enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:50 Kitap: “Gerçeğin Katli-İsrail’in Gazeteciliğe Karşı Savaşı”
08:19 Dünya Sağlıklı Yaşlanma Konseyi (WHAC) Bayrak Devir Töreni İzmir’de Gerçekleşti…
00:59 TÜBİTAK’tan Kastamonu Üniversitesi’nin Pompeiopolis ve güneş saati çalışması’na destek…
00:52 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri…
00:42 Nükleer Diplomasi: Türkiye-Güney Kore Ekseninde Yeni Enerji Mimarisi
00:30 Dışişleri Bakanı Fidan, “Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa” konferansında konuştu…
00:23 BM’nin insan hakları testi: Gazze
00:05 Almanya’nın Hannover kentinde iki camiye yönelik saldırı gerçekleştirildi…
00:00 ABD’nin test atışı KIZILELMA’nın gölgesinde kaldı
21:32 Müslümanların hayatında teori ve pratik arasındaki çelişki…
10:34 BM Genel Kurulu’nda, “Uluslararası Soykırım Suçu Mağdurlarını Anma ve Onur Günü” dolayısıyla oturum yapıldı…
10:19 Bakan Yumaklı: Su konusunda belediyeler üzerine düşeni yapmalı
09:36 Karadeniz’de sağanak, Doğu Anadolu’da ise karla karışık yağmur bekleniyor…
09:10 (TÜİK), TÜFE temel yıl güncellenmesi ve hesaplama sisteminde yapılacak değişikliğe gidiyor…
08:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Mazlumun yanında, zalimin karşısında dimdik duruyoruz”…
07:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP Genel Başkanı, her köşeye sıkıştığında: Ya topu taca atıyor ya saldırganlaşıyor ya saçmalıyor”…
00:49 Erdoğan: 10 Mart mutabakatı şer odaklarının hesabını bozacak
00:18 Bursa Osmangazi’de Cengiz Aytmatov Günleri Başlıyor…
00:10 Bakan Fidan’dan Suriye Hürriyet Günü mesajı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu’ndan Ocak Ayı Faaliyet Raporu: Hak İhlalleri ve Çözüm Arayışları Meclis Gündeminde

Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu’ndan Ocak Ayı Faaliyet Raporu: Hak İhlalleri ve Çözüm Arayışları Meclis Gündeminde
07.02.2025
A+
A-

Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ocak ayında Kocaeli’de ve Türkiye genelindeki hak ihlallerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN’ın haberine göre, Ömer Faruk Gergerlioğlu, yerel sorunların ulusal ve uluslararası boyutlarıyla ele alınarak çözüm odaklı bir yaklaşımla benimsediklerini vurguladı.
İzmit'te hava kirliliği risk sınırının üzerine çıktı!
Kocaeli’nin Çığlığı Meclis’te Yankılandı
Kocaeli’nin kangrenleşmiş sorunlarına dikkat çekmek amacıyla 123 soru önergesi, 1 araştırma önergesi ve 1 kanun teklifi sunduğunu belirten
Gergerlioğlu, Özellikle Gebze’deki ulaşım sorunları, İzmit’teki çevre kirliliği, Gölcük’teki su kesintileri ve Dilovası’ndaki hava kirliliği gibi temel sorunların çözümü için yetkililere çağrıda bulunduğunu hatırlattı.
Ömer Faruk Gergerlioğlu, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na ilettiği 49 dilekçe ile bu sorunlardan kaynaklanan mağduriyetleri somut verilerle desteklediğini, Hayvan hakları ihlalleri ve sosyal yardımlardaki adaletsizliklerin de gündeminde yer aldığını dile getirdi.
İHD'den cezaevi raporu: 2020'de 1182 tutuklu hak ihlali başvurusu yaptı -  BBC News Türkçe
Cezaevleri İçin Gergerlioğlu Harekete Geçti 
Cezaevlerinde yaşanan insan hakları ihlalleri, Gergerlioğlu’nun Ocak ayındaki çalışmalarının merkezinde yer aldı. Hasta mahpusların tedaviye erişimindeki engeller, işkence iddiaları ve keyfi infaz ertelemeleri, Gergerlioğlu’nun girişimleriyle Meclis gündemine taşındı. İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na sunulan 49 dilekçenin önemli bir bölümü, cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerini ve kötü muamele iddialarını içeriyordu. Vatandaşlık hakları ihlalleri ve göçmenlerin yaşadığı hukuksuzluklar da Meclis’te yankı buldu.
AB'de kriz en fazla gençleri vurdu
Ekonomik Kriz Halkı Vurdu! İşçi Hakları Gasp Ediliyor!
Ekonomik krizin derinleştirdiği mağduriyetler, sosyal yardım kesintileri ve işçi haklarına yönelik ihlaller de Gergerlioğlu’nun dikkat çektiği önemli konulardı. İşçilerin insanca çalışma koşullarına ulaşabilmesi ve sosyal yardımlardan adil bir şekilde yararlanabilmesi için çözüm önerileri sunan Gergerlioğlu, bu sorunların takipçisi olmaya devam edeceğini belirtti. Sunulan 49 dilekçenin bir kısmı da, ekonomik krizin tetiklediği işsizlik, geçim sıkıntısı ve sosyal yardım alamama gibi mağduriyetleri içeriyordu.
Ömer Faruk Gergerlioğlu: Yargıtay'ın hapis cezasını onadığı HDP'li  siyasetçinin milletvekilliği düşecek - BBC News Türkçe
Gergerlioğlu’ndan Kamuoyuna Çağrı
Gergerlioğlu, Ocak ayında düzenlediği 4 basın toplantısı ve katıldığı 4 ÖFG TV programı aracılığıyla kamuoyunu bilgilendirdi. Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmalar ve uluslararası insan hakları platformlarında yürüttüğü çalışmalarla adalet, eşitlik ve insan hakları mücadelesine katkı sunmayı sürdürdü.
Gergerlioğlu, “Halkımızın taleplerini duyurmak ve çözüm sağlamak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. 123 soru önergesi ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na ilettiğimiz 49 dilekçe, mağduriyetlerin boyutunu gözler önüne seriyor. Hak temelli mücadelemizi aynı inanç ve azimle sürdüreceğiz,” dedi. (TBMM)
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.