enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:24 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Nizaryalı mevkidaşı Yusuf Maitama Tuggar ile bir araya gelecek
07:04 İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımını sonlandırdığı iddialarını yalanladı
06:52 Mesafe Giderek Açılıyor
06:50 Normatif Güçten Sert Jeoekonomiye: Gri Alanda Kalmanın Maliyeti
06:22 Suriye’de PKK/YPG’nin Sonuna Doğru
06:12 Avrupa’da Yüzleşme: GKRY’nin Prestij Kaybı
05:45 Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) raporuna göre: Su Döngüsündeki Düzensizlik Toplumları Tehdit Ediyor
00:04 Soykırımcı, katil İsrail’in ateşkese rağmen yaptığı ihlaller ve katliamlar
00:47 Yazar Yavuz DONAT yazdı: Atatürk’ün basın toplantısı…16 Ocak…
20:47 Tugay: Uğur Mumcu’nın ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor
20:05 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:47 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:44 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:27 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
06:07 İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek; Türkiye ve Marmara için örnek model
00:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
00:05 CHP’li Meclis Üyesi İstifa Etti, AK Parti’ye Katıldı
21:46 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:24 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Macron: G20 Taliban’ı tanımanın bedeli konusunda net olmalı

Macron: G20 Taliban’ı tanımanın bedeli konusunda net olmalı
06.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bu ay yapılacak G20 Zirvesi’nde Taliban yönetimine uluslararası tanımanın bedeline dair net bir mesaj verilmesi çağrısında bulundu. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, Afganistan’da Taliban’ın yönetimi devralmasından sonra Batılı ülkeler Taliban yönetimi ile ilişkilere bir yön belirlemeye çalışıyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron G20 zirvesinde Taliban yönetimine uluslararası tanımanın bedeline dair net bir mesaj verilmesi çağrısında bulundu.

France Inter radyosuna konuşan Macron, bu şartların kadınların eşitliği, yabancı insani operasyonlara izin verilmesi ve İslamcı terör gruplarıyla işbirliği yapılmaması olarak sıraladı.

Fransa Cumhurbaşkanı “Bence uluslararası olarak tanımanın bir bedeli olmalı ve Afgan kadınların onuru, kadın erkek eşitliği, üzerinde ısrar etmemiz gereken konulardan biri ve bizim için bir şart olmalı” ifadelerini kullandı.

Roma’da 30-31 Ekim tarihlerinde yapılacak G20 Zirvesi’ne işaret eden Macron, “Afganistan’ı görüşeceğiz. Biz, Avrupalılar, Amerikalılar, Çin, Rus, Afrika’nın büyük güçleri, Asya, Pasifik ve Latin Amerika, hepimiz beraber kesinlikle Taliban’a çok net bir mesaj vermeliyiz ve Taliban’ı tanımak için gereken şartları belirlemeliyiz” dedi.

BMGK ortak tavır belirlemişti

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) beş daimi üyesi, Afganistan’da kontrolü ele geçiren Taliban ile ilişkiler konusunda geçen ay ortak bir çizgide anlaşmıştı. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa’dan oluşan beş daimi üyenin Taliban’a “halkın tüm kesimlerini temsil eden” bir hükümet kurma çağrısında bulunduklarını söylemişti.

Guterres, söz konusu beş ülkenin, “Kadınların ve kızların haklarına saygı gösterilen ve terörizm için kaçış yeri olmayan bir Afganistan” görme arzusu içinde olduğunu dile getirmişti.

Ağustos ayı ortasında başkent Kabil’e girerek ülkenin tamamında kontrolü ele geçiren Taliban uluslararası toplum tarafından tanınmayan geçici bir hükümet kurmuştu. Ancak söz konusu hükümette bir kadın bakan yer almadığı gibi, kadın hakları ile ilgili sorumluluğu bulunan bir üye de bulunmuyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.