enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 MİT Başkanı İbrahim Kalın, İstanbul’da başta Kudüs olmak üzere Hamas heyetiyle görüştü
10:19 Trump yönetimi İran sendromuyla güç kaybetmeye devam ediyor
00:50 İran savaşında hangi ülkeler kazanacak, hangileri en çok zarar görecek?
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:13 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:58 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:36 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:19 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:06 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:53 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:17 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:51 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:17 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:03 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
00:00 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
22:46 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Mehmet Öz Tepki Gören Yorumu İçin Özür Diledi

Mehmet Öz Tepki Gören Yorumu İçin Özür Diledi
19.04.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Amerika’da yaşayan ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz, salgından dolayı kapalı olan okulların yeniden açılması konusunda Fox News televizyonuna yaptığı açıklamalar için özür diledi. Öz, Twitter hesabından paylaştığı videolu mesajında “Yanlış konuştum” dedi.

Geçtiğimiz Salı günü Fox News televizyonunda bir yayına katılan Doktor Öz, Corona virüsü salgınına karşı alınan önlemlerin gevşetilmesi konusunda verdiği tavsiyelerle büyük tepki çekmişti.

Hangi sözleri tepkiye neden oldu?

Ünlü kalp cerrahı, “Öncelikle cazibemizi tekrar kazanmamız gerekiyor. Ülkemiz için hayati önem taşıyan alanlarla başlayalım. Büyük sorun yaşamadan açabileceğimiz şeyleri açalım, örneğin okullar. Bakın söylüyorum, okullar çok çekici bir fırsat. Lancet dergisinde yeni bir makale gördüm. Makalede okulların açılmasının toplam ölümün sadece yüzde 2 ila 3 arasında arttıracağı ifade ediliyordu” demişti.

Çok sayıda izleyici, Öz’ün bu sözlerini Amerikalı öğrencilerin yüzde 2 ila 3’ünün ölmesinin kabul edilebilir bir durum olduğu şeklinde yorumladı. Ancak Doktor Öz’ün Lancet dergisine atıfla bahsettiği yüzde 2 ila 3’lük oran aslında hastalığın yol açtığı ölüm oranıydı.

Mehmet Öz, Twitter’da hızla yayılan öfke mesajlarının ardından kendi hesabından videolu bir özür mesajı paylaştı. Öz mesajında, “Okulların açılmasının riskleri üzerine yaptığım yorumlar insanların aklını karıştırdı ve üzdü. Amacım bu değildi. Yanlış konuştum” ifadelerini kullandı.

Bir kalp cerrahı olarak kariyeri boyunca hayat kurtarma mücadelesi verdiğini hatırlatan Öz, virüsü yenmenin yollarını aramaya devam edeceğini de söyledi.

[TÜHA Haber Ajansı, 19 Nisan 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.