enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:41 İletişim Başkanı Duran, Suriye’deki terör saldırısını kınadı
06:34 TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne Diyanet’ten “Caiz” Fetvası: Vatandaşın Şüphesi Giderildi!
05:50 MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ile düzenlediği ortak operasyonda DEAŞ’lı teröristi Malatya’da yakaladı.
04:32 Bugün Cumhurbaşkanın katılımıyla 455 bininci konutun anahtarları hak sahibi vatandaşlara verilecek…
03:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet, Avrupalı Türkleri hedef almaktan utanmıyor”
03:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar olarak Filistin’de, Lübnan’da, Sudan’da ve dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz sancılı günler yaşıyoruz”
02:19 Hakeme Şiddet Skandalı, Yönetim ve Eğitimdeki Çürümüşlüğün Aynası…
02:02 İsrail–Yunanistan–GKRY arasında giderek kurumsallaşan üçlü işbirliği
01:03 Yüzyılın Konut Projesi’nde ilk kura Adıyaman’daki konutlar için çekilecek…
00:34 MİT’ten siber casusluk operasyonu: 4 şüpheli gözaltına alındı
10:40 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Azerbaycan Başbakanı Esedov tarafından kabul edildi
00:56 TÜBİSAD, Türkiye’nin Dijitalleşme Karnesini Açıkladı
00:47 Türkiye-Yunanistan Siyasi Diyaloğu ve Muhtemel Senaryolar
00:45 Siber Güvenlik Başkanlığı’nın teşkilat yapısındaki değişiklik Resmi Gazete’de…
00:29 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Komisyonumuz tarihi bir görev icra etmektedir”
00:23 Asgari Ücretin Asıl Talihlileri: Esnaf Ağaları!
00:22 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana’yı vuslatının 752. yılında sema mukabelesinde andı
00:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistinlilerin kanı elinde olanların hadsizliği teneke tıngırtısı hükmündedir
00:03 Trump Neden Grönland Diyor? Haritalar, Grafikler ve Arktik’te Güvenliğin Yeniden Tanımı
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kötülükler Kınamakla Azalır mı?

Kötülükler Kınamakla Azalır mı?
01.03.2024
A+
A-

Son yüz yıldır İslam coğrafyasında savaşlar bitmedi.

Neden?

Emperyalizm?

Petrol ve diğer kaynaklar?

Cehalet?

Tembellik?

TÜHA / TÜRKUAZ  İnternational News Agency

Vedat KAHYALAR

Adana Taşköprü Gazetesi köşe yazarı Vedat KAHYALAR’ın “Kötülükler Kınamakla Azalır mı? başlıklı yazısı:

Hepsinin etkisi var ancak en büyüğü yanlış yönetim şekilleridir.
Diktatoryal, baskıcı, adil olmayan yönetimler İslâm coğrafyasının asıl mahvedicileri oldu.
Kendilerinin ve dar bir çevrenin çıkarlarını milyonlara tercih ettiler.
Irak, Suriye, Libya, Mısır, Suud, BAE,
Katar, Cezayir,Sudan,Tunus…. say sayabildiğin kadar.
Hamaset dolu; milli, dini, ırkçı, sözde sosyalist söylemler hiç samimi değildi.
Şimdi bu geri kalmışlığı biraz irdeleyelim:
Emperyalist güçler, İslâm coğrafyası ülkelerine yüksek faizli, bolca para verdiler. Bu paralar yüksek teknolojili ürün üretiminden bilgi teknolojilerinden, Gelişmiş tarımdan ziyade gösterişli beton yapıların inşaatında ve borç veren ülkelerin ürettiği yüksek teknolojili ürün ve otomotiv ithalatında kullanıldı.
Bu ülkelerde gelişemeyen sadece üretim, tarım, bilgi teknolojileri değildi sadece .
Hukuk, liyakat, ideal eğitim sistemi de bu yanlışlardan nasibini aldı. Siyasette oluşturulan kirlilik, bürokrasi, STK’lar, özel İşletmelerde sürüp gitti. Gücün elindeki medya ile; aile, din, ahlâk, ticaret, eğitim, sağlık … Bu kurumlarının bozulması hiçte zor olmadı.
Siyaset ve bürokrasideki; gösteriş, beton aşkı ve kolaycılığı, günü birlik kararlar, hukukun önemsenmemesinin bedelini nesiller ödüyor, ödemeye de devam edecek.
Borç verip, bize vizyon çizenler: harama, gösterişe teşvik ettikleri devlet adamlarının suistimallerini özenle kayda mı aldılar acaba? Sanki durum bunu gösteriyor!
Suçlular korkak olur. Müthiş bir korkaklar topluluğu oluşturuldu. Gelir adaletsizliği zaten dorukta olan ülkede milyonlar bu rol modellere bakıp, onları model alanlar da korkak oldu.
Maalesef ki, rızkın onlardan geldiğine inandırıldı. Allah’ın, Er Rezzak sıfatı kasıtlı olarak unutturuldu. Oysa Kutsal kitabımız aklını kullanmayanların başlarına bu tür rezilliklerini bizzat tercihlerinin sonucu olarak geleceğini zaten yazıyordu. Kendimizi değiştirmeden, geliştirmeden, doğru tercihler yapmadan yaratıcımızın yardım etmeyeceğini de göndermişti yüce kitabında Rabbimiz.
Rad süresi 11.nci ayettte:
Şüphesiz ki, bir kavim kendi durumunu değiştirmedikçe Allah onların durumunu değiştirmez.”
Şimdi bütün İslam coğrafyasında; içeride ve dışarıda yaşanan kötülükleri KINAMAK moda oldu! Halbuki Allah cc; kitabında mümine yardımı, cihadı farz kalmıştı. Suriye’ye, ABD yanında cihada gidenler suspus. Bosna’ya gidenler ortalıkta yok. Şatafatlı kıyafetleri, bayrakları, araçlarıyla, kafa kesmeleriyle ünlü sözde İslamcı örgütler Gazze’yi nedense pas geçtiler. Görmemeyi tercih ettiler.
Çoğu muhafazakar firmalar, yüzyılın en büyük soykırımını yapan siyonistlere, gemiler dolusu ihtiyaç malları göndermeye utanmadan, sıkılmadan devam ediyorlar. Onbinlerce çocuğun katillerine destek maalesef yakın Arap ülkelerinden ve bizim limanlarımızdan devam ediyor.
Filistin haber ajansı Quds News’in az önce yayınladığı habere göre İsrail’e en çok sebze-meyve ihraç eden ülkeler:
1- Türkiye
2- Ürdün
3- Hollanda
4- İtalya
5- Fransa
6- Çin
Sadece yoksul bir ülke olan Yemen’in, Kızıldeniz’i İsrail trafiğine kapatmasıyla İsrail’e gelen ihraç ürünleri yüzde 50 ye yakın azaldı. Türkiye ve Ürdün de göndermeseydi, yüzde 20 küçülen İsrail ekonomisi çökertilebilirdi.
İnanç, onur ,izzet yerlerde bizim coğrafyada.
Sonuçta Gazze’li mü’minler kazanacak, Allahın vaadi şüphesiz gerçek olacak.
Siz nerede durduğunuza, neler yaptığınıza bakın bu süreçte.
Feci şekilde sorulacağız bu günlerde yaptıklarımızdan. Aylardır yalvar yakar duyurduğumuz İsrail kökenli ürünlere boykot, maalesef yüzde 20 yi geçemedi ülkemizde.
Bir çok insan imanlı yatıp, küfürle uyanıyor, üzerlerine düşeni yapmıyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.