enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor!
08:39 Dr. Elvin Abdurahmanlı, “Bölgedeki kalıcı barış ve Türk birliğinin caydırıcı gücü en önemli unsur”
06:51 Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz
00:53 Türk Dünyası’nın Kültürel Mirasını ve Küresel Etkileşimini öne çıkaracak ‘Viyana’da Türk Haftası’ bugün başlıyor…
00:36 Bakan Göktaş, 2002’de 5 bin 777 olan engelli memur sayısı 82 bin 626’ya ulaştı
00:34 Hollanda Türk Gazeteciler Birliği, 10 Ocak’ı bu kez “Anma” ruhuyla yaşattı
00:28 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) İstanbul ve Ankara’da 10 Ocak buluşmaları
00:24 Türkiye’de rüzgardan elektrik üretimi 3 Ocak’ta 259 bin 76 megavatsaatle günlük bazda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
00:19 Yüzyılın konut projesinde yeni haftanın kura takvimi
00:16 Türk Dünyası’ndan Haberler!
00:13 Milli Savunma Bakanı Güler, “Gazze Şeridi’nde İsrail için bir tehdit oluşturmuyor”
00:10 Oğuz Türklerine ait 9-10. yüzyıldan kalma Kültöbe Yazıtı keşfedildi
07:36 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
06:19 BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ABD’ye sert tepki
06:16 Bir bardak portakal suyunun şaşırtıcı faydaları
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:37 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:20 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
00:07 Türkiye ve Avustralya COP31’i birlikte nasıl yönetecek?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Kartepe’de Seramik Kursu’na büyük ilgi 

Kocaeli Kartepe’de Seramik Kursu’na büyük ilgi 
20.01.2025
A+
A-

Sekiz bin yıllık tarihi bulunan seramik sanatına Kartepeli kadınlar büyük ilgi gösteriyor. KARMEK bünyesinde düzenlenen Seramik Kursu’nda Kartepeli kadınlar yeteneklerini keşfediyorlar.  

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Sekiz bin yıllık bir geçmişe sahip olan seramik sanatı, evrensel bir ifade biçimi olarak insanlık tarihinde önemli bir yer tutmaktadır. Kartepe’deki kadınlar, bu kadim sanat formuna gösterdikleri ilgiyle dikkat çekiyor. Kartepe Belediyesi’ne bağlı KARMEK tarafından düzenlenen seramik kursları, Kartepeli kadınların yaratıcılıklarını ve yeteneklerini keşfetmeleri için mükemmel bir fırsat sunuyor.

Resim önizlemesi

ÖZGÜN ESERLER

Kartepeli kadınlar uzman eğitmenlerden aldıkları eğitimler sayesinde hem teknik becerilerini geliştiriyor hem de kendi özgün eserlerini üretme imkanı buluyorlar. Bu tür hizmet ve destekler, kadınların sanatsal yeteneklerini artırmalarının yanı sıra, sosyal bir topluluk oluşturmalarına da katkı sağlıyor. Geleneksel ve modern tekniklerin harmanlandığı bu kurslar, katılımcılara sanatı deneyimleme ve kendi hikayelerini anlatma fırsatı da sunuyor.

Resim önizlemesi

GÜZEL ESERLER ORTAYA ÇIKIYOR

Seramik kursu hakkında bilgi veren Eğitmen Songül Adıyaman, “Seramik kursumuzda şuanda 22 öğrencimiz eğitim almaktadır. Genellikle ev hanımları tarafından kursumuz tercih edilmektedir. Kadınlarımızın sanata olan ilgisi ve sevgiyle işledikleri eserlere yetenekleri de dahil olunca ortaya birbirinden güzel sanatsal eserler çıkıyor. Üretilen ürünlerin bir kısmı ev dekorasyonu ve hediyelik olarak kullanılırken, bir kısmı da satılarak ev ekonomilerine katkı ve destek sağlanıyor” açıklamasında bulundu.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.