enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
07:30 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
07:24 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
07:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Lübnan’ın Berlin Büyükelçisi Edib başbakan oluyor

Lübnan’ın Berlin Büyükelçisi Edib başbakan oluyor
01.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Kriz yorgunu Lübnan’ın yeni başbakanı, 2013 yılından bu yana ülkenin Almanya Büyükelçiliği görevini sürdüren ve siyasi deneyimi olmayan hukukçu ve siyaset bilimci Mustafa Edib olacak.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW,dpa)’ya dayandırdığı haberine göre,Tarihinin en zorlu dönemlerinden birini yaşayan Lübnan’da başbakanlık görevi, halihazırda ülkenin Berlin Büyükelçiliği görevini sürdüren Mustafa Edib’e verildi.

Lübnan’ın Sesi’nin aktardığına göre, Lübnan parlamentosundaki 128 milletvekilinden 90’ı Pazartesi günü, 48 yaşındaki Edib’i başbakanlık görevine aday gösterdi. Edib parlamentoya, halihazırda meclisin en büyük Sünni bloğunun lideri olan, eski başbakan Saad Hariri tarafından önerilmişti. Meclisteki Şii bloğu oluşturan Hizbullah ve müttefikleri de Edib’in adaylığına destek verdi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Michel Aoun, Edib’i hükümeti kurmakla görevlendirdi.

Edib’den soruşturmaları hızlandırma sözü

Edib, gelişmelerin ardından yaptığı ilk açıklamada, hükümeti hızlı bir biçimde kuracağını ve köklü reformlar yapacağını söyledi. İçinde bulunulan zorlu zamanlarda konuşmalar, sözler ve kutlamalar için vakit olmadığını kaydeden Mustafa Edib, “Şimdi herkesin el ele vererek, tüm gücümüzle çalışma zamanı” dedi. Edib, kuracağı hükümette yetkinlik ve uzmanlığa sahip olan kişilere bakan olarak görev vermek istediğini ifade etti.

Aday gösterilmesinden kısa süre sonra, Beyrut’un patlamadan en çok etkilenen semtini ziyaret eden müstakbel başbakan Edib, felakete ilişkin soruşturmaları hızlandırma sözü verdi.

Yedi yıldır ülkesinin Berlin Büyükelçiliği görevini sürdüren Edib, doktora seviyesinde bir hukukçu ve siyaset bilimci. Lübnan kamuoyu tarafından pek tanınmayan Edib, şu ana kadar herhangi bir siyasi görev üstlenmedi.

4 Ağustos’ta Beyrut’ta yaşanan patlamada 180’i aşkın kişi yaşamını yitirirken, 6 binden fazla insan da yaralanmıştı. Lübnan’ın kısa süre öncesine kadar görev yapan son hükümeti, başkent Beyrut’ta yaşanan felaketin ardından dört hafta önce istifa etti.

[TÜHA Haber Ajansı, 01 Eylül 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.