enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:33 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “Dünya kamuoyu İsrail’in soykırımına sessiz kalamaz”

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “Dünya kamuoyu İsrail’in soykırımına sessiz kalamaz”
19.10.2023
A+
A-

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), İsrail – Gazze çatışması dolayısıyla yayınladığı kınama mesajında, “İsrail’in barbarca bir saldırıyla Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi’ni hedef alması sonucunda yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesinden ve bir o kadarının da yaralanmasından dolayı derin bir üzüntü, kaygı ve infial içindeyiz.” denildi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

GAZZE SON DAKİKA: İsrail'den hastaneye bombalı saldırı! Gazze'de son durum ne, kaç kişi öldü ve yaralandı? İşte güncel ölü sayısı - Fotohaber - Gündem

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Yönetim Kurulu’nun yayınladığı yazılı mesajında, “Gazetecilik mesleğinin getirdiği etik ve insani değerleri savunma sorumluluğumuz gereğince birçok devletin, liderin, uluslararası örgütün sessiz kalmasının uluslararası sisteme olan güveni sarsacağına dair derin bir endişe duyarak süreci izliyoruz ve tarihe not düşerek dünya kamuoyuna karşı sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz” ifadesine yer verildi.

İsrail, Gazze Şeridi'nin güneyine yeniden su vermeye başladı - Son Dakika

“İsrail yönetiminin acımasızca ve barbarca yaklaşımının günlerdir elektriksiz, aç ve susuz bırakılan Gazze’nin soykırıma maruz bırakılmasıyla başladığını not ediyoruz” denilen mesajda, Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Yönetim Kurulu olarak Uluslararası savaş suçları kapsamına giren bu durumun yanında masum ve aciz insanların sığındığı bir hastanenin vurulmasını gayri insani bir sonuç olarak değerlendiriyor ve kalleşçe bir yaklaşım olarak ele aldıkları belirtildi.

Dünyaca ünlü isimlerden Gazze'deki hastane saldırısına tepki - CRI TÜRK

Mesajda, Uluslararası hukukun ve insani değerlerin açık bir ihlâli niteliğini taşıyan sivillere yönelik bu saldırının tüm dünya kamuoyunun açıkça kanaat getireceği bir vahşete konu olduğunun gözlemlendiği ifade edildi.

İsrail’in bu saldırısının, Filistin halkına yönelik sistematik zulmün bir parçası olduğu dile getirilen Küresel Gazeteciler Konseyi’nin (KGK) mesajında, “İsrail, Filistin halkını yıldırmak ve boyun eğdirmek için her türlü kanlı yolu denemektedir. Bu ve buna benzer saldırıların normalleşterilmesi gazetecilik mesleğinin onuruna yakışmayacağı için sesimizi gür bir şekilde duyurmayı kendimize görev biliyoruz.
Bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve İsrail’i derhal bu saldırıyı durdurmaya çağırıyoruz. İsrail, bu saldırının sorumlularını yargılamalı ve sivillere yönelik saldırıları bir an önce sonlandırmalıdır” denildi.

Gazze'de 471 kişinin öldüğü hastane saldırısının ardından İsrail, Gazze'yi bombalamayı sürdürüyor

İsrail’in bu saldırısının, Filistin halkının acılarını daha da derinleştirdiğine dikkat çekilen mesajda, “Bu saldırının Filistin halkının barış ve adalet talebini daha da güçlendireceğini düşünüyoruz. İsrail, bu saldırısı ile sadece Filistin halkına değil, tüm insanlığa karşı suç işlemiştir. Bu saldırının sorumluları, uluslararası hukuk önünde hesap vermelidir şeklinde açıklandı.

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Yönetim Kurulu’nun yayınladığı yazılı mesajında ayrıca, devam eden saldırıların bir an önce sonlandırılarak Filistin halkına ve Gazze’deki hastanelere yardım etmek için uluslararası toplumun hemen harekete geçmesi gerektiği ve kamuoyunun takdirine sunulduğu vurgulandı.

Siyasilerden İsrail'in Gazze'de hastaneyi bombalamasına tepkiler

Küresel Gazeteciler Konseyi’nin (KGK) mesajının sonunda ise şunlara yer verildi:

“Filistin halkının acılarını hafifletmek ve bu saldırının yaralarını sarmak için sorumluluk ve vicdan sahibi tüm insanlığın birlikte hareket etmesi gerektiğini düşünüyor ve zalimlerin zulümlerinin her türlü hukuk yoluyla sonlandırılması için dünya kamuoyunu insanlığa ve evrensel normlara yakışır şekilde mücadele etmeye çağırıyoruz”.

Türk Dünyası'nın Kalbi Kastamonu'da Atacak - (UHA) Uluslararası Haber Ajansı

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.