enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Ambulansa yol vermeyen sürücülere ağır cezalar geliyor
07:43 Sıfır Atık Vakfı Onursal Başkanı Emine Erdoğan, “Sıfır atık kararı artık bir Birleşmiş Milletler politikasıdır”
07:41 Yüksek Seçim Kurulu, CHP’nin 39’uncu Olağan İstanbul İl Kongresinin devamı yönünde karar verdi
07:25 46 yıl önce kahpe ASALA tarafından öldürülen Ahmet Benler Bill Gates olabilirdi…
07:24 Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu, gelecek hafta son toplantısını yapacak.
23:36 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(Filistin’de) İki devletli çözüm hayata geçerse biz burada fiili garantör olma sorumluluğunu almaya hazırız”
23:24 Türkiye’nin 17. “İyilik Gemisi”nden indirilen insani yardım malzemelerinin bir kısmını taşıyan 25 tır, Refah Sınır Kapısı’na doğru yola çıktı.
10:41 Gazze Görev Gücü’ne katılarak insani yardım faaliyetlerine gönüllü destek vermek isteyen vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) başvurdu…
10:17 Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, “Ulusal Döngüsel Ekonomi Stratejisi ve Eylem Planı (2025-2028)” Resmi Gazete’de yayımlandı.
09:27 Eski tip ehliyetler 1 Kasım’da geçerliliğini yitirecek
09:06 Gıda sevkiyatı kadar  temiz su temini de acil!
08:44 Kuzey Kıbrıs’ta kritik seçim: İki devlet mi, federasyon mu?
07:57 Moskova ve Şam geçmişi geride bırakıp ilişkilerini yeniden tesis ediyor
07:55 Gaziantep mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan soğan kebabı, özellikle sonbahar ve kış aylarında artan talep ile dikkat çekiyor.
07:40 Putin, Trump’la yaptığı telefon görüşmesinin ardından Güvenlik Konseyi’ni acil toplantıya çağırdı.
07:32 İçmeler Marmaris’in ve Dilek Yarımadası’nın adını parlatan o sakin mavi, dalgası nazik kumu ince günü uzatan bir huzur.
07:30 Ukrayna’ya karşı ‘demiryolu savaşı’ başlatan Rusya, demiryolu hatlarına saldırılarını yoğunlaştırdı…
07:25 Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, flüt sanatçısı Aslıhan And ile evlendi.
07:03 Kuzey Kıbrıs’ta kritik seçim: İki devlet mi, federasyon mu?
00:14 Trump’ın Ortadoğu barış girişimi İran’ı ikiye böldü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Lugano Bildirisi: Ukrayna yeniden inşa edilecek

Lugano Bildirisi: Ukrayna yeniden inşa edilecek
06.07.2022
A+
A-

İSVİÇRE – TÜHA HABER / İsviçre’nin Lugano kentinde düzenlenen Ukrayna Kalkınma Konferansı’nda, Ukrayna’nın savaş sonrasında yeniden inşa edilmesi ve kalkınmasına yönelik Lugano Bildirisi imzalandı.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA) Avrupa Temsilciliğin ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre, Ukrayna Kalkınma Konferansı’nın ikinci ve son gününde 40’ın üzerinde ülke ve uluslararası kuruluştan temsilciler, İsviçre ve Ukrayna’nın hazırladığı bildiriyi onayladı.

İsviçre Konfederasyonu Başkanı Ignazio Cassis, Lugano Bildirisi’nde Ukrayna hükümetinin yeniden inşa ve kalkınma planının kabul edildiğin söyledi.

İki günlük konferansta, Ukrayna’nın uzun dönemde yeniden inşasından daha fazlasına dair planların temelleri atıldı.

Cassis, katılımcı ülkelerin Ukrayna’nın kalkınması planına destek vereceğini, bunun yanı sıra Ukrayna’da reformların da sürmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Ukrayna’ya güçlü savunma ve insani yardım sağladı

Konferansta Türkiye’yi temsil eden Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Fuat Kaymakcı, Türkiye’nin savaş öncesi dönemden bu yana Ukrayna’nın yanında yer aldığını vurguladı.

Toprak bütünlüğüne destekte bulunduğumuz Ukrayna’ya güçlü bir savunma ve insani yardım sağladık. Ukraynalıların gösterdikleri kahramanca savunmada başarılı olacağına inanıyoruz.

Kaymakcı, Ukrayna’nın yeniden inşası sürecinde Türkiye’nin kararlılığını sürdüreceğini ve bu konuda Ukrayna başta olmak üzere konferansa katılımcı ülkelerle birlikte çalışmaya hazır olduklarını ifade etti.

Savaş başlamadan önce Türk firmaların Ukrayna’da 9 milyar ABD doları değerinde projeler gerçekleştirerek ülkede 12 bin kişiye istihdam sağladığı bilgisini paylaştı.

Savaşın devamı, trajedileri daha derinleştirecek ve savaşın küresel etkileri artacaktır. Karadeniz’de ihracat koridorunun açılması dahil, diplomatik yollara yeniden başvurulmasında fayda görmekteyiz.”

Kaymakcı, Ukraynalıların bağımsızlıklarını temin edecek adil bir barışı hak ettiklerini söyledi ve “Umarım bugün, savaş sırasında ve sonrasında Ukrayna’nın kalkınmasına dair iş birliğimizin çalışma planını daha netleştirebiliriz.” temennisinde bulundu.

Kalkınma planı için Rus varlıkları kullanılmalı

Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal,  yaptığı konuşmada, “Ukrayna’nın yeniden inşa edilmesi sürecinin 750 milyar doları bulacağı” ifadelerini yineleyerek, “Rusya Federasyonu ve Rus oligarkların yurt dışında el konulan varlıkları, Ukrayna’nın kalkınmasında kullanılmalıdır. Saldırıyı yapanlar, sebep oldukları yıkımın bedelini ödemelidir” demişti.

Ukrayna Kalkınma Konferansı, katılımcı ülke ve uluslararası kuruluş temsilcilerinin toplu fotoğrafıyla son buldu.

İngiltere, 2023’te düzenlenecek ikinci Ukrayna Kalkınma Konferansı’na ev sahipliği yapacak.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Temmuz 2022]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.