enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:39 Analist Hazel Çağan Elbir: Avrupa Birliği’nin Türkiye 2025 raporu…
00:35 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 5’inci Ulusal Eylem Planı, 25 Kasım’da açıklanacak
00:34 Orta Asya’nın yükselen stratejik önemi ve Türkiye
00:32 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet UÇUM, “Tek devlet ve tek millet politikası Türkiye gerçeği”
00:23 KVKK’nın çevrim içi alışverişlerde dolandırıcılık mağduru olmamaları için vatandaşlar uyarıldı…
00:20 Türkiye’de 2026 yılı asgari ücreti için geri sayım başlıyor
12:27 Anlaşma istemeyen kim?
00:52 Erdoğan, “Dirençli Bir Dünya-G20’nin Katkısı: Afet Riskini Azaltma, İklim Değişikliği, Adil Enerji Dönüşümü, Gıda Sistemleri” başlıklı oturuma katıldı…
00:51 Papa’nın bu Türkiye ziyareti, diplomatik bir jestten çok daha fazlasını işaret ediyor…
00:50 Sevdiğim Suriye harabeye döndü: Tarihin tekerrür etmesini engellemek istiyorum
00:38 CHP’nin İmralı heyetine üye vermesini kim engelledi?
00:30 ”Gezi”nin karanlık finansörü! Avrupa’da Soros uyanışı
00:30 Erdoğan: İsrail’in Gazze’de yol açtığı yıkım Filistin’in kalkınma çabalarını asgari 70 yıl geriye götürdü…
00:28 “Normal” Bitti: Batı’nın Çöküşü ve Trump’ın Kaosu
00:22 Adalet Bakanı Tunç: Yazı işleri müdürlerinin nakil taleplerini gerçekleştirdik
00:21 Bakan Yerlikaya, NSosyal hesabından “Yalan sizin ağzınıza yuva yapmış” başlığıyla paylaşımda bulundu…
00:08 İkinci para kulesi skandalı! Kara parayla Bodrum’da kaçak villa…
11:18 Zelenski Ankara’da: Bölgesel Dengelerde Diplomatik Arayış
09:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Güney Afrika Cumhuriyeti’nde…
00:59 “Futbolda bahis” iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmda 8’i tutuklu 17 hakem hakkında (MASAK) raporu hazırlandı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kosovalı boksör Donjeta Sadiku, Hindistan’daki Dünya Şampiyonası’na katılamıyor

Kosovalı boksör Donjeta Sadiku, Hindistan’daki Dünya Şampiyonası’na katılamıyor
16.03.2023
A+
A-

Kosovalı boksör Donjeta Sadiku’nun, Hindistan’da düzenlenecek “Uluslararası Boks Birliği (IBA) Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası”na Kosova devlet sembollerinin kullanılmaması şartı getirilmesi nedeniyle katılmayacağı bildirildi.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘KosovaPort’dan aktardığı, AA kaynaklı haberine göre, Kosova Olimpiyat Komitesince (KOK) yapılan açıklamada, Hindistan Dışişleri Bakanlığının Kosovalı sporcuların vizelerine onay vermesini şartlandırdığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Şampiyona organizatörü, boksörümüzün katılımının sadece 2 şart altında yapılabileceğini açıkladı. Kosova bayrağı ve milli marşı, Dünya Şampiyonası sırasındaki törenlerin hiçbirinde kullanılamayacak ve Kosovalı sporcuların bayraklarını kıyafetlerinde basılı olarak bile taşımalarına izin verilmeyecektir. Bu durumu ve Hindistan devletinin yaptığı ayrımcılığı gören Kosova Boks Federasyonu, Hindistan’a hiç seyahat etmeme kararı aldı”.

“Kosovalı boksör Sadiku’nun şart koşulması nedeniyle Hindistan’da düzenlenen uluslararası turnuvalara 3. defa katılamayacağı bilgisi paylaşıldı.

Sadiku, sosyal medya hesaplarından yayınladığı video mesajında, Kosova’ya siyasi nedenlerden ötürü diğer ülkelerden farklı muamele gösterilmesinin haksızlık olduğunu vurguladı.

Şampiyonaya katılamaması nedeniyle hayal kırıklığına uğradığını belirten Sadiku, “Sporun insanları bir araya getirme ve insanlar arasında barışı ve anlayışı geliştirme gücüne inanıyorum. Bu video ile Hindistan hükümetine, kararını yeniden gözden geçirmesi ve tüm haklarımla Kosova Cumhuriyeti için yarışmama izin vermesi çağrısında bulunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Kosovalı futbolcu Vedat Muriçi de Twitter hesabından olaya tepki gösterirken, “Sporun birleştirici gücü unutulmamalı ve sporculara bu yaptırımlar uygulanmamalıdır.” paylaşımında bulundu.

Hindistan’daki şampiyonada altın madalya kazanması bekleniyorduKosova’daki spor kamuoyu, 2022’de Dünya ve Avrupa şampiyonalarında bronz madalya kazanan Sadiku’dan Hindistan’daki şampiyonada altın madalya kazanmasını bekliyordu.

Şampiyona, 16-26 Mart’ta Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de gerçekleştirilecek. Hindistan, 2008’de Sırbistan’dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Kosova’yı bağımsız bir devlet olarak tanımıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.