enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:42 İsrail, Yunanistan ve GKRY, yaptıkları üçlü zirvenin ardından yayınladıkları ortak bildiri…
00:55 Arabuluculuk 2026 yılı ücretleri belli oldu
00:51 İletişim Başkanı Duran, Hatay’daki Toplu Açılış Töreni’ne ilişkin paylaşımda bulundu…
00:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli şair Mehmet Akif Ersoy’u andı
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem turistleri gitti, biz buradayız sizlerle beraberiz
00:33 Bilirkişilere ödenecek ücretler belli oldu
00:32 TBMM’ye ilerleyen günlerde fahiş site aidatlarıyla ilgili yasal düzenlemeye gidilecek…
00:29 Akif’in Mirası: Bir Milletin vicdanı…
00:26 “Dünya Azerbaycanlılarının Hemreylik Günü” Sempozyumu İstanbul’da gerçekleştirildi
00:20 MHP Genel Başkanı Bahçeli Hatay’da, 455 Bininci Afet Konutu Kura Çekimi, Anahtar Teslimi ve Toplu Açılış Töreni’nde konuştu…
00:15 Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerindeki iyileşme dezenflasyon sürecini destekleyecek
00:12 Gazze İçin Yeniden Yapılanma Vizyonu
00:06 Tebligat Kanunu’nda değişiklik TBMM’ne sunulacak…
06:41 İletişim Başkanı Duran, Suriye’deki terör saldırısını kınadı
06:34 TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne Diyanet’ten “Caiz” Fetvası: Vatandaşın Şüphesi Giderildi!
05:50 MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ile düzenlediği ortak operasyonda DEAŞ’lı teröristi Malatya’da yakaladı.
04:32 Bugün Cumhurbaşkanın katılımıyla 455 bininci konutun anahtarları hak sahibi vatandaşlara verilecek…
03:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet, Avrupalı Türkleri hedef almaktan utanmıyor”
03:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar olarak Filistin’de, Lübnan’da, Sudan’da ve dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz sancılı günler yaşıyoruz”
02:19 Hakeme Şiddet Skandalı, Yönetim ve Eğitimdeki Çürümüşlüğün Aynası…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Lukashenko: Yaptırım gelirse Avrupa’ya giden yolları keserim

Lukashenko: Yaptırım gelirse Avrupa’ya giden yolları keserim
02.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Avrupa Birliği’nin Belaruslu yetkililere yaptırım uygulanması kararına Cumhurbaşkanı Alexander Lukashenko’dan cevap geldi.

Belarus’ta 26 yıldır cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Lukashenko, 9 Ağustos seçimlerinde hile yaptığı gerekçesi ile kendisi ve bazı yetkililere uluslararası yaptırımlar uygulanırsa ülkesinden Avrupa’ya geçişi sağlayan transit yolları kapatacağını duyurdu.

Bir süt ürünleri fabrikası ziyareti sırasında konuşan Belarus Cumhurbaşkanı Lukashenko, “Büyüdüler ve Belarus’un ne olduğunu unuttular. Ve bizim tanklarla roketlerle korkacağımızı düşündüler” dedi. Lukashenko, “Onlara yaptırımın ne demek olduğunu göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Belarus, Rusya’dan Avrupa’ya giden petrol boru hattının önemli bir kısmına ev sahipliği yapıyor. Avrupa Rusya arasındaki kara yollarının büyük bir bölümü de Belarus topraklarından geçiyor.

‘Lukashenko yaptırım listesinde yer alabilir’

Avrupa Birliği’ne (AB) üye ülkelerin dışişleri bakanları ise Berlin’de bir araya geldikleri zirvenin ardından seçime hile karıştırmak ve yaklaşık üç haftadır devam eden protestolarda şiddet uygulatmak sebebi ile 20’ye yakın Belaruslu yetkiliye yaptırımlar uygulanabileceğini ifade etti.

Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Tomas Petricek, Lukashenko’nun da yaptırım listesinde olabileceğini aktardı. Petricek, “Lukashenko listede olmalı. Soru onun ilk etapta mı yer alacağı yoksa bir gelişme kaydedilmezse sonraki aşamada mı yer alacağı” dedi.

Yaptırım listesinin oluşmasının teknik detaylar sebebi ile en az bir hafta daha alması bekleniyor.

Lukashenko son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 80 oy aldığını iddia ediyor. Ancak ülke muhalefeti, AB ve ABD seçimlere hile karıştığını savunuyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası Lukashenko’nun istifasını isteyen binlerce kişi sokağa inerken muhalefet lideri Svetlana Tikhanovskaya ise komşu Litvanya’ya kaçtı. Tsikhanouskaya’nın muhalefet lideri olan eşi de Belarus’ta hapiste tutuluyor.

Lukashenko’nun gösterilerin NATO ülkesinin sınırına asker yığmak istediği için “Batı” tarafından finanse edildiğini savunuyor. NATO iddiaları yalanlarken Cumhurbaşkanı Lukashenko, ordusunun yarısına savaş hazırlığı emri verdiğini söyledi.

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Eylül 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.