enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:44 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:43 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri!…
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:21 Erdoğan: Asgari ücret için TİSK’in elini taşın altına koymasını bekliyorum
00:18 Dışişleri Bakanı Fidan, “Suriye’de bölgesel sahiplenme prensibiyle hareket ediyoruz”…
00:10 Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz, “Türkiye İtalya ortaklığı son yıllarda daha da ivme kazandı”
00:03 Gazeteci Emma de RUITER,’den Avrupa Haberleri…
00:03 BOTAŞ, FSRU gemisi Ertuğrul Gazi, Türkiye’nin enerjide kararlı yolculuğunda yeni bir başarıya imza attı…
00:02 Meryem GÜLBETEKİN : Ay’a Gerçekten Ayak Basıldı mı ??? Soğuk Savaşın Büyük Gizemi
10:50 Kitap: “Gerçeğin Katli-İsrail’in Gazeteciliğe Karşı Savaşı”
08:19 Dünya Sağlıklı Yaşlanma Konseyi (WHAC) Bayrak Devir Töreni İzmir’de Gerçekleşti…
00:59 TÜBİTAK’tan Kastamonu Üniversitesi’nin Pompeiopolis ve güneş saati çalışması’na destek…
00:52 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri…
00:42 Nükleer Diplomasi: Türkiye-Güney Kore Ekseninde Yeni Enerji Mimarisi
00:30 Dışişleri Bakanı Fidan, “Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa” konferansında konuştu…
00:23 BM’nin insan hakları testi: Gazze
00:05 Almanya’nın Hannover kentinde iki camiye yönelik saldırı gerçekleştirildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Koronavirüs: Almanya’da endişe verici artış

Koronavirüs: Almanya’da endişe verici artış
21.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da açıklanan son salgın verileri endişe yarattı. Hastalığın bulaşma katsayısını ifade eden haftalık R değeri, uzun süre sonra yeniden 1’in üzerine çıktı. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW,dpa/CÖ,BÖ)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da koronavirüs salgınıyla mücadelede kritik göstergelerden biri olan R değerindeki artış endişelere neden oldu.

Robert Koch Enstitüsü, Almanya’da haftalık R değerini 1,01 olarak açıkladı. Böylece bu değer, haftalar sonra 1’in üzerine çıkmış oldu.

Tek vakadan kaynaklanan yeni vakaların sayısını ortaya koyan R değerinin 1’in altında tutulması, salgının hızının yavaşlatılması açısından önemli bir unsur olarak görülüyor.

1,01’lik değer, 100 kişinin teoride 101 kişinin daha enfekte olmasına neden olduğu anlamına geliyor. Bu değerin haftalar sonra 1’in üzerine çıkması, daha bulaşıcı olduğu bilinen koronavirüs varyantlarının kapanma önlemlerine rağmen hızla yayıldığını ortaya koyuyor.

“Dönüm noktası olabilir”

Robert Koch Enstitüsü Başkanı Lothar Wieler, “Bir dönüm noktasında olabiliriz. Son haftalardaki düşüş trendinin sürmediği açık” ifadesini kullandı.

Enstitünün açıkladığı günlük vaka ise 9 bin 164. Enstitü tarafından dün sabah açıklanan verilere göre, Almanya’da son 24 saatte 490 kişi de Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Toplam vaka sayısı 2 milyon 378 bin 883’e ulaşırken salgında ölenlerin sayısı 67 bin 696 oldu.

Danimarka’dan sınır önlemi

Danimarka, Alman kenti Flensburg’da görülen mutasyonlu virüs vakalarının sayısındaki artış gerekçesiyle komşu ülke Almanya ile arasındaki bazı sınır kapılarını kapattı.

Danimarka Adalet Bakanlığı, kapatılan sınır kapısı sayısının 13 olduğunu açıkladı. Bunların görece küçük kapılar olduğunu belirten bakanlık, daha büyük sınır kapılarının açık kalacağını ancak bu noktalardaki kontrollerin de sıkılaştırılacağını duyurdu.

Danimarka Adalet Bakanı Nick Haekkerup, “Sınır kontrolleri, yeni enfeksiyon zincirlerini ülke dışında tutmak için önemli ve gerekli bir araç” açıklamasında bulundu.

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.