enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:01
00:26 Moskova Crocus Expo’da dev gıda fuarına çok sayıda Türk şirketi katıldı
00:07 İletişim Başkanı Duran’dan ‘TRT World Citizen Awards’ paylaşımı
00:04 Kocaeli’ Gebze ilçesinde Barış Manço’yu eserleriyle anıldı
00:04 Su Yönetiminde Yapay Zeka’nın Evrimi
00:03 Dışişleri’nden katil İsrail’in Batı Şeria’da arazi tesciline sert tepki
00:03 Huzurlu bir Ramazan için sorunsuz alışveriş: Güven ve hız Amazon.com.tr’de buluşuyor!
00:02 Bakan Kurum: “Çöp kutusu göndermeyi ballandıra ballandıra anlatıyor ama 455 bin konutu beğenmiyorlar”
00:02 Filistin’de İsrail’in yaptığı gibi CHP’li Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’den iş makanasıyla Asırlık Ağaç Katlimı!
00:01 TBV’nin Yarının Denklemi serisinin yeni bölümü yayınlandı
10:12 ‘Sevgililer Günü’nü dini bir tartışma olarak değil, sevdiklerimiz için anlamlı bir gün olarak görelim
00:52 Mehmet Beyazıt’tan İki Eser Tek Kitapta: “Yüreğime Kar Yağıyor” ve “Tanrı Misafiri” Satışta!
00:48 Kocaeli’n Gebze ihracat şampiyonu firmalar ödüllendirildi…
00:40 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının,COP31’in organizasyonel hazırlıkları
00:38 Türk Eğitim Derneği’nin 98. Yıl Resepsiyonunda Seçkin Davetliler Eğitim İçin Bir Araya Geldiler
00:31 Adil Türkiye Partisi: “Erken Seçim Yarışı Başlıyor, Hazır Olan Kazanır”
00:28 ABTTF’den AB Komisyonu’na ortak rapor: Yunanistan’daki STK’larından ülkede hukukun üstünlüğündeki gerilemeye dair
00:13 Kafkasya dağlarında açan çiçek. Anadolu’da neden söndü…
00:02 Kocaeli’den Haberler…
00:08 TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan ve uygulanacak Trafik cezaları…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Milletvekili Dr. Gergerlioğlu, Yenidoğan bebek ölümlerini araştırmak için İstanbul’da

Kocaeli Milletvekili Dr. Gergerlioğlu, Yenidoğan bebek ölümlerini araştırmak için İstanbul’da
04.02.2025
A+
A-

Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Bebek Ölümlerini ve Özel Sağlık Kuruluşlarını Araştırma Komisyonuyla beraber bilgi edinmek ve incelemelerde bulunmak için İstanbul’a gitti. 

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gelecek Partisinden Gergerlioğlu açıklaması - EvrenselGergerlioğlu, Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre İstanbul’da özel sektörde yüzde 65, kamuda yüzde 25, üniversitelerde yüzde 10 yenidoğan yoğun bakım yatak sayısı olduğunu hatırlattı ve özellerdeki fazlalığın yolsuzluğa zemin oluşturduğunu söyledi.

 Yenidoğan Çetesi serüveninde 27 Mart 2023’te CİMER’e gelen bir şikayet sonrası emniyete haber verildiğini söyleyen Gergerlioğlu, ancak Eylül 2023’te tıbbi bir komisyon toplanıp konunun incelenmeye başladığını aktardı. 18 Ekim 2024’te yapılan açıklamayla harekete geçilmesinin çok geç kalındığını vurgulayan Gergerlioğlu, aradan geçen 1.5 yılda bebeklerin ölmeye devam ettiğini belirtti.

Yaşanan olayların öncesinde Sağlık Bakanlığına verdiği soru önergesini hatırlatan Gergerlioğlu, “Tekil bir vakadan hareketle sorular sormuştum. Bana bu skandal patlamadan önce Bağcılar Medilife Hastanesi’ndeki hatalarla dolu bir doğum ve ardından bebeğin brachial plexus hasarına uğraması sonucu babanın bana başvurmasıyla birlikte verdiğim soru önergesi için 2 yıl boyunca cevap verilmemişti. Neden cevap verilmediğini de sorgulamak gerekiyor” dedi.

Mert Akdeniz’in bebeğine ne oldu?

Sağlık Bakanlığı’ndaki Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Bey’in İstanbul’daki komisyonda başvurucu Mert Akdeniz’in bebeği A.A. için komisyonun herhangi bir ihmal, eksiklik tespit edilmedi raporu olduğunu söylemesini fakat bunun kendisine bildirilmediğini belirten Gergerlioğlu,  bu durumu siyasi iradeye karşı hoş olmayan bir tavır olarak değerlendirdi.

Verdiği soru önergesine konu olan Mert Akdeniz’in başvurusunun komisyonda tekrar değerlendirileceğine dair Sağlık Bakanlığı’ndan bilgi aldığını belirten Gergerlioğlu, yetkililere “Mert Akdeniz’in başvurusuyla ilgili yeni bir gelişme var mı? sorusunu yöneltti. 112 komuta merkezlerindeki ambulans şoförlerinde sıkıntılar olduğunu aktaran Gergerlioğlu, “Bu durumun kayda alındığını söyleniyor ama nasıl bu kadar kolay istismar ettiklerinin cevabı da verilmelidir” ifadelerini kullandı.

Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun da üyesi olduğu Bebek Ölümlerini ve Özel Sağlık Kuruluşlarını Araştırma Komisyonunun İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, SGK İstanbul İl Müdürlüğü, Anadolu Ambulans Başhekimliği, İstanbul Valiliği ve mağdur ailelerle yapacakları görüşmeler sonrası İstanbul’dan ayrılması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.