enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:15 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:07 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 ICE’a Tepki Büyüyor
00:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:03 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:02 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:02 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
00:01 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:01 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:00 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
14:41 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:29 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:41 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
04:33 DEVA Partisi’nden açıklama: Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocukların ödüyor
00:53 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Kahvaltı Haberleri’
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:30 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kurtulmuş: İsterdik ki ömür boyu hapislerde çürüsün

Kurtulmuş: İsterdik ki ömür boyu hapislerde çürüsün
22.10.2024
A+
A-

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümünün ardından yaptığı konuşmada “İsterdim ki buraya gelsin yaptıklarının hesabını adalet önünde versin ömür boyu cezaevinde çürüsün ancak öte dünyada ilahi adaletten kaçması mümkün değildir, sonsuza kadar ateşler içinde yanacaktır” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

FETÖ elebaşının, kendisini maşa gibi bu millete karşı kullanan ellere teslim olduğunu söyleyen Kurtulmuş, şöyle konuştu:

“İsterdim ki bu memlekete gelsin, getirilsin. Defalarca dosyası verilmesine rağmen, kendisini koruyanlar, kollayanlar, bir istihbarat örgütü gibi kullananlar tabii ki böyle bir maşayı vermek istemediler ve orada gitti. İsterdik ki buraya gelsin ve yaptıklarının hesabını Türk yargı sistemi önünde, adalet önünde versin, ömür boyu hapislerde çürüsün ama bu dünyada belki adaletten kaçtı, inanıyoruz ki öte tarafta bu kadar ağır suçları karşısında ilahi adaletten kaçması mümkün değildir. Bu dünyada adalet tecelli etseydi, ömür boyu hapiste, zindanda kalacaktı. Öbür tarafta ise öyle inanıyorum ki sonsuza kadar ateşler içerisinde, sonsuza kadar azap içerisinde olacaktır ve yaptıklarından duyacağı pişmanlıkların hiçbirisinin de bir faydası olmayacaktır.”

“FETÖ’nün kalıntılarıyla mücadele etmeye kararlı bir şekilde devam edeceğiz”

Kurtulmuş, meselelerinin sadece bir terör örgütü ve o terör örgütünün başındaki kirli şahsiyetle ilgili olmadığını belirterek, “Bizim meselemiz; ülkemizin, milletimizin birliğine, beraberliğine karşı çok terör örgütleri kullanıldı şimdiye kadar, çok teröristler kullanıldı, bunların hepsine karşı uyanık olmak. Bunların hepsine karşı milletimizi, devletimizi, ülkemizi korumak ve bunlara karşı mücadele etmektir.” ifadelerini kullandı.

FETÖ’nün kalıntılarının hala bir çok yerde olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yani, ‘öldü gitti’ diye bakmayın. Öyle görünüyor ki hala birçok yerde var olduğu tahmin edilen, karda yürüyüp ayak izlerini belli etmeyen çok sayıda insan olabilir. Bunlarla mücadele etmek, sadece şahıslarla mücadele değil, bir zihniyetle, Türkiye düşmanlığıyla, vatan düşmanlığıyla, millet düşmanlığıyla, ülke düşmanlığıyla mücadeledir. Bu mücadeleyi Türk devleti sonuna kadar yapacak, FETÖ ve benzeri bütün örgütlenmelerin hakkından gelecektir.

FETÖ’nün kalıntılarıyla mücadele etmeye kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Terör örgütlerinin hiçbirine müsaade etmeyeceğiz ve Türkiye’nin birliğini, dirliğini, beraberliğini hiçbir şekilde zedelemeyeceğiz.”

Dünyada çok kutuplu bir sistemin olduğunu, yeni güç merkezlerinin ortaya çıktığı bir dönemin yaşanacağını dile getiren Kurtulmuş, Türkiye’nin sadece bir bölgesel güç değil, küresel bir güç olmaya aday en önemli ülkelerden birisi olduğunu ifade etti.

Kurtulmuş, “Onun için Türkiye’nin, bölgesindeki bütün çatışma ve gerilimlerden hiç zarar görmeden yoluna hızlı bir şekilde devam etmesi, bütün bu çatışma alanlarındaki gelişmeleri, mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde diplomatik yollarla, barış içerisinde çözmek için katkıda bulunması ama kendi önüne koyduğu hedeflerden asla vazgeçmeden, devlet ve millet birlikte el ele, kol kola, millet devlet kaynaşmasını sağlayarak yoluna devam etmesi lazım.” dedi.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.