enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:05 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:55 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:38 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:35 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
11:29 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
10:00 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:14 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:48 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
12:57 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Korona Krizi Afrika için felaket olabilir”…

“Korona Krizi Afrika için felaket olabilir”…
20.04.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya Kalkınma Bakanı Müller, koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan krizin Afrika’da felaketle sonuçlanabileceği uyarısında bulundu.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW,AFP)’ye dayandırdığı haberine göre,Almanya Kalkınma Bakanı Gerd Müller, koronavirüs krizinin birçok Afrika ülkesi için felaket boyutunda sonuçları olabileceği uyarısında bulundu.

Alman kamu radyosu Deutschlandfunk’a konuşan Müller, şu ana kadar virüsün görece daha az görüldüğü Afrika ülkelerinde yaşanacak geniş çaplı bir salgının sadece bir sağlık sorunu olmayacağını, aynı zamanda “bazı bölgelerde gerilim, kargaşa, açlık ve hatta devlet yönetiminin çökmesi” gibi durumlara neden olabileceğini belirtti.

Çok sayıda Afrika ülkesinin 2014 ile 2016 yılları arasında etkin olan Ebola virüsü krizinde başarılı bir sınav verdiğini ve deneyimli olduğunu savunan Müller, bu sayede koronavirüs krizinde hızlı davranıp gerekli izolasyon tedbirlerini aldıklarını kaydetti.

IMF ve Dünya Bankası endişeli

Ancak sağlık sistemlerinin zayıf olduğu birçok kıta ülkesinde geniş çaplı bir salgının tehditleri de beraberinde getirebileceğini belirten Müller’in sözlerine benzer bir açıklama da Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) geldi.

Dünya Bankası Başkanı David Malpass, koronavirüs krizine karşı önlem alabilmeleri için en yoksul konumdaki Afrika ülkelerine ve kıtadaki diğer gelişmekte olan ülkelere acil yardım yapılması çağrısında bulundu.

Dünya Bankası’nın bahar toplantısında konuşan Malpass, krizin özellikle en yoksul konumdaki Afrika ülkelerinde şu ana kadar kaydedilen ekonomik iyileşmelere ket vurabileceği uyarısında bulundu.

Dünya Bankası ve IMF, birçok Afrika ülkesinin sağlık sistemleri ve ekonomilerinde iyileştirme için 57’şer milyar dolar ödenek yapmıştı.

Afrika Birliği’nden uyarı

Afrika Birliği’nden de koronavirüs salgını ile ilgili bir açıklama yapıldı. Birlik’in başkanı Cyril Ramaphosa, Afrika ülkelerinin yoksulluk ve eşitsizlik ile mücadelesinde salgın nedeniyle aksamalar yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Ramaphosa, “Bu salgın Afrika’ya halihazırda büyük bir darbe vurdu ve enfeksiyon oranları arttıkça etkileri de artacak” ifadesini kullandı.

Fransız Haber Ajansı AFP’nin derlediği bilgilere göre Afrika kıtasında şu ana kadar 19 binden fazla kişide koronavirüs tespit edilirken, virüse bağlı hastalıklar nedeniyle binden fazla insan yaşamını yitirdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) de Cuma günü yaptığı açıklamada salgının kıtada yayılımına ilişkin endişelerini dile getirmiş ve sadece geçen hafta vakaların yüzde 51, ölümlerin ise yüzde 60 oranında artış gösterdiğini söylemişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 20 Nisan 2020]

Pelin Çift İle Gündem Ötesi

‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cuma Payitaht “Abdülhamid”den sonra TRT 1 Ekranlarında..

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.