enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’nde “İnsanlık İçin Güçlü Türkiye” programına katıldı…
00:59 Türkiye-Macaristan arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin 7’nci toplantısı…
00:47 Fransa’nın Afrika’daki son müttefiklerinden Benin’de neler oluyor?
00:44 Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 78 kişinin hayatını kaybettiği davayla ilgili gerekçeli karar…
00:28 Emine Erdoğan, “2026 Uluslararası Sıfır Atık ve Sürdürülebilirlik Yarışması”na ilişkin paylaşımda bulundu.
00:26 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Oscar ödüllü “No Other Land(Başka Toprak Yok)” filminin yönetmeni Basel Adra’yı kabul etti…
00:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suriye Hürriyet Günü mesajı…
00:19 2026 Yılı Türkiye İçin Diplomasi Yılı mı Olacak?
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ortak üretimi öngören projeleri değerlendiriyoruz”…
00:10 Kahraman şehit polisimiz Albayrak için İstanbul’da tören düzenlendi…
23:28 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda hazırlanan 3’üncü bütçe”
09:23 Türkiye dünya tarihinde hibrit yörünge motoru uzayda ateşleyen ilk ülke oldu
00:57 Konferans | Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa: SETA Ankara | 10 Aralık 2025
00:56 ABD’nin Kıbrıs Planı…
00:51 Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu hafta da yoğun mesaisine devam edecek. Bütçe paratonu başlıyor…
00:50 Monaco-Galatasaray maçı TRT 1’den naklen yayınlanacak
00:44 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-4 – CHP Yönetimi’ne geçmişten kalan biricik miras: Atatürk Maskesi
00:43 Fransız generaller savaş kışkıtıcılığı yapıyor!…
00:40 ABD–Venezuela Gerilimi: Bölgesel Güç Mücadelesi ve Latin Amerika’nın Kırılgan Dengesi 
00:38 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kosovalı boksör Donjeta Sadiku, Hindistan’daki Dünya Şampiyonası’na katılamıyor

Kosovalı boksör Donjeta Sadiku, Hindistan’daki Dünya Şampiyonası’na katılamıyor
16.03.2023
A+
A-

Kosovalı boksör Donjeta Sadiku’nun, Hindistan’da düzenlenecek “Uluslararası Boks Birliği (IBA) Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası”na Kosova devlet sembollerinin kullanılmaması şartı getirilmesi nedeniyle katılmayacağı bildirildi.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘KosovaPort’dan aktardığı, AA kaynaklı haberine göre, Kosova Olimpiyat Komitesince (KOK) yapılan açıklamada, Hindistan Dışişleri Bakanlığının Kosovalı sporcuların vizelerine onay vermesini şartlandırdığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Şampiyona organizatörü, boksörümüzün katılımının sadece 2 şart altında yapılabileceğini açıkladı. Kosova bayrağı ve milli marşı, Dünya Şampiyonası sırasındaki törenlerin hiçbirinde kullanılamayacak ve Kosovalı sporcuların bayraklarını kıyafetlerinde basılı olarak bile taşımalarına izin verilmeyecektir. Bu durumu ve Hindistan devletinin yaptığı ayrımcılığı gören Kosova Boks Federasyonu, Hindistan’a hiç seyahat etmeme kararı aldı”.

“Kosovalı boksör Sadiku’nun şart koşulması nedeniyle Hindistan’da düzenlenen uluslararası turnuvalara 3. defa katılamayacağı bilgisi paylaşıldı.

Sadiku, sosyal medya hesaplarından yayınladığı video mesajında, Kosova’ya siyasi nedenlerden ötürü diğer ülkelerden farklı muamele gösterilmesinin haksızlık olduğunu vurguladı.

Şampiyonaya katılamaması nedeniyle hayal kırıklığına uğradığını belirten Sadiku, “Sporun insanları bir araya getirme ve insanlar arasında barışı ve anlayışı geliştirme gücüne inanıyorum. Bu video ile Hindistan hükümetine, kararını yeniden gözden geçirmesi ve tüm haklarımla Kosova Cumhuriyeti için yarışmama izin vermesi çağrısında bulunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Kosovalı futbolcu Vedat Muriçi de Twitter hesabından olaya tepki gösterirken, “Sporun birleştirici gücü unutulmamalı ve sporculara bu yaptırımlar uygulanmamalıdır.” paylaşımında bulundu.

Hindistan’daki şampiyonada altın madalya kazanması bekleniyorduKosova’daki spor kamuoyu, 2022’de Dünya ve Avrupa şampiyonalarında bronz madalya kazanan Sadiku’dan Hindistan’daki şampiyonada altın madalya kazanmasını bekliyordu.

Şampiyona, 16-26 Mart’ta Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de gerçekleştirilecek. Hindistan, 2008’de Sırbistan’dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Kosova’yı bağımsız bir devlet olarak tanımıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.