enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Giden Yol” belgeseli tanıtıldı

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Giden Yol” belgeseli tanıtıldı
15.11.2022
A+
A-

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’ine Giden Yol” belgeselinin lansmanı başkent Lefkoşa’da yapıldı.

Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi (BAU), Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile BAU Medeniyet Araştırmaları Merkezi ortaklığında çekilen ve yönetmenliğini Görkem Özok’un yaptığı “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’ine Giden Yol” belgeselinin lansmanı başkent Lefkoşa’da yapıldı.

Etkinliğe, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren, Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri katıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar, burada yaptığı konuşmada, dün İstanbul’da yaşanan terör saldırısını kınadı.

Egemen eşitlik temelinde KKTC’ye sonuna kadar sahip çıkmanın önemine değinen Tatar, “Biz büyük ve güçlü bir milletin kopmaz parçalarıyız. Kıbrıs Türkü Anavatan Türkiye’ye büyük şükran ve minnet duymaktadır.” dedi.

Tatar, Kıbrıs Türkü’nün Anadolu’dan aldığı ilhamla mücadelesini sürdürdüğünü belirterek, “Mehmetçiğin caydırıcı bir güç olarak Ada’da varlığını sürdürmesi zaruridir.” diye konuştu.

Programda bir konuşma yapan YTB Başkanı Eren de dünyanın dört bir yanında faaliyetler yürüttüklerini söyledi.

Eren, “Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı olarak Kıbrıs Türkü’nün sıkıntılarını dünyaya duyurmak için üstümüze düşeni yapacağız.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Karadeniz ise Kıbrıs’ın stratejik konumuna işaret ederek Kıbrıs sorununun dünyaya doğru anlatılması adına bu belgeseli hazırladıklarını dile getirdi.

[TÜHA Haber Ajansı, 15 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.