enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
02:19 Hakeme Şiddet Skandalı, Yönetim ve Eğitimdeki Çürümüşlüğün Aynası…
02:02 İsrail–Yunanistan–GKRY arasında giderek kurumsallaşan üçlü işbirliği
00:57 Nahçıvan Özerk Cumhuriyet
00:57 Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM Doğu Kudüs’ten aktarıyor…
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Müslüman Amerikan Cemiyeti Kongresi’ne mesaj
00:52 Gümrüklerde piyasa değeri 1 milyar 26 milyon lira olan uyuşturucu madde ele geçirildi
00:51 Trump ile Zelenskiy, ABD’de buluşuyor: Barış için kritik görüşme
00:48 Adalet Bakanı Tunç, kucağında bebeğiyle keşfe çıkan hakimi tebrik etti
00:34 İsrail’in Somaliland’ı tanımasına Türkiye’den tepki: ‘Somali’nin iç işlerine açık müdahale’
00:32 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, ”Kadın girişimci, kalkınmayı hızlandırır”
00:31 Ukrayna Barış Planında Mutabakat
00:31 Prof. Dr. Kanko: “Şehit Babasının Yoksulluğunu Açıklamayla Örtbas Edemezsiniz!”
00:28 Yediemin depolarında bekleyen atıl durumdaki 17 bin 47 mal ekonomiye kazandırıldı
00:22 Memur ve emekli zammı 5 Ocak’ta belli olacak
00:18 “Yüzyılın Konut Projesi”nde ilk kura çekimi bugün
00:05 (TİKA), Kuzey Makedonya’da 2005’ten bu yana eğitim, sağlık, tarım ve altyapı alanlarında 1300’ü aşkın projeyi hayata geçirdi.
15:29 Fransız sinema efsanesi Brigitte Bardot 91 yaşında hayatını kaybetti
08:42 İsrail, Yunanistan ve GKRY, yaptıkları üçlü zirvenin ardından yayınladıkları ortak bildiri…
00:55 Arabuluculuk 2026 yılı ücretleri belli oldu
00:51 İletişim Başkanı Duran, Hatay’daki Toplu Açılış Töreni’ne ilişkin paylaşımda bulundu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Koronavirüs: 235 milyon kişi yardıma muhtaç

Koronavirüs: 235 milyon kişi yardıma muhtaç
02.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Koronavirüs pandemisi nedeniyle acil yardıma muhtaç olanların sayısının arttığına dikkat çeken BM, milyonlarca kişinin “en karanlık döneminde” destek olunması çağrısı yaptı.

   Birleşmiş Milletler (BM) koronavirüs pandemisi nedeniyle acil yardıma muhtaç durumdaki kişilerin sayısının dünya genelinde en yüksek seviyelere ulaştığına dikkat çekti.

Milyonlarca kişinin, beslenme, barınma ve kıyafet gibi en temel insani ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olduğu belirtiliyor.

 BM Genel Skreteri Antonio Guterres, bir yıl içinde yardıma muhtaç hale gelen kişilerin sayısında yüzde 40’lık artış yaşandığını ve dünya çapında 235 milyon kişinin gelecek yıl bu yardımlara bağımlı olduğunu belirtti. Bu sayının 2019’da 168 milyon ve 2018’de ise 146 milyon olduğuna dikkat çekildi.

BM devletlere bağış yapma çağrısında bulundu  Guterres, uluslararası topluma çağrı yaparak söz konusu yardıma muhtaç kişilerin “en karanlık zamanında” onlarla dayanışma gösterilmesini istedi.

Guterres, pandeminin yanı sıra milyonlarca kişinin çatışma, yerinden edilme, ağır hava koşulları ve doğal felaketler nedeniyle de zorluklar içinde olduğunu belirtti.

29 milyar euro gerekiyor

Guterres, acil yardımlara ihtiyac duyan milyonlarca kişi için gelecek yıl 29 milyar euro (35 milyar dolar) maddi kaynağa ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

BM Acil Yardım Bürosu sözcüsü Jens Laerke, “Bağış çağrıları çok daha öncelikli hale geliyor ve hemen her geçen gün daha verimli hale geliyor. 2021 yılında yardıma muhtaç daha fazla kişi bulunuyor ama bu durum 2020’deki yardımın aynısına ihtiyaç duydukları anlamına gelmiyor” dedi.

BM, acil yardıma ihtiyaç duyan 160 milyon kişiye gıda, ilaç, su, kıyafet ve kalacak yer yardımı yapmayı planlıyor. Mülteci yurtlarındaki çocukların eğitim alması ve aşılanması da eylem planı içinde yer alıyor. Yardım edilecek 56 ülke içinde Afganistan, Yemen, Mali, Güney Sudan, Suriye ve Venezuela bulunuyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.