enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 ICE’a Tepki Büyüyor
00:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:03 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:02 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:02 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
00:01 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:01 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:00 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
14:41 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:29 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:41 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
04:33 DEVA Partisi’nden açıklama: Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocukların ödüyor
00:53 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Kahvaltı Haberleri’
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:30 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:16 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Lambrecht: İnternet platformları daha sıkı denetlenecek

Lambrecht: İnternet platformları daha sıkı denetlenecek
08.01.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya Adalet Bakanı Christine Lambrecht, ABD’de Kongre’ye düzenlenen baskının ardından, Avrupa’da demokrasileri korumak için internet platformlarına daha fazla yükümlülük getirileceğini ifade etti. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (Reuters,AFP)’ye dayandırdığı habere göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Başkan Donald Trump taraftarlarının başkent Washington’da Kongre binasına düzenledikleri baskın ve burada yaşanan şiddetli çatışmaların ardından sanal platformlar bir kez daha tartışılmaya başlandı. Almanya Adalet Bakanı Christine Lambrecht, internet platformlarının daha sıkı bir denetim altına alınması gerektiğini belirterek “Biz Avrupa’da, seçimleri koruma altına almak, kışkırtıcı ifadelerin silinmesini sağlamak ve yalanlarla komplo teorisi mitlerine karşı kararlı bir biçimde mücadele edebilmek için internet platformlarına sorumluluk yükleyeceğiz. Bu konu her şeyden daha acil” dedi.

Handelsblatt gazetesine konuşan Bakan Lambrecht, hedeflerinin demokrasileri, internet üzerinden nefret ve şiddet kışkırtıcılığı yapan tahrik edici kişilerden korumak olduğunu dile getirdi.

Demokrasiyi koruma vurgusu

“Capitol’a (ABD Kongre binası) yapılan baskının görüntüleri bir uyandırma çağrısıdır” diyen Lambrecht, “Demokrasiler, yalanlara ve kışkırtıcılığa karşı duran demokratlar ve demokratik kurumlarını kararlı bir şekilde koruyan hukuk devletleri sayesinde yaşar” ifadesini kullandı.

“Dizginlenmeyen popülizm, nefret ve tahriklerin nereye varacağını en açık şekilde görüyoruz” söyleminde bulunan Adalet Bakanı, ABD’de yaşanan çatışmalardan Trump’ı sorumlu tutarak, “Başkan Trump, yalanlarıyla ve demokratik kurumlara karşı aşagılayıcı tavrıyla bunların yaşanmasına ciddi anlamda katkı sunmuştur” dedi.

Lambrecht, Twitter ve diğer sosyal medya platformlarının, Kongre baskınından sonra Trump’ın mesajlarını silmesini ise, “çok geç kalınmış bir idrak” olarak değerlendirdi. Twitter, Facebook ve Snap, ABD Başkanı Trump’ın hesaplarını, Başkan’ın seçim sonuçlarının doğru olmadığına yönelik mesajlarını çarşamba günü silmiş ve söz konusu hesaplar geçici süreliğine dondurulmuştu.

Twitter tarafından daha sonra silinen bir mesajında Trump Kongre baskınını, “doğal bir cevap” olarak nitelendirmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Ocak 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.