enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:34 Doğu Karadeniz’den ocak-ekim döneminde bal ihracatı, 1 milyon 834 bin 520 dolara ulaştı.
00:32 Suriye Sahasındaki Meydan Okumalar ve Fırat’ın Doğusu
00:31 Terör örgütü PKK Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinden tamamen çekildi
00:26 Türkiye genelindeki metro tünelleri, olağanüstü durumlarda 1 milyon 374 bin kişiye acil barınma imkanı sağlayacak kapasitede…
00:19 “2025 yılında 65 ilde 255 kazı alanına ulaştık”
00:19 Şara’nın Washington Ziyareti ve Türkiye’nin Rolü
00:19 Bakan Güler: Kutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer
00:19 TOBB’un Nefes kredi hacmi 25 milyar liradan 50 milyar liraya yükseltildi…
00:09 Sempozyum | Sosyal Panorama 2025: Türkiye’de Değişen Nüfus ve Ailenin Geleceği
00:09 Engelli bireylerin trafik sigortasından indirimli yararlanmalarına ilişkin yeni düzenleme 1 Şubat 2026’da yürürlüğe girecek.
00:08 Bakan Uraloğlu, “Üretilen dördüncü Milli Banliyö Tren Seti Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teslim edildi”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elim uçak hadisesinin neden yaşandığını çok daha net göreceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız”
00:06 Bakan Kacır: Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz
13:46 Kriz Beklentisine Mahkum Olmak
11:24 4. Ölüm Yılında, Şair, Yazar, Düşünür Sezai Karakoç
07:21 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Türkiye’nin dünya çapında bir turizm markası”
00:56 Sındırgı’da 22 bin 600 binada inceleme yapıldı…
00:53 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “İlk ziyaretimi Türkiye’ye yapmaktan son derece memnunum”
00:47 CSO Ada Ankara’dan bu hafta müzikseverlere unutulmaz konserler, çeşitli etkinlikler…
00:41 SPD Başkanı Yıldız: Kuraklık yerleşiyor. Su Yönetiminde radikal bir değişim şart.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kremlin sözcüsü Peskov: ‘Türkiye BRICS’e katılmaya ilgi gösteriyor’

Kremlin sözcüsü Peskov: ‘Türkiye BRICS’e katılmaya ilgi gösteriyor’
03.09.2024
A+
A-

ABD merkezli Bloomberg pazartesi günü yayınladığı bir haberde, Türkiye’nin BRICS’e aylar önce üyelik başvurusunda bulunduğunu iddia etti.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Türkiye’nin BRICS’e üyelik için başvuruda bulunduğu iddialarının ardından Rusya tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin BRICS’e olan ilgisi vurgulanırken, üyelik başvurusu ile ilgili bir herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, pazartesi günü gazetecilere yaptığı açıklamada, “Evet, Türkiye BRICS’e katılmaya ilgi gösteriyor. Bu gerçekten de böyle,” ifadelerini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli Bloomberg Pazartesi günü yayınladığı bir haberde, Türkiye’nin BRICS örgütüne aylar önce üyelik başvurusunda bulunduğunu iddia etti.

Euronews’ün ulaştığı Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Ankara’nın BRICS’e başvuruda bulunduğuna dair bir bilgi paylaşılmadığını bildirirken, sürece yönelik soruları yanıtsız bıraktı.

Zaharova: Rusya NATO ile diyaloğa hazır | Rudaw.net

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Haziran 2024’te yaptığı açıklamasında, Türkiye’nin üyeliğine ilişkin, “Birliğin kapılarının açık olduğunu biliyorsunuz. Belirli kriterler var, bunlar ülkelerin bir elitler kulübüne değil, karşılıklı saygıya dayalı birliğe üye olma arzusuyla uyumlu olmalıdır” ifadelerini kullanmıştı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise, “İlişkimiz var, görüşmelerimizi, müzakerelerimizi yapıyoruz üye ülkelerle. Çünkü onlar da şu an bir evrim sürecindeler” demişti.

‘Putin’in Türkiye ziyaretinin tarihi belli değil’

Kremlim sözcüsü Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye ziyaretiyle ilgili “hazırlıkların sürdüğünü” ancak henüz kesin tarihin belli olmadığını belirtti.

Temmuz ayında Astana’da yapılan Şangay İşbirliği Örgütü’nün (ŞİÖ) 24. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i en kısa zamanda Türkiye’de ağırlamak istediğini söylemişti.

Rus lider, Erdoğan’ın davetine, “Türkiye’ye muhakkak gelirim” diyerek cevap verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.