enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
21:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
21:36 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:35 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
07:22 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
07:22 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
07:17 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
07:00 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
00:26 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:14 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
07:56 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
07:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
07:24 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Mehmet Öz Tepki Gören Yorumu İçin Özür Diledi

Mehmet Öz Tepki Gören Yorumu İçin Özür Diledi
19.04.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Amerika’da yaşayan ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz, salgından dolayı kapalı olan okulların yeniden açılması konusunda Fox News televizyonuna yaptığı açıklamalar için özür diledi. Öz, Twitter hesabından paylaştığı videolu mesajında “Yanlış konuştum” dedi.

Geçtiğimiz Salı günü Fox News televizyonunda bir yayına katılan Doktor Öz, Corona virüsü salgınına karşı alınan önlemlerin gevşetilmesi konusunda verdiği tavsiyelerle büyük tepki çekmişti.

Hangi sözleri tepkiye neden oldu?

Ünlü kalp cerrahı, “Öncelikle cazibemizi tekrar kazanmamız gerekiyor. Ülkemiz için hayati önem taşıyan alanlarla başlayalım. Büyük sorun yaşamadan açabileceğimiz şeyleri açalım, örneğin okullar. Bakın söylüyorum, okullar çok çekici bir fırsat. Lancet dergisinde yeni bir makale gördüm. Makalede okulların açılmasının toplam ölümün sadece yüzde 2 ila 3 arasında arttıracağı ifade ediliyordu” demişti.

Çok sayıda izleyici, Öz’ün bu sözlerini Amerikalı öğrencilerin yüzde 2 ila 3’ünün ölmesinin kabul edilebilir bir durum olduğu şeklinde yorumladı. Ancak Doktor Öz’ün Lancet dergisine atıfla bahsettiği yüzde 2 ila 3’lük oran aslında hastalığın yol açtığı ölüm oranıydı.

Mehmet Öz, Twitter’da hızla yayılan öfke mesajlarının ardından kendi hesabından videolu bir özür mesajı paylaştı. Öz mesajında, “Okulların açılmasının riskleri üzerine yaptığım yorumlar insanların aklını karıştırdı ve üzdü. Amacım bu değildi. Yanlış konuştum” ifadelerini kullandı.

Bir kalp cerrahı olarak kariyeri boyunca hayat kurtarma mücadelesi verdiğini hatırlatan Öz, virüsü yenmenin yollarını aramaya devam edeceğini de söyledi.

[TÜHA Haber Ajansı, 19 Nisan 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.