enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 ICE’a Tepki Büyüyor
00:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:03 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:02 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:02 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
00:01 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:01 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:00 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
14:41 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:29 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:41 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
04:33 DEVA Partisi’nden açıklama: Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocukların ödüyor
00:53 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Kahvaltı Haberleri’
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:30 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:16 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kosova Cumhuriyeti’nden Haberler!

Kosova Cumhuriyeti’nden Haberler!
02.06.2024
A+
A-

 

 Kosova Cumhuriyeti’nden Kosova merkezli yayın kuruluşu KosovaPort’un Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Ela KASAP, KosovaPort’un Gündemi’nde yer alan haberleri TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın değerli okurları için paylaştı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Kosova’dan Gazeteci Ela KASAP’ın KosovaPort’un  Gündemi’nde yer alan haberleri:

*** Kosova Polisi, diğer kurumlarla işbirliği ve koordinasyon içinde, 1 Haziran Dünya Çocuk Bayramı münasebetiyle çok sayıda etkinlik gerçekleştirdi.

KOSOVA’DA DÜNYA ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMALARI  

Bazı bölge müdürlüklerinde çocuklarla çeşitli etkinlikler gerçekleştirilirken, merkezi kutlamalar Priştine meydanlarında yapıldı.

Priştine’nin “Zahir Payaziti” Meydanı’nda farklı polis birimleri yüzlerce çocukla buluştu.

Etkinlikler çerçevesinde polisin hazırladığı ve  önemli mesajlarHakkımızda | KOSOVAPORT - Kosovanın Haber Portalı içeren broşürler çocuklara dağıtıldı.

Dünya Çocuk Bayramı münasebetiyle “Save The Children” örgütü, başkentte maskotlar, yüz boyama, fiziksel oyunlar, karaoke, ağaç dikme ve yüzlerce çocuğun birlikte katıldığı çeşitli etkinlikler düzenliyor.

“Save The Children” Genel Müdürü Ahmet Kryeziu, bu organizasyonun amacının, çocukların bu günü kutlamaları ve mümkün olduğunca mutlu olmaları olduğunu söyledi.

Kosova Eğitim, Bilim, Teknoloji ve Yenilik Bakanı (MASHTI) Arbërie Nagavci de  1 Hazira Dünya Çocuk Bayramı münasebetiyle Kosovalı çocukları tebrik ederek, kaliteli eğitim ve herkes için eşit fırsatlar  sağlanması taahhüdünde bulundu.

*** İstihbarat bilgilerini takip eden Kosova Polisi, ülkenin kuzeyindeki Sırp çoğunluklu Leposaviç Belediyesi’ne bağlı bir köydeki  evde düzinelerce sıradan ve özel Sırp polis üniforması buldu.

KOSOVA POLİSİ KUZEYDE DÜZİNELERCE SIRP POLİS ÜNİFORMASI BULDU

Kosova İçişleri Bakanı Xhelal Svecla, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “Sırbistan’ın Kosova Cumhuriyeti’nin kuzeyindeki terör mekanizmasının her geçen gün daha fazla parçalandığını” yazdı.

Kosovalı Bakan, ele geçirilen üniformaların, Sırbistan’ın güvenlik mekanizmalarının Kosova’nın kuzeyini istikrarsızlaştırma ve ilhak etme girişiminden sorumlu olduğunun ve olmaya devam ettiğinin bir başka kanıtını teşkil ettiğini kaydetti.

Bakan Sveçla,  egemenliğin ve toprak bütünlüğünün her türlü hukuki yol ile korunması konusundaki  kararlılığın devletin yükümlülüğü olduğunu vurguladı.

Hakkımızda | KOSOVAPORT - Kosovanın Haber Portalı Sveçla “İstikrarı bozmaya çalışan tüm terör unsurları, sonsuza kadar yok edilecek” ifadesini kullandı.

