enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:33 Her eylül ayında New York’ta toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu; 80. Yılda Çatının Altında Derinleşen Çatlaklar
07:25 Milli Eğitim Bakanı Tekin, CNN Türk’te canlı yayınlanan “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı,
00:50 Söke’nin tescillenen “Kulak Çorbası” ilçenin gastronomi mirasına yeni bir değer kazandırdı.
00:21 Süper Lig’de bugün oynanacak Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasının başlama saati, A Milli Basketbol Takımı’nın EuroBasket 2025’teki final maçı dolayısıyla saat 19.00’a alındı.
22:04 Bakan Uraloğlu, Tunceli’nin Pertek ilçesindeki Singeç Köprüsü’nde düzenlenen “Karayolları Genel Müdürlüğü Projeleri Toplu Açılış Töreni”nde konuştu…
21:51 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Katar’ın başkenti Doha’da yapılacak Dışişleri Bakanları Toplantısı’na iştirak edecek
21:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhuriyet Halk Partisi’ne tepki göstererek, “Muhalefet, karalama siyaseti yapmaya devam ediyor.
19:43 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddet önleme faaliyetlerimizi güçlendiriyoruz”…
09:50 Dünyanın en büyük Türk Pazarı’nı Hollanda’da kurarak tarihe geçen Bart Van Kampen hayata veda etti…
08:12 Cevdet Yılmaz: “Terörsüz Türkiye önemli mesafeler katetti”
07:54 Almanya’nın Nürnberg kentinde Kırım Örgütleri Asamblesi adlı yeni bir platformun kuruluş kongresi gerçekleşti…
07:51 ABD uşağı katil İsrail’in sinsi işgal stratejisi: Çoban karakolları
07:43 Prof. Dr. Mustafa Karataş, “Gazze sadece Filistinlilerin meselesi değil, bütün ümmetin ve insanlığın ortak ve adil davası”
07:12 Günay Uslu’nun bitmeyen yükselişi: Paye üstüne paye, görev üstüne görev, Şimdi de Hollanda Film Festivali Denetim Kurulu Başkanlığı’na atandı…
07:01 Türk dünyasının sembolü yok oluyor: “Urmu Gölü can verir; İran onun katline ferman verir”
23:16 İletişim Başkanı Duran: Demokrasimize yönelik her türlü tehdidin karşısında durmaya devam edeceğiz
23:07 YSK’dan CHP açıklaması: Gerekçeli karar duyuruldu
21:37 Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Denizli’de “İhracatın Yıldızları Ödül Töreni”nde konuştu
21:21 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “12 Eylül askeri darbesinin demokrasimize sürülen kara bir leke. Bu darbeler tarihini biz tarihe gömdük ve sona erdirdik.”
19:52 Türkiye-Ermenistan normalleşme sürecinde altıncı toplantı yapıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Korona kanserden ölümleri artıracak”

“Korona kanserden ölümleri artıracak”
04.02.2022
A+
A-

BERLİN – TÜHA HABER / Almanya’da korana krizi nedeniyle kanser hastalarının tedavilerinde ve hastalığın erken teşhisinde yaşanan aksamaların kansere bağlı ölümleri artıracağı tahmin ediliyor.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Almanya’da kanser hastalarına destekDw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit faaliyetleri yürüten Deutsche Krebshilfe (Alman Kanser Yardımı) kuruluşu, koronavirüs salgını sırasında kanser tedavileri ve ameliyatlarının azalması nedeniyle kansere bağlı ölüm vakalarının artacağı uyarısında bulundu.

Deutsche Krebshilfe Yönetim Kurulu Başkanı Gerd Nettekoven, Neue Osnabrücker Zeitung gazetesinin Cuma günkü nüshasına yaptığı açıklamada, “Kanser hastaları genellikle pandemide geride kalıyor” dedi.

Hastanelerdeki yoğunluk nedeniyle kanser hastalarının tedavilerinde aksamalar oluştuğunu kaydeden Nettekoven, bu durumunda tedavileri geciktirdiğine işaret etti.

Bugün Dünya Kanser Günü olması nedeniyle bir açıklama yapan Federal İstatistik Dairesi ise hastanelerde tedavi gören kanser hastalarının sayısının koronavirüs pandemisinin ilk yılı olan 2020’de yüzde 6 azalarak bir milyon 450 bine gerilediğini bildirdi. Aynı açıklamada yüzde beş daha az kanser ameliyatının gerçekleştirildiğine de vurgu yapıldı.

Özellikle pandeminin başlangıcında kanserin erken teşhisine yönelik tıbbi uygulamaların, temas kısıtlamaları nedeniyle yapılamadığını söyleyen Nettekoven, meme kanserinin erken teşhisi için yapılan mamografi taramalarının da bundan ciddi şekilde etkilendiğini kaydetti.

Uzman, birçok insanın da pandemi nedeniyle yoğunluk yaşayan sağlık sistemini daha da zora sokmamak için muayenelerini de ihmal ettiğini belirtti.

Nettekoven, erken teşhis muayenelerinin halen beşte bir oranında az yapıldığını belirterek, insanların bu muayeneleri ihmal etmemelerini ve şüpheli durumlarda mutlaka hekime başvurmalarını önerdi.

EK Kaynaklar *KNA

[UHA Haber Ajansı, 04 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.