enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:31 Elektronik Müziğin Yeni İkilisi Mass Cust’tan Global Vizyonlu İlk Single: “Beginning”…
12:36 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’tan mübarek üç aylar mesajı
00:57 Sadettin Saran hakkında adli kontrol kararı
00:52 AJet Yönetim Kurulu Başkanı Bolat: “THY ile daha fazla iş birliği için çalışma yapıyoruz”
00:44 KODA, bir yıl boyunca sahada üretti, denedi, paylaştı…
00:38 Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Derneği’nin (USKD) yeni hizmet binası hizmete girdi…
00:36 Kıbrıs’ta Rum barbarlığı: Kanlı Noel
00:35 İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlandı.
00:29 Pakistan: İmran Han ve eşine 17’şer yıl hapis cezası
00:18 Bakan Güler: “SDG’nin ferdi entegrasyonu şart. Kimseden icazet almayız”
00:17 Türkiye ve Umman arasında 17 alanda iş birliği protokolü imzalandı
00:14 Bakan Güler: Rusya-Ukrayna arasında İHA ve İDA’lar karşılıklı olarak yoğun şekilde kullanılıyor…
00:13 Köpekler felaketleri önceden hissediyor mu?
00:06 “Üç Jokerli Konken” Almanya’da beğeni topladı…
00:03 Prof. Dr. Mühip Kanko, “İHA ihlalleri, güvenliğimiz açısından alarm verici”
00:01 Türkiye, ABD, Katar ve Mısır arasında Gazze toplantısı
00:01 Bakan Tunç: Sanal Bahis aile bütünlüğünü tehdit ediyor
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Marion Cotillard ve Flore Vasseur son filmlerini euronews’e anlattı

Marion Cotillard ve Flore Vasseur son filmlerini euronews’e anlattı
20.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / “Bigger than us”, yazar ve gazeteci Flore Vasseur tarafından yazılıp yönetildi. Filmin yapımcılığını ise uzun süredir kendisini çevresel ve sosyal hedeflere adamış olan Marion Cotillard yapıyor.

Film, sayısız engele rağmen daha iyi bir gelecek için savaşan, genellikle zorlukla büyümüş 7 genç erkek ve kadının hikayesini anlatıyor.

Fransız oyuncu, filme katkısını Euronews ile paylaştı: “Gelecek nesiller üzerindeki etkimiz hakkında her zaman aklımda büyük bir soru vardı. Bunun etkilerini 100 yıl sonra 1000 yıl sonra görebilecek miyiz? Bizim etkimiz onların yaşamasını engelleyecek mi ?”

Flore Vasseur, Edward Snowden üzerine bir film yaptı. Aktivist ve belgesel yapımcısı olarak uzun bir geçmişe sahip.

Bu, aynı zamanda onun küçük oğlunun sorularını içeriyor. Melati’nin, Bali adasının pastoral sahillerinde plastik poşet istilasına karşı savaşı: “Yetişkin aktivizmine her zaman ilgi duymuşumdur, ancak bunun çocuklar ve o nesil için ne anlama geldiğiyle asla ilgilenmedim. Bu da beni, oğluma bir cevap olarak, hemen Melati’nin izinden gitmeye yönlendirdi. 16 yaşında ve 4 yıldır oyunculuk yapıyor. Aşırı çalışıyor. Enerjisi hiç bitmeyecek gibi çalışıyor. Kendi kendime, onun gibi insanlarla bağlantı kurması gerektiğini söylüyorum.”

Ataerkillik, kapitalizm, beyaz üstünlüğü, en yaygın sorunlar olarak ortaya çıkıyor.

Gençlerin girişimleri münferit eylemler değil, onlarda gerçek bir nesil bilinci var.

Yönetmen, çoğu zaman ön saflarda bulunanların kadınlar olduğunu belirtiyor: “Kadınları veya erkekleri düşünmedim, bu hareketlerde kimin cesur olduğunu, ekolojiyi, kız çocuklarının eğitimini, ifade özgürlüğünü vs. düşündüm. Bu hareketlerde çok kadın var. Ön saflarda çok kadın var. ”

Marion Cotillard için mesele kadın ve erkeklere karşı çıkmak değil, meşru mücadeleyi tanımak: “Çok açık bir şekilde yaşamla bir bağlantısı var, ama aynı zamanda boyun eğmeyle de bağlantı var. Kadınların bu dünyada boyun eğdirilmesinin onlar için ayağa kalkma ihtiyacı yarattığı açık. Kendilerini savunurlar, savaşırlar ve adalet talep ederler.”

“Aslında bu dalga herkesi alıp götüreceği için çok daha uzun ömürlü olacak.”

San Sebastian Uluslararası Film Festivali’nde de gösterilecek film, sonbaharda tüm Avrupa’da vizyona girecek.

Image

HABER : Frédéric Ponsard

[TÜHA Haber Ajansı, 20 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.