Kasım 2022’den itibaren, Kosova Polisi bünyesinde çalışan yüzlerce Sırp polis memuru, Kosova Hükümeti’nin Sırp plakalı araçları yeniden kaydettirme planından duyulan memnuniyetsizliğin bir tepkisi olarak istifa etti.

24 Eylül 2023’te Zveçan Belediyesi’ne bağlı Banjska’da Kosova Polisine yönelik silahlı saldırıda polis memuru Afrim Bunjaku öldürüldü, ardından polise saldıran grubun üç üyesi de etkisiz hale getirildi.

Kosova yetkilileri, bu tarihten bu yana, bulunan silahların Eylül 2023 saldırısıyla ilgili olabileceği şüphesiyle, çeşitli yerlerde silahlar bularak kuzeydeki terörle mücadele eylemlerini ve kontrollerini artırdı.

*** Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı’nın daveti ve Yunus Emre Enstitüsü’nün organizasyonu ile edebiyat buluşması tertiplendi.

BÜYÜKELÇİLİK KONUK EVİ’NDE  EDEBİYAT BULUŞMASI

Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliği Konuk Evi’nde düzenlenen buluşmada üstad kuşak ve genç Türkolog, şair ve yazarlarla birlikte edebiyat dünyamızın güncel meseleleri, gerçekleştirilebilecek etkinlikler ve bu doğrultuda değişik çözüm önerileri ele alındı.

Kosova Türk yazarlar Derneği, sosyal medya sayfasında yaptığı paylaşımda, “Şair-yazar, Hakkımızda | KOSOVAPORT - Kosovanın Haber PortalıTürkolog, yayıncı ve araştırmacılara her daim destek kararlılığı sergileyen, yakından alakadar olan, nazik davetlerinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Sayın Sabri Tunç Angılı Beye teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verildi.

*** Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Mitroviça Şubesi Yönetim Kurulu  (YK) 24 Mayıs tarihinde sona eren nüfus sayımı sürecini değerlendirdi.

KDTP MİTROVİÇA ŞUBESİ YK NÜFUS SAYIMI SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

Nüfus sayımı sürecine bağlı gelişmeleri masaya yatıran KDTP Mitroviça Şubesi YK üyeleri, sayım sürecinin iyi geçtiğini ve sonuçların tatmin edici olacağına ianandığını ifade etti.

Hakkımızda | KOSOVAPORT - Kosovanın Haber PortalıSosyal medyada yapılan paylaşımda, “Mitroviça’da TÜRK olarak kayıt olan ailelere ve bu süreçte bizlere yardımcı olan her bireye teşekkür ederiz.” denildi.

*** Bulgaristan’da 9 Haziran’da eş zamanlı yapılacak genel seçim ve Avrupa Parlamentosu (AP) seçimi için Türkiye dahil 60 ülkede oy kullanılabilecek. Her iki seçime 20’si parti ve 12’si koalisyon olmak üzere 32 siyasi güç katılacak.

BULGARİSTAN’DAKİ SEÇİMLERDE TÜRKİYE DAHİL 60 ÜLKEDE OY KULLANILABİLECEK

Seçimler için Türkiye’de yaşayan Bulgaristan vatandaşları için 166 yerde sandık kurulacak.

Merkez Seçim Komisyonu (MSK) Sözcüsü Rositza Mateva, seçim organizasyonuHakkımızda | KOSOVAPORT - Kosovanın Haber Portalı ile ilgili yaptığı açıklamada, bu seçimlerde hem elektronik olarak hem de kağıt pusula ile oy kullanılabileceğini hatırlattı.

Mateva, “Yurt dışında en çok Bulgaristan vatandaşının bulunduğu Türkiye’de 166 yerde sandık kurulacak. İngiltere, Almanya, İspanya ve ABD gibi ülkelerdeki seçmen sayısı oldukça büyük.” dedi.

***

ELA KASAP (arşiv) | KOSOVAPORT - Kosovanın Haber Portalı

Gazeteci* Ela KASAP, KosovaPort

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.