enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:44 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
00:41 AVRUPA HABERLERİ / Özel haber: Siyasi anlaşmazlık dijital euro projesini tehdit ediyor
00:41 Avrupa Haberleri / AB, Ukrayna için 90 milyar euroluk ortak borçlanma kredisinde anlaştı
00:24 AVRUPA HABERLERİ / OECD Başkanı Cormann Euronews’e konuştu: Avrupalılar, Mario Draghi’yi dinlese ‘iyi olur’
00:19 Araştırma: Kalori kısıtlaması kemoterapinin etkinliğini artırıyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır, Türkiye’nin Afrika’daki en büyük ticaret ortağı olmayı sürdürüyor
00:06 Katil, soykırımcı, terörist devlet İsrail haberleri…
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Macaristan’da tartışmalı LGBTİ+ karşıtı yasa yürürlükte

Macaristan’da tartışmalı LGBTİ+ karşıtı yasa yürürlükte
09.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Macaristan’da eşcinsellik karşıtı yasa, uluslararası toplumdan gelen tepkilere rağmen yürürlüğe girdi. Bugünden itibaren eşcinselleri destekleyen şirketler, eğitim ve reklam faaliyeti yapamayacak. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa,DW/TY,HS)ye dayandırdığı habere göre, Macaristan’da, LGBTİ+ bireyler hakkında bilgi kısıtlaması ile ilgili tartışmalı yasa bugün yürürlüğe girdi. Yasaya göre bundan böyle LGBTİ+ bireylerle dayanışma içinde olan şirketlerin eğitim programları veya reklamları yasak kapsamında. Eşcinsellik hakkında aydınlatıcı bilgilerin olduğu eğitim amaçlı kitaplar da yayınlanamayacak. Macaristan hükümeti,yasak kararını reşit olmayanları koruma ile gerekçelendirirken insan hakları savunucuları ise yasayla LGBTİ+ topluluğuna ağır bir darbe vurulduğunu savunuyor.

Başbakan Viktor Orban liderliğindeki sağcı-milliyetçi hükümetin savunduğu yasa, Avrupa Birliği’nde de eleştirilere neden oluyor.

Macaristan Başbakanı Orban AB Zirvesi'nde tartışmalı yasa ile ilgili eleştirilere hedef olmuştu

Macaristan Başbakanı Orban AB Zirvesi’nde tartışmalı yasa ile ilgili eleştirilere hedef olmuştu

AB yargı yoluna başvurabilir

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Macaristan’ın söz konusu yasayı çıkarma konusundaki ısrarını sürdürmesi halinde yargı yoluna başvurulacağını açıklamıştı. Yasayı “utanç verici” olarak tanımlayan Ursula von der Leyen, geçen hafta yaptığı açıklamada yasa yürürlüğe girdikten sonra AB Komisyonu’nun Macaristan’a karşı sözleşmeyi ihlal davası açma hakkı bulunduğunu dile getirmişti. Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekilleri de Budapeşte’ye yönelik fonların kısıtlanmasını talep ediyor.

Macaristan hükümeti ise eleştirileri Brüksel’i “benzeri görülmemiş bir kampanya başlatmakla” ile suçlayarak geri çeviriyor. Yasayı destekleyerek azınlıklara karşı önyargıları körüklemekle suçlanan Macaristan Başbakanı Viktor Orban, yetişme çağındaki çocukların cinsel eğitiminin ailenin sorumluluğunda olduğunu savunuyor.

Yasada neler var?

Macaristan’da yürürlüğe giren yasa, çocukların ve gençlerin yasal olarak ulaşabileceği kitap, film ve benzeri yayınlarda heteroseksüellik dışında herhangi bir cinsel yönelimin her türlü konu edilmesine yasak getiriyor. Bunun dışında homoseksüelliğin ve transseksüelliğin hayatın bir parçası olarak gösterildiği reklamlar da yasaklanıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.