enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
09:00 Terör ve İstihbarat!…
08:54 ROKETSAN, Türkiye’nin 2024’te savunma sanayisinde 7 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Malatya’nın Pütürge merkezindeki deprem konutları Ekim ayında teslim edilecek

Malatya’nın Pütürge merkezindeki deprem konutları Ekim ayında teslim edilecek
13.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Malatya’daki depremzedeler için inşa edilen konutlarla ilgili, “Ekim ayı içerisinde Pütürge merkezdeki konutların teslimini yapıyor olacağız.” dedi.

Murat Kurum Kimdir? - Murat Kurum Hayatı ve BiyografisiÇevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 24 Ocak’taki Sivrice merkezli depremde evleri zarar görenler için Malatya’nın Pütürge ilçesinde yapılan konutların ekim ayı içerisinde tesliminin yapılacağını bildirdi.

Kentteki programları kapsamında ilk olarak Doğanyol ilçesinde temaslarda bulunan Kurum, daha sonra Pütürge ilçesindeki depremzedeler için yapılan konutların inşaat alanında inceleme gerçekleştirdi.

İnceleme sonrası gazetecilere açıklama yapan Bakan Kurum, 24 Ocak’ta Sivrice merkezli yaşanan depremden en çok etkilenen bölgelerden birinin de Malatya olduğunu dile getirdi. Deprem nedeniyle Malatya merkezle beraber bazı ilçe ve köylerde de hasar oluştuğunu hatırlatan Kurum, depremin ilk anından itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla tüm bakanlıklarla harekete geçtiklerini ifade etti.

Malatya’nın Türkiye ve bölge için de çok önemli bir il olduğuna işaret eden Kurum, şöyle konuştu:

“Buradan yetişen devlet adamları, ülkemize çok ciddi hizmetler etmişlerdir. Bizim de buraya bir vefa borcumuz var. Bu yüzden depremden hemen sonra bir yandan hasar tespitleri yapıldı bir yandan da yeni kalıcı konutların yapımına başladık. Bu çerçevede 322 adet binanın yıkımını gerçekleştirdik ve toplamda 6 bin bağımsız bölümü Malatya’da, 18 bin 500’ü de Elazığ’da olmak üzere 25 bin konutluk bir kentsel dönüşümü ve deprem dönüşüm projesi başlattık.”

Kurum, Pütürge’de yerel mimariye uygun yapılan konutların yüzde 70 bitme aşamasına geldiğini aktararak “İnşallah ekim ayı içerisinde Pütürge merkezdeki konutların teslimlerini yapıyor olacağız.” dedi.

“ALTYAPI SORUNLARINI KÖKTEN ÇÖZMÜŞ OLACAĞIZ”

Bakan Kurum, köylerde hem kırsal kalkınma kapsamında hem de vatandaşlara ev yapımı çerçevesinde tek katlı evlerin yapımının da devam ettiğini anlattı. Bu kapsamda Malatya merkezde ve köylerinde 1400 bağımsız bölümden oluşan projelerin olduğunu dile getiren Kurum, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“687 tane de ahırımız söz konusu. Vatandaşların talebi doğrultusunda ahırlarımızı da yapıyoruz. Köy konutlarımızın yapım sürecini de başlatmış bulunuyoruz. Belediyelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda da 521 milyon lira değerinde altyapı çalışması yürütüyoruz Malatya’da. Belediyelerimize yine altyapıların iyileştirilmesi için 26 milyon lira hibe gerçekleştirdik. Yine Malatya Büyükşehir Belediyemizle birlikte 341 milyon lira değerinde İller Bankası Genel Müdürlüğümüz altyapı projesi gerçekleştiriyor. Bu projelerin finansmanını temin ettik. Böylelikle hem Malatya merkezin hem de ilçelerdeki altyapı sorunlarını kökten çözmüş olacağız.”

Kentteki millet bahçeleri projelerine de değinen Kurum, depremle ilgili de “Hakikaten deprem bölgesinde, depremle yaşamayı öğrenmek zorundayız. Bin yıldır bu topraklarda deprem meydana geliyor. Biz de depreme hazır hale gelebilmek için gerekli adımları atacağız. Vatandaşlarımızın yaralarını sarmak suretiyle şehirlerimizi ihya etmiş olacağız.” diye konuştu.

“24 BİN 500 KONUTUN 10 BİNİ YIL SONUNA KADAR TESLİM EDİLECEK”

Bakan Kurum, Elazığ ve Malatya’daki deprem konutlarının ne zaman teslim edileceği yönündeki bir soruya da şöyle yanıt verdi:

“Elazığ’da bu yıl sonuna kadar 8 bin konutu tamamlıyoruz. Malatya’da da 2 bine yakın konut yıl sonu itibariyle teslim edilmiş olacak. Kalan konutlarımızın 4 bini Malatya’da, 10 bini de Elazığ’da. Bunlar da önümüzdeki yılın 6. ayına kadar bitecek. Yani toplamda 24 bin 500 konutun 10 binini yıl sonuna kadar teslim ediyor olacağız. Etaplar halinde de en geç mayıs-haziran ayına kadar 24 bin 500 konut, Elazığ ve Malatya’da tamamlanıp vatandaşlarımıza teslim edilmiş olacak.”

[TÜHA Haber Ajansı, 13 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.