enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:55 Olmadı Bay Kuipers: Hollandalı yazarın Jön Türk anlatımı… Yazıdaki gerçekler, eksikler ve oryantalist sapmalar 
07:54 Oyunculuk yanında İran’da ticaretle de uğraşan Niloufar Rosa Ghodsifar, aynı sistemini Türkiye’de kuruyor.
07:43 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat farkı açtı! 12 Ekim reytinglerinde TRT 1 zirvede
07:40 Ankara Gastronomi Festivali 24-26 Ekim’de, tarih ve lezzet başkent sofralarında buluşuyor.
07:28 Gazze’ye yardım taşıyan 17. İyilik Gemisi yola çıktı
07:24 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze soykırımını durdurma noktasında önemli bir adım attık”
07:23 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanvekili Nuri Aslan İmamoğlu’nun yerine seçilmişti! Aslan için hapis talebi
07:18 Filistin’in Başkenti Doğu Kudüs’ten derlediğimiz haber turu!
07:17 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda yarışacak 8 aday, yoğun kampanya dönemine girdi.
07:16 Bu hafta sıcaklıklar mevsim normallerinin 1-2 derece altında seyretmeye devam edecek. Kar yolda…
07:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel, Brüksel’de laf üretirken biz Anadolu’da eser üretiyoruz
06:57 Ekol TV’de sarsıcı gelişmeler yaşanıyor. Kanalın Ankara bürosu kapatıldı, İstanbul’da ise çok sayıda çalışanla yollar ayrıldı.
00:57 Türk dünyasının ortak ruhunu, milli dirilişini ve bağımsızlık idealini temsil eden Ahmed Cevad, “Unutulmadı”…
22:08 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: KKTC Cumhuriyet Meclisinde bugün önemli bir adım atıldı
07:53 Malezya Milli Günü Kutlaması ve 2026 Malezya Ziyaret Yılı tanıtımından notlar…
07:47 Gençlik ve Spor Bakanlığı ile (TÜBİTAK) iş birliğinde gençler için “uzay ve havacılık” kampı
07:41 Güvenlik uzmanı ve yazar Mete Yarar, “Bugün Gazze’de yapılanları onaylayanların oranı yüzde 70″
07:38 ABD’li teknoloji şirketi Google, gelecek beş yıl içinde en büyük yapay zeka merkezini Hindistan’da kuracak
07:37 Tataristan helal ürün ihracatını artırmayı planlıyor
07:34 Açıklanan Condé Nast Traveler 2025’in “Okur Seyahat Ödülleri” listesine, Afyonkarahisar İkbal Termal Otel & SPA da girdi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Lukaşenko’nun tutuklanması için bağış kampanyası

Lukaşenko’nun tutuklanması için bağış kampanyası
29.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Belaruslu iş insanı Valeri Zepkalo, Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko’nun tutuklanması için bağış topluyor. Zepkalo, Lukaşenko’yu tutuklayacak güvenlik güçlerine verilmek üzere 11 milyon euro toplamayı hedefliyor. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa/HS,EC)ye dayandırdığı habere göre, Ryanair uçağına zorla iniş yaptırılıp muhalif gazeteci Roman Protaseviç’in gözaltına alınması ile ilgili olarak Belarusluların da Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’ya tepkisi artıyor. Rusya’da sürgünde yaşayan Belaruslu tanınmış iş insanı Valeri Zepkalo, YouTube üzerinden Lukaşenko’nun tutuklanmasına yardımcı olmak için bir bağış kampanyası başlattı. Zepkalo, toplamayı hedeflediği 11 milyon euroyu Lukaşenko’yu demir parmaklıklar arkasına koyacak güvenlik güçlerine bağışlayacağını açıkladı.

Cuma gününe kadar 60 bin euro toplayan Zepkalo, kampanyanın başarıya ulaşacağına inandığını belirterek “bir numaralı suçlu” olarak adlandırdığı Lukaşenko ile iktidar yapılanmasında da anlaşamayan samimi insanlar olduğunu söyledi. Lukaşenko’yu seçimlere hile karıştırılması, ayrıca muhaliflerin kaçırılması ve öldürülmesinden sorumlu tutan Zepkalo, Belarus’ta geçen Ağustos ayında yapılan seçimlere devlet başkanı adayı olarak katılmak istemiş, ancak adaylığına izin verilmemişti.

Zepkalo, bunun üzerine seçimler yapılmadan önce güvenlik endişesiyle çocuklarıyla birlikte Rusya’ya kaçmıştı. Eşi Veronika Zepkalo da seçim sürecinde şu anda tutuklu olan Maria Kolesnikova ve devlet başkanı adayı Svetlana Tikhanovskaya ile güçlerini birleştirmişti. Ancak Veronika Zepkalo da daha sonra Belarus’u terk ederek Rusya’ya eşinin yanına gitti.

Ne olmuştu?

Yunanistan’ın başkenti Atina’dan Litvanya’nın başkenti Vilnius’a gitmekte olan Ryanair’e ait bir yolcu uçağı Belarus’un başkenti Minsk’e zorla iniş yaptırılmış ve uçakta bulunan muhalif Nexta kanalının eski editörü, gazeteci Roman Protaseviç ve kız arkadaşı Sofiya Sapega gözaltına alınmıştı. Olaya sert tepki gösteren Avrupa Birliği de Belarus’a karşı yaptırım uygulama kararı alırken Belarus’tan gelen uçaklara AB hava sahası kapatıldı ve AB havalimanlarına da iniş yasağı getirildi.

Avrupa Birliği ülkelerine bağlı havayolu şirketlerine de Belarus hava sahasını kullanmama çağrısı yapıldı.

[TÜHA Haber Ajansı, 29 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.