enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
00:35 Şirketlerden N’Aber!
00:28 Fikret Yüksel Foundation ile Başlayan 27 Yıllık Yolculuk, Fikret Yüksel Eğitim Vakfı ile Türkiye’de Kök Salıyor
00:25 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
00:24 AK Parti’nin 60 sayfa ve 15 başlıktan oluşan raporu TBMM Başkanlığı’na teslim edildi…
00:19 Donald Trump 900 milyar dolarlık savunma bütçesini imzaladı
00:17 Almanya’da tüketici güveni sarsıldı
00:13 ASELSAN’dan NATO üyesi ülkeye 410 milyon dolarlık ihracat
00:08 Süre yıl sonu doluyor: Suriye’de Kürtlerle anlaşma olur mu?
00:02 Yunanistan’ı kuranlar, onu kendi çıkarları için kullanmak isteyen İngilizler ve Fransızlardı…
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Le Drian: “Fransa Dağlık Karabağ Krizinde Tarafsız Olmalı”

Le Drian: “Fransa Dağlık Karabağ Krizinde Tarafsız Olmalı”
14.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Fransa’da 170 milletvekili, senatör ve yerel yönetici, ortak bir bildiriye imza atarak, Fransız hükümetinden Dağlık Karabağ krizinde tarafsızlık kalmayarak, Ermenistan’ın yanında yer almasını istedi. 

Meclis Genel Kurulu’nda konuyu gündeme getiren Ermeni kökenli milletvekili Daniele Cazarian, Dağlık Karabağ bölgesinde savaş suçu işlendiğini, Türkiye’nin Azerbaycan’a desteğinin de kabul edilemeyeceğini dile getirdi. Cazarian, Fransa’dan Ermanistan’ın yanında yer almasını istedi.

Cazarian’ı yanıtlayan Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Dağlık Karabağ ihtilafında Fransız milletvekillerinin, “Ermeniler’in yanında yer alma” çağrılarını reddetti.

Le Drian, Fransa’nın Minsk Grubu çerçevesinde arabulucu statüsünde olduğunu ve bu statüsü nedeniyle, “tarafsızlığını” koruması gerektiğini dile getirdi.

Fransız bakan, “AGİT’in 1994 yılında Rusya ve ABD ile bize verdiği yetki, Fransa’nın tarafsızlığı için bir şart teşkil ediyor. İki ülkeden birinin yanında yer alırsak meşruiyetimizi kaybederiz” dedi.

Fransa’nın Ermenistan ile yakın bir ilişki içinde olduğunu, Fransa’da 600 bin Ermeni kökenli yurttaşın yaşadığını vurgulayan Le Drian, “Ancak Azerbaycan ile de uzun tarihe dayanan bir ilişkimiz var. Minsk Grubu çerçevesinde oynadığımız rolü ve sahip olduğumuz etkiyi sorgulayacak dengesiz bir duruş alırsak, Ermenistan ile ikili ilişkimizin kalitesine de zarar vermiş oluruz ”dedi.

Azerbaycanlı yetkililer çatışmaların başından bu yana Fransa’nın tarafsızlığını koruyamadığını ve Minsk Grubu’nda arabuluculuk görevine devam edemeyeceğini savunuyordu. Azerbaycan’ın Türkiye’nin de sorunun çözümüne katılması önerisini ise Moskova yönetimi kesin bir dille geri çevirmişti.

Haber: Arzu Çakır / VOA 

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Ekim 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.