enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:31 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
22:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
22:23 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
22:15 Trendyol 1. Lig’in 6. haftası yarın oynanacak maçlarla başlayacak.
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Meclis’te gündem: Ekonomi

Meclis’te gündem: Ekonomi
18.10.2021
A+
A-

ANKARA-TÜHA HABER / Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu hafta ekonomi ağırlıklı mesaiye devam edecek. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Plan ve Bütçe Komisyonunda 2022 bütçe teklifinin sunumunu yapacak. Kooperatif teklifi Genel Kurul’da görüşülecek.

Meclis, haftaya tezkere görüşmeleri ile başlayacak. Salı günü Mali ve Orta Afrika’daki Türk askerinin görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı  tezkeresi Genel Kurul’da görüşülecek.

Daha sonra kooperatifçilikle ilgili teklifin görüşmelerine geçilecek.

AK Parti’nin kanun teklifi, kooperatiflerde denetimin ve şeffaflığın artırılması için yeni düzenlemeler içeriyor. Buna göre, kooperatif bilgi sistemi kurulacak.

Üyeler tüm bilgileri ve gelişmeleri bu sistemden takip edebilecek. Ayrıca kadın kooperatiflerini desteklemek için yeni teşvikler hayata geçirilecek.

Bütçe maratonu başlıyor

Plan ve Bütçe Komisyonunda ise 2022 bütçesinin uzun soluklu görüşmeleri başlayacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çarşamba günü 2022 bütçe teklifinin sunumunu gerçekleştirecek.

2022 yılı Merkezi Yönetim Bütçesinde bütçe giderleri 1 trilyon 750 milyar 957 milyon lira, bütçe gelirleri 1 trilyon 472 milyar 583 milyon lira olarak hesaplandı. Bütçe açığı 278 milyar 374 milyon lira olarak öngörüldü.

İhracatçıları ilgilendiren kanun teklifi de komisyonda görüşülecek

İhracatçıları ilgilendiren kanun teklifinin de önümüzdeki hafta komisyonda görüşülmesi bekleniyor.

Teklif, ihracatçıların finansman sorununun çözümü için kurulan “İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi”nin yapısını ve işleyişini düzenliyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Ekim 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.