enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, “Özka Lastik Kartepe’yi mahvedecek!”

Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, “Özka Lastik Kartepe’yi mahvedecek!”
16.04.2025
A+
A-

* Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kartepe Aslanbey OSB’nde Özka Lastik firmasının kuracağı işletmeye ÇED Olumlu raporu verilmesine tepki gösterdi.

*Detayı haberimizde!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

KOCAELİ 16 NİSAN 2025 – TÜHA Haber’in haberine göre, İşletmenin kurulacağı alanda incelemelerde bulunan Gergerlioğlu, para kazanmak için doğa ve insan sağlığının hiçe sayılacağını söyledi.

Para kazanmaya doymuyorlar, çevreyi kirletiyorlar!

Kocaeli’nin yeşil doğasını mahvetme girişimlerinde bulunanların olduğunu hatırlatan Gergerlioğlu, Kocaeli milletvekili olarak doğa talanına karşı durduğunu ve Kocaeli’nin tüm sorunlarını yerinde inceleyerek takip ettiğini belirtti.

Gergerlioğlu,  Özka Lastik firmasına Arslanbey OSB’de verilen ÇED olumlu raporuna tepki göstererek,  Özka Lastiğin para kazanan büyük bir firma olduğunu belirten, firmanın para kazanmaya doymadığını ve daha çok kazanma hırsıyla doğaya ve insan sağlığına zarar verdiğini vurguladı.

İlk başta ÇED gerektirmeyecek şekilde tesisin kurulduğunu anlatan Gergerlioğlu, “Daha sonra burada soğuk kaplama sırt hamuru, dolgu lastik, kauçuk hamuru üretmek üzere bir tesis kurmak için ÇED raporuna talip oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını da herkes biliyor artık çevreyi filan umursamadan ÇED raporlarını veriyor.” şeklinde konuştu.

Ömer Faruk Gergerlioğlu on X: "Herkese merhaba. Buradayız çünkü bakın yine Kocaeli'nin yeşil doğasını mahvetme girişimleri var ve biz de Kocaeli milletvekili olarak buna karşı duruyoruz. Yerinde tespitler, takipler yapıyoruz. Şu karşıda

Çevre sakinleri kanserojen maddelerle muhatap olacak!

Gergerlioğlu,  Kartepe Arslanbey’in eskilerde Kocaeli’nin en güzel yerlerinden olduğunu beliterek,  şu anda ise ortalığın fabrikalarla dolmuş durumda olduğunu ifade etti.

Fabrikalara yakın bölgelerde yerleşim yerlerinin de olduğunu söyleyen Gergerlioğlu,  Özka Lastiğin tesisinin yaşam alanlarına bu kadar  yakın olmasına rağmen ÇED olumlu raporu aldığını  ve Fabrikanın arka tarafının yemyeşil bir arazi olduğunu vurguladı.

Gergerlioğlu, “Çeşitli hayvanlar, yılanlar, kuşlar, sürüngenlerin yaşadığı yemyeşil bir alan. Buna rağmen bölgede böyle bir ÇED raporu olumlu kabul edilmiş. Burayı zehre boğacaklar. Yakındaki evler ve tüm çevre kanserojen maddeler, ağır metal atıklar, kanserojen emisyonlarla muhatap olacak.” dedi.

Gergerlioğlu:“Özka Lastik Kartepe'yi mahvedecek!” - Kocaeli Son Dakika

Özka Lastiğin önündeki dere mezbeleliğe dönmüş!

İşletme sahasının önünde bir derenin bulunduğunu da dile getiren Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu,  kimyasalların suya karışarak büyük felaketlere yol açtığını, Derenin mezbeleliğe döndüğünü aktararak şunları söyledi:

“Derede plastik maddeler var. Bunların kimyasalları suya karışıyor. Dere yaşam alanları boyunca uzanıyor. Burada kanserojen emisyonlar, ağır metal atıklar bırakacak bir tesis oluşturuluyor. Özka Lastik para kazansın diye doğanın, insan sağlığı mahvolacak. Bu ÇED raporunu tasvip etmiyoruz. Bu bölgeyi mahvedecek. Bu yüzden geldik burada, bu tespiti yaptık. Doğru olmadığını düşünüyoruz. Arslanbey, muhteşem bir yer. Bu bölgede yavaş yavaş Kocaeli’nin dağları, ağaçları, ormanları, bitkileri zarara uğruyor ve kanserojen maddelerin istilasına uğruyor.”

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Kocaeli Valiliğine seslenen Gergerlioğlu, “Kocaeli’nin adım adım kirlenmesine, zehirlenmesine, kanser ovasına dönmesine izin veriyorsunuz. Kocaeli halkının hakkını aramaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.