enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
11:18 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:32 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
10:04 Su, Suyun Önemi Türkiye’de Su Politikaları ve Su Sorunu Üzerine Kısa Anımsatmalar…
07:48 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
07:46 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
07:42 İsrail-İran saldırıları askeri perspektiften ne anlama gelir?
07:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
07:38 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
07:33 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, 186 yaşında
23:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
18:46 Kocaeli Kartepe’de Lezzet ve Kültürün Buluşması: Gastronomi Festivali Coşkusu Başladı
08:42 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’na düşen İsrail’in İran saldırısı..
20:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail haydutluğuna artık bir dur denmelidir
11:08 CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir Çin Seddi’ne Türk Bayrağı Astı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Lübcke cinayetinde dava açıldı

Lübcke cinayetinde dava açıldı
30.04.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da Federal Başsavcılık 2 Haziran’da öldürülen Kassel Bölge Valisi Walter Lübcke soruşturmasının şüphelisi Stephan Ernst ve suç ortağı Markus H. hakkında dava açtı. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Deutsche Welle Türkçe’ye (DW) dayandırdığı habere göre, Almanya’da 2 Haziran’da öldürülen Kassel Bölge Valisi Walter Lübcke soruşturmasının şüphelisi Stephan Ernst hakkında Federal Başsavcılık tarafından cinayet, suç ortağı Markus H.’ye de cinayete yardım ve yataklık suçlamasıyla dava açıldığı bildirildi.

Frankfurt Bölge Yüksek Mahkemesi iddianamenin kendilerine iletildiğini teyit etti. Başsavcılık cinayetin “rıkçı, milliyetçi bir dürtü” ile işlendiğini kaydetti.

Walter Lübcke ölüm tehditleri alıyordu

Walter Lübcke ölüm tehditleri alıyordu

“Yabancı düşmanlığını Lübcke’ye yansıttı”

Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) siyasetçi Kassel Bölge Valisi Walter Lübcke  2 Haziran gecesi evinin terasında kısa mesafeden kafasına sıkılan bir kurşunla öldürülmüş, yürütülen soruşturma kapsamında 44 yaşındaki Stephan Ernst cinayeti itiraf etmişti.

Stephan Ernst Lübcke’nin Wolfhagen-Istha’daki evine onu öldürme amacıyla gittiği varsayılan iddianamede Başsavcılık, Ernst’in yabancı düşmanlığını Başbakan Angela Merkel’in sığınmacılara açık kapı politikasını savunan Lübcke’ye yansıttığını belirtiyor.

Başbakan Merkel’in sığınmacılara açık kapı politikasını savunan Lübcke, 2015 yılında yaptığı bir konuşmanın ardından aşırı sağcılar tarafından ölümle tehdit edilmiş, bunun üzerine CDU’lu siyasetçiye geçici olarak koruma verilmişti.

Markus H.‘nin Lübcke’ye saldırıyı desteklediği ve 2016-2018 yılları arasında ortak atış talimi yaptığı belirtiliyor. Kendisi plandan haberdar olmasa da Başsavcılığa “aşırı sağcı dünya görüşü temelinde Stephan Ernst’in siyasi bir karar alıcıyı öldüreceğini” Temmuz 2016’dan itibaren olasılık dahilinde gördüğünü söyledi.

Başsavcılık Stephan Ernst’i ayrıca Iraklı bir sığınmacıyı Ocak 2016’da sırtından bıçaklamak suçundan cinayete teşebbüs ile de yargılıyor. Sığınmacı bu saldırıda ağır yaralanmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Nisan 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.