini müzakere etmek için bir araya geleceklerini ifade etti.

Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda Almanya’da restoran ve barlar kapalı kalacak, 20 Nisan itibarıyla büyüklüğü 800 metrekareye kadar olan işyerleri ise açılacak.

https://yt3.ggpht.com/R1ftOIWYP6mi7CgRFagO27-tE7-t0sziPI2XFShLe6ff_8DKEPWkGUWXnfuINoi9DcXNA7mlBg=w1060-fcrop64=1,00005a57ffffa5a8-k-c0xffffffff-no-nd-rj

Mağazalara giriş-çıkışların kontrollü olarak gerçekleştirilmesi ve sokaklarda uzun kuyrukların oluşmasının önüne geçileceği belirtildi. Alışveriş yaparken günlük maske takılmasının da tavsiye edildiği açıklandı.

Alınan kararlar uyarınca kuaförlerin de 4 Mayıs itibarıyla yeniden hizmet vermeye hazırlanabilecekleri belirtildi.

Festival vb. büyük çaplı etkinliklerin ise 31 Ağustos’a kadar düzenlenmesinin mümkün olmayacağının öngörüldüğü bildirildi.

[UHA Haber Ajansı, 17 Nisan 2020]

Pelin Çift İle Gündem Ötesi

‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cuma Payitaht “Abdülhamid”den sonra TRT 1 Ekranlarında..

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.