enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:48 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
23:35 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
23:24 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
23:19 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
23:14 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
23:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Alevi temsilcileri ağırladı

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Alevi temsilcileri ağırladı
04.04.2023
A+
A-

Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyaret etti.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’dan Ali Rıza ÖZKAN’ın haberine göre, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız ve Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı Başkan Yardımcısı Muharrem Eligül’ün de katıldığı görüşmenin oldukça verimli geçtiği taraflarca ifade edildi.

Kuruluş kararnamesi Kasım ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan ve kısa bir süre önce hizmet vermeye başlayan Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın oluşturulmasından memnuniyet duyduklarını belirten Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şahin, kurumun Aleviler arasında oldukça önemli ve anlamlı karşılandığını dile getirdi.

Başkan Mehmet Şahin, Alevi inanç toplumunun ibadethaneleri olan cemevlerinin elektrik, su, doğalgaz giderlerinin diğer ibadethanelere olduğu gibi, devlet bütçesinden karşılanması, cemevlerinin bakım onarım ve yer tahsisinin yapılması ve talep başvurusu yapan dedelere maaş bağlanması gibi çalışmaların yasal zemine oturtulmasını önemli adımlar olarak değerlendiren

Başkan Şahin, bazı hususlarda eksiklik olmasına rağmen, Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nı ilk adım olması bakımından desteklediklerini ifade etti.

Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şahin, Ekim 2022 başlayan sürecin yavaş ilerlediğini, Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nda önemli görevler alacak personel atamalarının gecikmesinin hizmet alımı açısından sıkıntı yarattığını, cemevlerinin ihtiyaçlarının giderilmesine henüz başlanmamış olmasının Aleviler nezdinde kafaları karıştırdığını vurguladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise konuşmasında, Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri ağırlamaktan memnuniyetini ifade ederek, Nisan ayı içerisinde bütün eksikliklerin tamamlanacağını, Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın daha sahada aktif olarak yerini alacağını ve Bakanlık ve Başkanlık ile Alevi kurumlarının sürekli diyalog içerisinde olmasının karşılıklı fayda sağlayacağının altını çizdi.

Ali Rıza Özkan (@alirizaozkan1) / Twitter

Gazeteci* Ali Rıza ÖZKAN
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.