enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kremlin’den İstanbul’daki müzakerelere ilişkin açıklama: Daha yapılacak çok iş var

Kremlin’den İstanbul’daki müzakerelere ilişkin açıklama: Daha yapılacak çok iş var
31.03.2022
A+
A-

MOSKOVA – TÜHA HABER / Kremlin sözcüsü Peskov, barış görüşmelerine ilişkin henüz bir ilerleme kaydedilmediğini belirtti ve “daha yapılacak çok iş var” dedi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Yabancı Kaynaklar‘dan aktardığı haberine göre, Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, İstanbul’da Salı günü Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleştirilen barış müzakerelerine ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kiev’in çatışmaları bitirme taleplerini yazıya dökmesinin ve talepleri konusunda daha spesifik olmasının olumlu olduğunu söyledi ancak henüz ciddi bir atılım kaydedilmediğini iletti.

Müzakerelere ilişkin detaylı bilgi vermeyen Peskov, görüşmelerin “özel” ve “sessiz” yürütülmesi gerektiğini söyledi. Sözcü, Rusya’nın henüz “ümit verici” bir gelişme ya da ilerleme gözlemlemediğini ifade etti ve “daha yapılacak çok iş var” dedi.

Yapılan açıklamada Rusya’nın doğal gazı ruble karşılığında satma kararının uygulanması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, Kırım’ın Rusya’nın parçası olduğu ve Rus bölgelerinin kaderinin başkalarıyla görüşülmesini Rusya anayasasının engellediği belirtildi.

  Peskov ayrıca, Ukrayna ile barış görüşmelerini yürüten Rus heyetine başkanlık eden Vladimir Medinsky’nin bugün konuya ilişkin açıklamalarda bulunacağını belirtti.

İstanbul’da Salı günü gerçekleşen görüşmelerin ardından Rusya’dan olumlu mesajlar geldi. Rusya Savunma Bakanlığı Rus hükümetinin güven tesis etmek ve müzakerelere devam etmek istediğini açıkladı.

Görüşmelerde Rusya, Çernihiv ve başkent Kiev çevresindeki askeri operasyonlarını “büyük ölçüde azaltacağını” açıklamıştı. Ancak Çernihiv bölgesinin valisi, dün yaptığı açıklamada Moskova’nın buradaki askeri operasyonları azaltacağı mesajına rağmen, saldırılarda bir düşüş görmediklerini söyledi.

[TÜHA Haber Ajansı, 31 Mart 2022]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.