enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:04 Analiz: Türkiye’nin Savunma Sanayii’nde Millileşme Stratejisinin, Operasyonel Performans ve Dış Pazar Dinamikleri
16:13 Ruhangiz Aliyeva,”Halk Birliği Temsilcilik Ofisleri, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ve Guba-Haçmaz Ekonomik Bölgesinde faaliyete geçti”
10:01 Hayırseverlerin Başkenti: Kayseri
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
00:10 World Defense Show (WDS) 2026 kapsamında FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı.
00:10 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:09 İstanbul’da İl Tarım ve Orman ile Ticaret müdürlüklerine bağlı ekiplerince, ramazan ayı öncesinde kasaplara yönelik denetimler artırıldı
00:03 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
00:02 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,”Gerçeği sadece CHP genel başkanı görmüyor”
00:01 ABD’de tabu kırıldı: Gazze’yi konuşan kazandı
14:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
12:07 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
00:52 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:50 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:48 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:40 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:39 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:33 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Liberaller Yeşiller ile “ön sondaj” görüşmelerine başlayacak

Liberaller Yeşiller ile “ön sondaj” görüşmelerine başlayacak
28.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Hür Demokrat Parti (FDP) lideri Lindner, Yeşiller partisi ile muhtemel bir hükümette beraber yer almak konusunda “ön sondaj” görüşmelerine başlayacaklarını açıkladı. Her iki parti koalisyon arayışlarında kilit konumda. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, Almanya’da Sosyal Demokrat Parti (SPD) yüzde 1,6’lık farkla Hristiyan Birlik’i geride bırakarak seçimi kazandı. İki taraf da hükümeti kurmaya talip, ancak büyük partilerin oy oranlarının düşük kalması, geleneksel koalisyon ortaklıklarını imkansız kılıyor.

Seçimlerde oylarını bir önceki seçimlere göre artıran Hür Demokrat Parti (FDP) ve Yeşiller partisi muhtemel koalisyon senaryolarında kilit partiler haline geldi.

Hür Demokrat Parti (FDP) lideri Christian Lindner parti yönetimi ile bir araya geldikten sonra yaptığı açıklamada Yeşiller partisi ile muhtemel bir hükümette beraber yer almak konusunda “ön sondaj” çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı. Görüşmelerde “ortak ilerici bir zemin” bulunup bulunamayacağına bakacaklarını kaydeden Lindner, başka detay vermezken görüşmelerin yakın zamanda başlayacağını belirtmekle yetindi.

FDP Genel Sekreteri Volker Wissing ile beraber görüşmeleri yürüteceklerini açıklayan Lindner, ancak ondan sonra SPD ve Birlik partilerinden görüşme teklifi “gelmesi halinde” değerlendireceklerini kaydetti.

Önce Yeşiller-FDP kendi arasında görüşecek

Yeşiller ile FDP arasında “büyük içerik farkları” olduğunu belirterek, önce iki partinin birbiriyle görüşmesinin “daha mantıklı” olacağını söyleyen Lindner,  diğer taraftan Yeşiller ve FDP’nin büyük koalisyonun statükosuna en fazla karşı çıkan partiler olduğunun da altını çizdi. Lindner planlanan görüşmelerle ilgili detay vermek istemedi.

Yeşiller partisi eş başkanı Robert Habeck ile “henüz görüşmelerin tabiatı ile ilgili olarak verilecek mesaj hakkında” konuşmadıklarını belirten Lindner iki parti arasında kurmaya çalıştıkları güven ortamına zarar vermek istemediğini kaydetti.

Liberallerin uzlaşmaya istekli olduğunu ancak “bazı temel kanılara” da sahip olduklarını söyleyen Lindner buna örnek olarak internet devleri hariç şirketler için vergilerin yükseltilmemesini gösterdi.

FDP seçimlerde yüzde 11,5 oranında oy alarak bir önceki seçimlere kıyasla oy oranını arttırdı. 2017 yılında yapılan bir önceki seçimlerde FDP yüzde 10,7 oranında oy almıştı. Yeşiller ise seçimlerde oyların yüzde 14,8’ini almayı başararak ülkedeki üçüncü büyük siyasi güç konumuna yükseldi. Oy oranı beklentilerle karşılaştırıldığında düşük kalsa da parti, tarihinin en iyi seçim sonucunu almış oldu.

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.