enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
07:30 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
07:24 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
07:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
07:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
07:09 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
07:03 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bu hafta 2 kez toplanacak
07:33 Her eylül ayında New York’ta toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu; 80. Yılda Çatının Altında Derinleşen Çatlaklar
07:25 Milli Eğitim Bakanı Tekin, CNN Türk’te canlı yayınlanan “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı,
00:50 Söke’nin tescillenen “Kulak Çorbası” ilçenin gastronomi mirasına yeni bir değer kazandırdı.
00:21 Süper Lig’de bugün oynanacak Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasının başlama saati, A Milli Basketbol Takımı’nın EuroBasket 2025’teki final maçı dolayısıyla saat 19.00’a alındı.
22:04 Bakan Uraloğlu, Tunceli’nin Pertek ilçesindeki Singeç Köprüsü’nde düzenlenen “Karayolları Genel Müdürlüğü Projeleri Toplu Açılış Töreni”nde konuştu…
21:51 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Katar’ın başkenti Doha’da yapılacak Dışişleri Bakanları Toplantısı’na iştirak edecek
21:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhuriyet Halk Partisi’ne tepki göstererek, “Muhalefet, karalama siyaseti yapmaya devam ediyor.
19:43 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddet önleme faaliyetlerimizi güçlendiriyoruz”…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Üniversitesi ile Kocaeli Sanayi Odası arasında işbirliği protokolü

Kocaeli Üniversitesi ile Kocaeli Sanayi Odası arasında işbirliği protokolü
20.02.2025
A+
A-

* Kocaeli Sanayi Odası’nın stratejileri arasında yer alan “Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği”nin geliştirilmesi kapsamında Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Sanayi Odası arasında yapılan işbirliği geliştiriliyor.

* KOÜ Teknopark’ın bir şubesi gibi çalışacak olan “Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi KSO Yerleşkesi”nin yeni Oda binasında kurulması için imzalar atıldı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul başkanlığında gerçekleşen Şubat Ayı Olağan Meclis toplantısında konuk konuşmacı olarak katıldı.

“AKADEMİ VE SANAYİ BİRBİRİNİ TAMAMLAR”

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Nuh Zafer Cantürk yaptığı konuşmasında, “Bilginin iki yüzü var bu iki şekli de akademi ve sanayide kendini gösteriyor. Üniversiteler hakikati keşfetmek için varlar sanayiler keşfedilmeni gerçekleştirmek için varlar. Bu noktada yapılan çalışmalar çok önem kazanıyor.

“SURİYE MESELESİ ÜLKEMİZİN ÖNÜNÜ AÇABİLİR”

Sanayicilerimiz teknoloji için çok harcamalar yapıyorlar ama AR-GE için sabretmek gerektiğini düşünüyorum. Suriye meselesi bölgemizde bir sorun olarak bakılsa da Suriye’nin yeniden yapılanması, Ukrayna’nın yeniden inşaası önümüzdeki süreçte ülkemizin önünü açabilir diye düşünüyorum.

“TÜRKİYE’NİN TİCARİ HACMİ 3 KATINA ÇIKACAK”

Dünyada 105 trilyona yakın bir ticaret hacmi var ABD ve Çin’in domine ettiği bu ticaret hacmine 2050’ye geldiğimiz zaman global ekonomide Türkiye’nin ticari hacmi 3 katına çıkıyor. Bir kamyon mal üretmek yerine bir bilişim teknolojisi alanında yatırım yapman daha önemli olacaktır. Bugünkü durumumuzda imalat domine ediyor, Türkiye üretimde 14. Sırada ve bu gurur duymamız gereken bir nokta.

“EN BÜYÜK SORUN İŞÇİSİZLİK”

En büyük sorun işsizlikten çok işsizlik yeterince beceri sahibi eleman bulma konusunda sanayiciler arasında yakınmalar olduğunu gördüm. Türkiye’ye model olacak şekilde bu işbirliğinde sorunu çözmemiz gerekiyor. Kazan kazan ilkesiyle öğrencilerimizin üretimlerini sizin işinize yarayacak şekilde seçmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Kocaeli Sanayi Odası’nın stratejileri arasında yer alan “Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği”nin geliştirilmesi kapsamında Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Sanayi Odası arasında yapılan işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla protokol sözleşmesi yapıldı.

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği”nin geliştirilmesi protokolü, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu tarafından imzalandı.

 KOÜ Teknopark’ın bir şubesi gibi çalışacak olan “Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi KSO Yerleşkesi”nin yeni Oda binasında  kurulacak.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.