enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:11 Yarın Lahey’de ‘İsrail-ABD Kahpeliğine ‘DUR’ Yürüyüşüne Katılalım!
15:29 Küresel Sıcak Savaş Riski ve Türkiye: Ekonomi ile Turizm Üzerindeki Olası Etkiler
14:51 Kocaeli’de Kira Paradoksu: Taşınmak dert, kalmak zulüm!
14:00 KPMG raporu: Otomotiv CEO’ları geleceğe diğer sektörlerden daha iyimser bakıyor
13:43 Mart kapıdan baktıracak: Hafta sonu kar geri dönüyor
13:09 Türkiye’de 1 Nisan itibarıyla 81 ilde kullanılmaya başlanacak 5G teknolojisi yeni bir dönemin kapılarını aralayacak.
12:46 Türkiye’nin enerji filosunda yer alan 7. nesil teknolojiye sahip Abdülhamid Han Sondaj Gemisi, Kocaeli açıklarında
12:23 ABD ve İsrail’in İran’a başlattığı savaşın ardından Asya’da günlük yaşamı durma noktasında: Karneyle yakıt dönemi
23:52 Yapay zeka savaşta da başrole geçiyor
23:26 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse bu Türkiye’ye diz çöktüremeyecek
22:04 Adalet Bakanı Gürlek, “Ana vatanın garantörlüğü kırmızı çizgimizdir”
21:27 İletişim Başkanlığının ev sahipliğinde düzenlenen, Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi (STRATCOM) yarın başlıyor
11:07 İzmir, TEKNO 293 Dünya Şampiyonası için ev sahipliğine hazırlanıyor
09:53 Pick-Pong ile Hayata Dokunan Yolculuk Ankara’ya Taşınıyor
00:50 İran savaşında hangi ülkeler kazanacak, hangileri en çok zarar görecek?
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:13 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:58 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
03.02.2026
A+
A-

* Suriye’nin kuzeyinde son on yılda yaşananlar, büyük güçlerin bölgeye nasıl baktığını anlamak açısından öğretici bir örnek sunuyor.

KAHİRE, 03 ŞUBAT 2026 – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır’a gerçekleştireceği resmi ziyaret öncesinde, Mısır Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu’nun ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye–Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumu’na katılan Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, ticaret alanındaki iş birliği protokolüne imza attı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımlarıyla düzenlenen forum, Türkiye ile Mısır arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik önemli bir platform oluşturdu.

ÜST DÜZEY KATILIM

Foruma, Mısır Maliye Bakanı Ahmed Kouchouk çevrim içi olarak katılırken; Türkiye Cumhuriyeti Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen, Mısır Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu Başkanı Ahmet Al Wakil ile iki ülkeden çok sayıda iş insanı da programda yer aldı. Toplantıda, Türkiye–Mısır iktisadi ve ticari ilişkilerinin mevcut durumu, karşılıklı ticaret hacminin artırılmasına yönelik çalışmalar ve yeni iş birliği fırsatları kapsamlı şekilde ele alındı.

LOJİSTİK VE TİCARET GÜNDEMİ

Forum kapsamında özellikle, Mersin–İskenderiye ve İskenderun–Dimyat Ro-Ro seferleri başta olmak üzere, iki ülke arasındaki lojistik altyapının güçlendirilmesine ve ticaretin daha etkin hale getirilmesine yönelik başlıklar gündeme geldi.

İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMALARI İMZALANDI

Program çerçevesinde, TOBB ile Mısır Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu arasında; sanayi, ticaret, tarım, balıkçılık, turizm, lojistik ve inşaat alanlarını kapsayan iş birliği anlaşmaları imzalandı. Gerçekleştirilen protokol imza töreninde, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte ticaret alanındaki iş birliği protokolüne imza attı.

MISIR İLE İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

Forum ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Türkiye–Mısır iş birliğine ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Mısır ile geliştirilen ekonomik ve ticari iş birliklerini, bölgemiz ve ülkemiz açısından son derece stratejik buluyoruz. Türkiye ile Mısır arasında ivme kazanan bu sürecin, Kocaeli iş dünyası için yeni pazarlar ve güçlü ortaklıklar oluşturacağına inanıyoruz. Özellikle ticaret ve lojistik alanlarında atılan adımların, iki ülke

arasındaki ekonomik ilişkileri daha sürdürülebilir ve kalıcı bir yapıya taşıyacağı kanaatindeyiz.” Başkan Bulut, bu tür uluslararası temasların üyelerin dış ticaret vizyonunu güçlendirdiğini, yeni pazarlara erişimi kolaylaştırdığını ve sürdürülebilir iş birliklerinin önünü açtığını da sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.