enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
21:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
21:36 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:35 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
07:22 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
07:22 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
07:17 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
07:00 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
00:26 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:14 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
07:56 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
07:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
07:24 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli’de Ebeler ve Hemşireler Haftası kutlandı

Kocaeli’de Ebeler ve Hemşireler Haftası kutlandı
28.05.2022
A+
A-

KOCAELİ – UHA HABER / Her yıl 12 Mayıs Ebeler ve Hemşireler Haftası olarak ülkemizde ve dünyada kutlanıyor. Hafta dolayısıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bir etkinlik düzenlendi.

Bu değerli meslek gruplarının özellikle Kovid-19 salgın sürecinde göstermiş oldukları özveri ve toplum için ne kadar değerli olduklarını hatırlatmak amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Kongre Merkezinde ebeler ve hemşireler için bir program düzenledi.

KATILIMCILAR
Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleşen Ebeler ve Hemşireler etkinliğine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Türk Hemşireler Derneği Kocaeli İl Temsilcisi Muhsine Es, Türkiye Ebeler Derneği Kocaeli il üyeleri, ilimizde kamu, özel ve üniversite hastanelerinde görev yapmakta olan ebe ve hemşireler davet edildi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN YANINDAYIZ”
Başkan Büyükakın etkinlikteki konuşmasında sağlık çalışanlarının günün yoğunluğundan uzaklaşması ve iş stresinin hafiflemesi amaçlı organizasyon yapıldığını ifade etti.

Başkan Büyükakın, “Sağlık çalışanlarımızın sonuna kadar yanındayız. Bu memleket hepimizin. Biz burada huzur içinde bu organizasyonu yapabiliyorsak, vatanı için sınır boylarında nöbet tutan, sınır ötesine harekât düzenleyen, kahraman Mehmetçiklerimize borçluyuz. Onlar orada vatan uğruna şehit düşüyorlar. Güvenlik güçlerimize, askerimize sonsuz saygılarımızı, şükranlarımızı da iletmeyi bir vatan borcu biliyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bugüne kadar bu vatan uğruna toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi, pandemi döneminde hayatlarını riske eden doktorlarımızı, hemşirelerimizi, sağlık çalışanlarımızı, onlardan ahirete uğurladığımızı da rahmet ve minnetle anıyorum. Onlar da görev şehidi olarak değerlendiriliyor. Onlar da insanların sağlığı için bu mücadeleyi verdiler. İnşallah memleketimizin birliği, beraberliği, dirliği, huzuru hiçbir şekilde bozulmaz. Burada olduğunuz gibi huzur içinde devam eder. Bir parça da olsa sizlerin hayatına renk katabildiysek ne mutlu. Hemşireler ve Ebeler Haftanınız tebrik ediyorum.” diye konuştu.

“PANDEMİDE SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÖNEMİNİ ANLADIK”
Kocaeli İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Yüksel Pehlevan ise “2 senedir pandemi ile amansız bir savaş verdik. Ülke olarak galip geldiğimizi düşünüyorum. Herkes hastalardan uzak dururken, sizler hemşireler ve ebeler hastanın yanında durdunuz. Dertlerine deva olmaya çalıştınız. Kaybettiklerimiz de oldu. Onlara Allah’tan rahmet, hastalara da şifa diliyorum. Bize büyük destek olan başta Büyükşehir Belediyesi Başkanı olmak üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Pandeminin başında Büyükşehir’e görüşmeye gittiğimde, ‘Ne gerekiyorsa yapalım.’ denildi. 14 Mart Tıp Bayramı’nda da böyle güzel bir program yapıldı. Çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Gonul Dagı_680*100 banner

Türk Hemşireler Derneği Kocaeli İl Temsilcisi Muhsine Es konuşmasında, hemşirelik mesleğinin pandemi sürecinde ne kadar önemli olduğunun anlaşıldığını dile getirdi. Bu süreçte hemşirelerin çok yorulduğunu söyleyen Es, “İnsan hayatına dokunmanın en yüksek mertebesi olan hemşirelerin ve insan hayatında en önemli an olan, bir bebeğin ilk nefesine tanıklık eden ebelerin gününü kutluyorum’’ şeklinde konuştu.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a kalem seti hediye etti.

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.