enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:11 e-Birliktelik kampanyasıyla 12 bin işletmeye 21 milyon destek
00:53 Mamdani’den Farage’a: Epstein dosyaları ardından yapay zeka ile üretilmiş görüntüler yayılıyor
00:52 Zelenskiy: ABD, barış anlaşması için Rusya ve Ukrayna’ya Haziran ayına kadar süre verdi
00:39 Umman görüşmesi: İran ve ABD nükleer müzakereleri sürdürme kararı aldı
00:34 Eurobarometer anketi: Avrupalılar için savaşlar ve dezenformasyon en büyük endişe kaynağı
00:21 Orta Asya’da Su ve Enerji Güvenliği: İklim Değişikliği ve Bölgesel Kırılganlıklar
00:15 Macron’u hedef alan Rus dezenformasyonu: Epstein skandalı iddiaları
00:13 2026 Kış Olimpiyatları Milano ve Cortina’da geçit törenleriyle başladı
10:40 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan hafta içi gündemin öne çıkan haberleri
08:38 Su Politikaları Derneği: Ankara’da su krizi riski yok
08:31 Doç. Dr. Zeki KARATAŞ: Uzun Dönemli Bakım Hizmetlerinin Finansman Modelleri
07:38 Suriye’de Yeni Dengeler ve Kandil’in Yanlış Hesabı
07:33 Yıkımın Ardından Hatay’da Hem Depremzede Hem Şehir Plancısı Olmak
00:49 İkili ilişkilerin kapsamını aşan çok katmanlı ziyaretler
00:47 KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda Yunanca Sayfa: İletişim mi, Siyasi Tercih mi?
00:11 “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’teki deprem bölgesinde 200 bin kişi sahada görev yaptı
00:07 Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’ye geliyor
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Merkel, AstraZeneca aşısı oldu

Merkel, AstraZeneca aşısı oldu
17.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya Başbakanı Merkel, ilk doz AstraZeneca aşısını oldu. Almanya’da bu aşı, görülen kan pıhtılaşması vakaları nedeniyle sadece 60 yaş ve üzerindekilere uygulanıyor. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW,rtr,AP,AFP,dpa/CÖ,SSB)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel, başkent Berlin’deki bir askeri sağlık merkezinde ilk doz Covid-19 aşısını yaptırdı.

Açıklamaları hükümet sözcüsü Steffen Seibert tarafından Twitter’da kamuoyuna duyurulan 66 yaşındaki Merkel, “AstraZeneca aşısını yaptırdığım için mutluyum. Aşı kampanyasına dahil olan ve kendisine aşı yaptıran herkese teşekkür ediyorum” dedi. Merkel birçok kez sırası geldiğinde aşı olacağını ifade etmişti.

Almanya Başbakanı, aşının, pandeminin üstesinden gelinmesinde çok önemli bir rol oynadığını sözlerine ekledi. Seibert, Merkel’in aşı belgesinin fotoğrafını da Twitter’da paylaştı. Ancak Merkel aşı olurken fotoğraf paylaşmadı.

Almanya’da AstraZeneca aşısı, görece genç yaşlardaki insanlarda görülen kan pıhtılaşması vakaları nedeniyle yan etki riski göz önünde bulundurularak sadece 60 yaş ve üzerindekilere uygulanıyor.

İngiltere-İsveç ortaklığındaki AstraZeneca şirketi tarafından üretilen aşının kullanımı, bazı Avrupa ülkelerinde ise tamamen durduruldu.

Almanya’da şu ana kadar 83 milyonluk nüfusun yüzde 18,5’i ilk doz aşısını yaptırdı. İkinci doz aşısını da yaptıranların oranı ise yüzde 6,4. Bu oran, Almanya’yı ABD, İngiltere ve İsrail gibi ülkelerin bir hayli gerisinde bırakıyor.

Ancak ülkedeki aşı kampanyasında bu hafta bazı hızlanma emareleri görüldü. Bir günde yapılan 739 bin doz aşı ile şu ana kadarki en yüksek sayıya ulaşıldı.

Mayıs sonu hedefi

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, dün yaptığı açıklamada, Mayıs ayının sonuna kadar nüfusun üçte birinin ilk doz aşıyı yaptırmış olmasını hedeflediklerini söyledi.

Bakan Spahn, öncelikli grupların aşılanmasına yönelik sürecin de yaza doğru tamamlanmasını öngördüklerini açıkladı.

Almanya’da son 24 saatte yaklaşık 26 bin yeni vaka tespit edilirken 247 kişi de Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Toplam can kaybının 80 bine yaklaştığı Almanya’da hastanelerin yoğun bakım ünitelerinin de tam kapasitenin eşiğine gelmek üzere olduğu bildirildi.

İngiltere riskli bölge listesinden çıkarıldı

Öte yandan Almanya, geçen Aralık ayında riskli bölgeler arasına eklediği İngiltere’yi bu listeden çıkardı.

Sıkı kapanma önlemlerinin ardından vaka sayılarında büyük bir düşüş kaydeden İngiltere, geçtiğimiz günlerde de 50 yaş ve üzerindeki herkese ilk doz aşısını yaptırmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.