enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı
00:05 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:02 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Krediyle gelen tandır kadınlara iş kapısı açtı

Krediyle gelen tandır kadınlara iş kapısı açtı
28.01.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Iğdırlı Necife Karakuş ile Fatma Satı, KOSGEB’den aldıkları destekle tandır kurarak, lavaş ekmek yapıp satmaya başladı. Karakuş ve Satı, 4 kadına da istihdam sağladı.

TRT Haber‘de yer alan DHA’nın haberinde, Iğdır’da yaşayan Necife Karakuş ile Fatma Satı, bir araya gelerek lavaş ekmek üretip satmaya karar verdi.

Karakuş ve Satı, KOSGEB’den destek alarak Söğütlü Mahallesi’nde kiraladıkları bir dükkâna 2 tandır kurdu. Burada lavaş üretip satmaya başlayan iki arkadaş, işleri iyi gidince yanlarında 4 kadın da çalıştırmaya başladı.

Krediyle gelen tandır kadınlara iş kapısı açtı

Gün doğmadan tandırlar yakılıyor

Tandır evinde çalışarak geçimini sağlayan 4 kadın, her sabah erken saatlerde işletmedeki tandırları yakarak yorucu ve zorlu mesailerine başlıyor.

Yevmiye karşılığı çalıştıkları fırında gün boyu hamur yoğurup tandırlarda lavaş ekmeği pişiren kadınlar, aldıkları ücretlerle evlerinin ekonomisine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor. Kadınlar günde 700 ile 1000 ekmek arası üretim yapıyor.

Lavaş ekmeğe Iğdırlıların yanı sıra yurdun çeşitli bölgelerinden de talep geliyor. Kadınlar 1 TL’ye sattıkları lavaşı Türkiye’nin dört bir yanına da anlaşmalı kargo şirketiyle gönderiyor.

“Ne yapabilirim diye araştırırken aklıma lavaş pişirmek geldi”

Necife Karakuş, yaptığı işten duyduğu mutluluğu anlattı:

“4 çocuğum var, bunların okuması için para lazımdı. Çalışmak istiyordum. Ne yapabilirim diye araştırırken aklıma lavaş pişirmek geldi. KOSGEB’e başvurunca gerekli desteği verdiler. Burayı arkadaşımla açtık. Tip 1 unundan köy lavaşı gibi lavaş çıkarınca vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Ayrıca 4 kadın gelip günlük çalışıp harçlıklarını çıkarıyor. Onların da para kazanıp evlerine ekmek götürmeleri beni mutlu ediyor. ”

Krediyle gelen tandır kadınlara iş kapısı açtı

“Kadınlar yeter ki istesin her işi başarırlar”

Karakuş, çalışmaya başlayınca kendine güven geldiğini söyledi:

“Kadınlara tavsiyem çalışsınlar, üretsinler. Kadınlar çalışmalı, çalışmak güzel şey. İstedikleri işi yapabilirler. Mantı evi, yemek evi açabilirler. Yeter ki istesinler her işi başarırlar.”

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Ocak 2021] 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.