enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:40 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan hafta içi gündemin öne çıkan haberleri
08:38 Su Politikaları Derneği: Ankara’da su krizi riski yok
08:31 Doç. Dr. Zeki KARATAŞ: Uzun Dönemli Bakım Hizmetlerinin Finansman Modelleri
07:38 Suriye’de Yeni Dengeler ve Kandil’in Yanlış Hesabı
07:33 Yıkımın Ardından Hatay’da Hem Depremzede Hem Şehir Plancısı Olmak
00:49 İkili ilişkilerin kapsamını aşan çok katmanlı ziyaretler
00:47 KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda Yunanca Sayfa: İletişim mi, Siyasi Tercih mi?
00:11 “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’teki deprem bölgesinde 200 bin kişi sahada görev yaptı
00:07 Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’ye geliyor
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:50 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
00:26 “İran-ABD gerginliği”
00:19 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:10 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Koronavirüsü yenen rektör süreci TRT Haber’e anlattı

Koronavirüsü yenen rektör süreci TRT Haber’e anlattı
30.03.2020
A+
A-
Seksenler_2019 banner
TÜHA HABER / Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, koronavirüsü yendi. Ailesinden uzakta 20 metrekarelik bir odaya hayatını sığdırdığını belirten Feyiz, “Yaşamak çok güzel bir şey, bunu herkes ne olur bilsin” dedi.

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, Türkiye’de koronavirüsü yenen ve umut veren hastalardan biri. 

“Ben kendim hissetmiştim, çünkü ben gribi böyle geçirmiyorum”

Feyiz, kendisine, eşine ve oğluna koronavirüs teşhisi konduğunu, karantina sürecini, sonrasını TRT Haber’e anlattı. 

Virüsü nereden kaptığını bilmediğini belirten rektör Feyiz, hastalığın normal grip gibi seyrettiğini söyledi: 

“Oğlumda hastalığın hiçbir belirtisi yok, gayet normal şekilde hayatını sürdürüyor, evde kapalı halde. Benim tedavim 13 Mart’ta yüksek ateş, aşırı üşüme ve titreme şikayetiyle hastaneye gittim. Türkiye’de bu vaka ilk kez görüldüğü söylendikten iki gün sonra ben hastaneye gittim. Bu herhangi bir grip gibi görüldü. Ben kendim hissetmiştim, çünkü ben gribi böyle geçirmiyorum. 

Benim pazar günü ateşim düştü. Salı gecesi Ankara’dan test sonucu bildirildi. Test sonucu bana bildirilir bildirilmez ‘Hocam ambulans gönderiyoruz, sizi hastaneye yatıracağız, itiraz etmeyin’ dediler.”

“Benim esas ayırt edici belirtisi bacaklarıma vuran kas ağrılarıydı”

Antibiyotik tedavisinin de uygulandığını vurgulayan Sondan Durukanoğlu Feyiz, nedenini şöyle anlattı: 

“Hastaneye yatırılır yatırılmaz bütün hastalar tek kişilik odalara yerleştiriliyor. Biz şanslıydık, erken hastalardandık, tek kişilik odalardaydık. Sıtma ilacı sabah akşam, antibiyotik sabah öğle akşam damardan. 

İki sebebi var antibiyotik vermelerinin, vücut viral enfeksiyonla savaşırken vücutta bakteriyel enfeksiyon çıkmasını istemiyor doktorlar. Sadece önleyici amaçla bu veriliyor. Benim esas ayırt edici belirtisi bacaklarıma vuran kas ağrılarıydı, uyutmuyordu beni gece. Ben bu sıtma ilacını alana kadar bu ağrılardan kurtulamadım. 3. günün sonunda benim kas ağrılarım da geçti.”

Resmi Twitter'da görüntüle

“Eşim de ben de ikimizde hafif geçirdik”

5. günün sonunda kendisinde hiçbir belirti kalmadığını, eşiyle beraber koronavirüsü çok hafif atlattıklarını belirten Feyiz, şöyle konuştu: 

“Protokol şudur, hastaya arka arkaya 24 saat arayla korona testi yapılmalı, negaitf çıkarsa her ikisinin de taburcu edilir. Bende 5. günden sonra hiçbir belirti kalmadı, hiç nefes darlığım olmadı. Doktorlar bana şunu söyledi, ‘Hocam sizi evinize gönderiyoruz.’ 

Eşim de ben de ikimizde hafif geçirdik. Bendeki semptomlar eşimde yoktu. Bizim en büyük korkumuz solunum güçlüğü olan hastalar risk grubunda. Çok endişelendik eşim için. Şükürler olsun, çok hafif atlattı, taburcu oldu.”

“Yaşamak çok güzel bir şey, bunu herkes ne olur bilsin”

Feyiz’in gençlerin evden çıkmaması gerektiğini, 

Bir kere kendimi çok mutlu hissediyorum. Yaşamak çok güzel bir şey, bunu herkes ne olur bilsin. Bu bir noktaya kadar da bizim elimizde. Bu virüsün vücuda girmesini önlemek zorundayız. Bu da yüzde yüz izolasyon demektir. Gençlere mesajım var ama gençler çıkmasın, yaşlılar, orta yaşlılar çıksın diye bir mesaj asla vermek istemiyorum. Ben 13 günümü 20 metrekarelik bir odaya sığdırdıysam tüm hayatımı, ailemden, sevdiklerimden uzak, bu yuvada aileyle beraber olmanın değerini bilsinler. 

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Mart 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.